Viper_Onyx Viper_Onyx komentáře u knih

☰ menu

Polámané panenky Polámané panenky James Carol

Kniha je nesmírně čtivá, kapitoly krátké a vše rychle odsýpá. Mám sice radši příběhy popisnější a detailněji rozebírané, ale to nic nemění na tom, že je to moc dobrá detektivka se kterou nikdo nemůže vyloženě šlápnout vedle.

12.11.2020 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Romantika každým coulem, ačkoli je příběh takový.... no vlastně nijaký, tak jsem si hlavní hrdinku zamilovala a celé to bylo takové milé pohlazení. Kdyby tam bylo trochu více hloubky, nějaká zajímavá zápletka, dám rozhodně o hvězdu víc.

02.01.2020 3 z 5


Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Nějak nevím, jak k této knížce přistupovat a tak jsem se rozhodla nechat ji bez hodnocení. Pro mě to byl zvláštní sled zvrácených událostí, které se děly bez nějakého zjevného důvodu. Jako kdyby si autor prostě jen liboval v těch nejbizarnějších situacích a nějak mi uniká, co tím vším chtěl vlastně sdělit. Ale na druhou stranu nemůžu říct, že by se mi tento příběh nevryl pod kůži. Zkrátka těžké hodnotit, dala bych jednu i pět hvězd zároveň.

26.12.2019


Panství Downton Panství Downton Jessica Fellowes

Seriál Panství Downton je moje láska a jako fanoušek jsem díky této knize mohla nahlédnout podrobněji do zákulisí tehdejší doby a jejích událostí i do zákulisí filmového natáčení. Skvělá kniha, ale řekla bych, že jen pro milovníky seriálu a jeho hrdinů.

05.12.2019 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Jsem strašpytel, přiznávám. S horory nemám zkušenosti a i takováto knížka mi dokáže vyvolat husí kůži a příjemné mrazení v zádech. Je mi jasné, že pro ostatní čtenáře, kteří hltají jeden horor za druhým, to určitě bude nuda, ale mě to jako začátečníkovi přišlo přesně tak akorát děsivé a rozhodně mě to navnadilo se duchařským příběhům věnovat mnohem více.

05.12.2019 4 z 5


Dům ozvěn Dům ozvěn Barbara Erskine

Z této knížky je mi smutno, a to proto, že ji musím dát tak nízké hodnocení. Toto bylo mé první setkání s Barbarou Erskine, všude jsem slýchala spoustu chvály na její adresu a byť mě tato knížka přišla poměrně čtivá, nehledě na spoustu chyb a překlepů, které ovšem nejsou vinou autorky, mi přišel příběh nesmírně zdlouhavý. Měla jsem pocit, jako bych knihu četla měsíce, ač to bylo jen pár dní. Sice jsem se nemusela do každé další stránky nutit, ale zároveň jsem postrádala větší spád a hlavně nějakou zajímavou pointu na konci. Vlastně to bylo celé taková pomalá, táhlá cesta k osvobození domu od jeho hrůz. Žádné překvapení, žádné velké emoce. Škoda.
Ale autorku nezavrhuji a zkusím své štěstí ještě jednou.

05.12.2019 2 z 5


Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Příjemný, čtivý román z 2. světové války z pohledu Němců, který mě nicméně neuchvátil natolik, abych se k němu znovu vrátila. Ač jsem hlavní hrdince držela palce, popis děje pro mě nebyl až tak poutavý a popisný, jak od knížky očekávám. Při čtení jsem si říkala, že takové hrůzy, jaké se děly bych určitě nedala, ale jako bych byla spíše vzdálený pozorovatel a kniha mě ne a ne totálně pohltit.

11.09.2019 3 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Po přečtení knihy jsem se mrkla i na životopis autora a zjištění, že vystudoval psychologii a dokonce pracoval i jako kriminální psycholog je více než zajímavá a nutí mě k zamyšlení nakolik ve svých příbězích vychází ze skutečných případů.
Každopádně Dvojitý kříž je super krvavá detektivka, jestli se mi líbil i konec si pořád nejsem tak úplně jistá, ale rozhodně mě to od první stránky totálně pohltilo. Děj není zbytečně rozvleklý a drží si slušné napětí až do samotného finále.

05.09.2019 4 z 5