VeBruLove VeBruLove komentáře u knih

☰ menu

Výkřik do ticha Výkřik do ticha Amo Jones

(SPOILER) Nejoblíbenější díl série. Všechno to krásně fungovalo. Bála jsem se původně, jestli na mě nebude Lillith moc a vlastně po předešlých holčičích charakterech, jsem si jí oblíbila nejvíc.

Oh a Kyrin s Elim? Nechápu jak může kniha tak krásně, přirozeně a líbivě mluvit o polyamorii, že vás prostě nenapadne přemýšlet o tom, že to není úplně běžné romantické téma. Prostě je tak přijmete a já žrala všechny tři stejně. Naprosto jim tu lásku věříte a Amo klobouk dolů za taková témata v knihách.

Hodně to ve mě zanechalo a na konci i slza ukápla. Kniha je skvělá, série je skvělá, ale určitě ne pro každého. Na druhý díl jsem recenzi nepsala, tak snad jen tady krátce...ehmmm slabší vykradačka jedničky? Ale pohoda čtení. Nemůžu říct, že nedoporučuji.

18.04.2024 5 z 5


Vládci chaosu Vládci chaosu Amo Jones

(SPOILER) Uff je 23:33 a já dočítám poslední (poslední?) díl. Asi už mi z toho všeho solidně hrabe, protože já to fakt nechápala. Všechny předešlé tři díly měly jasné zápletky, jasné postavy atd. Ale tady?

Jako jo, bylo to čtivé, i když jsem spoustu řádků četla několikrát, protože jsem prostě nechápala co se děje. Určitě si milovníci dark romance, mafiánského čtení a zvráceného prostředí přijdou na své. Ostatně to jsem i já, ale asi už to bylo moc. Moc všeho, abych řekla pravdu.

Velká část Knihy pro mě byla: počkej co? O kom mluví? Kdo to je? Cože? Takže kdo je táta? Zase není mrtvá? Proč všichni vstávají ze hrobů? Aha takže ona měla pozměněné vzpomínky? Ne, oni měli a ona měla, ale zase jinak a kdo je sakra tohle?

No větší zmatek jsem za x knih co jsem přečetla neměla.

Nakonec když si připustím, že mám vlastně víc otázek než odpovědí, tak jsem to přečetla rychle a konec byl moc hezký. Ovšem další díl už asi vynechám. Za mě nejlepší trojka a vlastně doslova trojka Lillith, Kyrin a Eli. Miluju.

18.04.2024 3 z 5


Chaos v míru Chaos v míru Amo Jones

Moje první knížka od této autorky. Všude velmi doporučována a já ji měla na čekací listině docela dlouho. Musím říct, že to bylo originální. Mám docela Dark romance načteno a musím říct, že mě kniha i tak dokázala překvapit.
Styl psaní autorky je svěží, kniha odsýpá, nejsou nikde hluchá místa. Opravdu se to pěkně četlo. Prostředí knihy byla za mě obrovská trefa do černého, protože po všech těch sídlech bohatých děsně dark mafianech a jiných potížistech, je cirkus Půlnoční běsnění hrozně svěží. Postavy si za po chvilce třídění, kdo je kdo, oblíbíte celkem snadno. Za mě to vyhrál Killian to je jasný. Dove byla trošku blbounká a dávala teda všechno zadarmo, ale pak si ji chtě nechtě oblíbíte taky. Bavilo mě, že to nebyla klasická Dark romance, kdy z nepřátel jsou milenci asi tak po dvou kapitolách, tady jim to věříte poměrně dlouho. Hodnotím pozitivně, až na pár fantasmagorii a nelogičností, jinak by to bylo za všechny hvězdičky. Jdu do dalšího dílu a doporučuji všem, kdo se nebojí tohoto druhu četby

03.04.2024 4 z 5


Vzkříšený Vzkříšený Jodi Ellen Malpas

Před chvílí dočteno, tak to musím napsat, dokud mám vše v živé paměti. K této sérii jsem se dostala až nedávno, tak čekání na třetí díl nebylo tak dlouhé. Příběh Dennyho a Rose jsem si naprosto zamilovala a vlastně se mi moc do dějové linky i Jamesovi a Beau nechtělo, ale popravdě ani druhý díl mě nijak nezklamal. A když jsem se dostala ke třetí knize, říkala jsem si, jestli to, že se všichni spojí a střídání pohledů všech čtyř zúčastněných příběhu neublíží. Naopak! Bylo to skvělé. Bylo to svěží, rychlé. Na ucourané scény bez děje tam moc nečekejte. Jedna akce střídá druhou a jedna vášnivá scéna zažehává další, pěkně, nenásilně. Myslím v ději . Jsou tam skvělé vtipné momenty i AHA chvíle a člověk se vlastně pořád baví. Díky střídání pohledu jsem se utvrdila, že na Dennyho nikdo nemá. Občas mi vadila Beau svým chováním a naopak Rose, která mi lezla v prvním díle na nervy, si našla místo v mém srdci. Jsem moc ráda, že autorka to ještě ÚPLNĚ neuzavřela a můžeme se těšit na další díl. Koho tipujete za hlavního padoucha? Já Ollieho.

21.03.2024 5 z 5


Lapeni Lapeni Emily McIntire

Když to vezmu z celkového hlediska, tak se to číst dalo. Bylo to rychlé, jednoduché, prostě večerní jednohubka. Ovšem na těch pár stranách jsem si absolutně nestihla udělat vztah k žádné z postav. Wendy úplně nemožná, po jednom laškování s člověkem, kterého zná dva dny, už mluví o tom, jak ho seznámí s otcem. No naivka, jak kdyby ji bylo 13. Jamesovi zase tu hroznou drsnost moc nevěříte... tohle asi umí lépe jiné knížky. Ale co bylo úplně nejhorší, ale to nemůžeme vinit autorku, byl překlad. Pane bože, dost často jsem kroutila očima, co to čtu. Je to zkrátka takové jednodušší čtení na jedno odpoledne, kdy nic moc nečekate. Nápad skvělý, často jsem se usmívala nad tím, jak to autorka vtipně vymyslela, ale do druhého dílu se mi upřímně moc nechce.

13.03.2024 3 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Moje jedna z prvních fantasy sériích. Mám dle mého načteno hodně a měnit můj oblíbený žánr se mi nechtělo, ale nakonec jsem se do toho pustila. Už chápu celý ten humbuk kolem. Nenechala jsem se odradit pomalejším začátkem, kdy jsme zasvěcení do fungování světa a je nám představena rodina i život ústřední postavy. Zhruba za polovinou knihy už si uděláte vztah k postavám a děj docela sviští, no a poslední část Knihy čtete se zatajeným dechem. Tamlin je moc dobrý na to, aby to byla vše pravda a Feyre je někdy až moc tvrdohlavá, protože upřímně spoustu věcí by si odpustila, kdyby prostě poslechla. A pak pan neznámý Rhysand ( nechte se překvapit). Ale kolem a kolem, bylo to boží! A nelituju čtení!

05.03.2024


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tohle byla jízda! Po pomalém prvním díle se stane toto? Jako jak má člověk žít normální život po Rhysovi?
Tamlin? Ne díky....bat bojovníci? Jasně.
Nejlepší díl z celé série, strašně jsem si všechny oblíbila, hlavně ústřední dvojici. Všechno krásně vysvětleno a posledních několik stran neuvěřitelná strhující jízda... jak je zvykem. Nemůžu hodnotit jinak než plný počet a nevím jestli ještě někdy přečtu něco lepšího.

05.03.2024


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Třetí díl a opět boží. Mělo to vše na co jsme z ostatních dílů zvyklí. Tentokrát hodně politikaření a válka, ale styl psaní nutí číst dál a dál a klasických poslední 150 stran čtete s otevřenou pusou. Miluju chemii mezi Rhysem a Feyre a jejich vztah ke zbytku rodiny.

05.03.2024 5 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Závěr (závěr?) série byl fajn. Miluju dvory a celému tomu světu jsem propadla. Nesta mě štvala od začátku série a když jsem se dozvěděla o čem je čtvrtý díl, tak se mi do toho moc nechtělo. Těšila jsem se samozřejmě na Cassiana, ale nakonec mě Nesta překvapila. Bylo to trochu jiné vyprávění než předešlé díly, ale doceka rychle jsem si zvykla. Líbilo se mi nahlédnout do nitra vícero postav. Trošku mě štvalo chování Rhysa, ale vlastně v záběru jsem ho chápala. Nesta se ukázala jako velká bojovnice a Cass? Omg... nejlepší z trojice bat kluků . Doporučuji a za rok si to celou jízdu dam znovu. Hlavně prosím za Aze! Chceme knížkou o něm!

05.03.2024 4 z 5