TessV TessV komentáře u knih

☰ menu

Předobrý život Předobrý život J. K. Rowling (p)

Inspirativní, milé, oddechové čtení na zamyšlení se nad životem, který nám možná uniká. Doporučuji.

29.01.2024 4 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Kniha pro všechny knihomoly :)

24.10.2023 5 z 5


Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

Kniha se mi víceméně líbila, ale slibovala jsem si od ní něco víc. Některé pasáže mi připadaly zbytečně moc rozebírané a zdlouhavé. Myslím si, že u této knihy platí, že méně je někdy více. Nápad na příběh skvělý, ale provedení ...

10.08.2023 4 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Na tuto knihu jsem se těšila. Byla mi doporučována. Slibovala jsem si od ní romantiku, kde se z dvou knižních postav, které se nenávidí, stanou zamilovaní milenci, kteří bez sebe nebudou moct žít...no, nebylo tomu tak. Kniha je romantická, ale tak málo, až je to smutné. Se spoustou scén by se ještě dalo pracovat, někdy mi kapitoly připadaly useknuté - scény nedokončené ve chvílích, kdy to bylo zajímavé a potřebné, což mě mrzelo.
Začátek byl pomalý, nechtělo se mi číst dál, přesto jsem ráda, že jsem ve čtení pokračovala a doufám, že další díly budou lepší.

24.07.2023 3 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

(SPOILER) Sarah J. Maas nezklamala. Nečekala jsem nic tak drsného a plného citu zároveň. Bylo to skvělé čtení, kdy opravdu platí, že se čtenář nemůže odtrhnout od knihy.
A to propojení s dalšími knižními postavami z jiných knih? Úžasný nápad.
Jen mě mrzí úmrtí tak silných osobností...to na mě bylo trochu moc.
Přečíst celou sérii mi trvalo delší dobu a teď mě opravdu mrzí, že tento příběh končí.

09.01.2023 5 z 5


Milované Princezně : milostné dopisy od tvého krále Milované Princezně : milostné dopisy od tvého krále Sheri Rose Shepherd

Velice dobře napsané pasáže, které dokáží povzbudit člověka, ať už si prochází čímkoli. Motivující, plné víry, lásky a naděje.
Doporučuji přečíst každému člověku s kouskem dobra v srdci.

11.02.2022 5 z 5


Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Na hvězdy, které naslouchají a sny, které se plní.

28.06.2021 4 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

5 hvězdiček je pro tuto knihu velmi málo!

08.05.2021 5 z 5


Nevyžádané rady mládeži Nevyžádané rady mládeži Marek Vácha

Moje první kniha od autora a rozhodně ne poslední. Mnoho motivace a dobře řečených slov.

18.03.2021


Rozum a cit Rozum a cit Jane Austen

Příběh se mi líbil. Přestože jsem knihu četla delší dobu, byla moc dobrá. Jane Austenová tímto dílem předběhla svou dobu, a proto se nedivím, že je mnoha čtenáři a literárními kritiky považovaná za největší autorku anglické prózy.

23.02.2021


Rudá pyramida Rudá pyramida Rick Riordan

Rickovy knihy miluju, ale do tohoto příběhu jsem se nemohla začíst, takže jsem knihu četla dlouho. Zkrátka Percy Jackson je Percy Jackson. Na druhou stranu, líbilo se mi, že příběh vyprávěla Saddie i Carter - bylo to vtipné a i když jsem čekala něco víc, je mi jasné, že vysvětlení egyptské mytologie je pořádný oříšek.

10.02.2021 3 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Musím říct, že tato série je jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. Nic tomu nechybělo, byla tam láska, vášeň, přátelství, zrada, dobrodružství........zkrátka věci, které dokáží nadchnout a díky kterým se od knihy nemůžete odtrhnout. Poslední kniha byla nejtlustší a podle mě i nejlepší!! A ten konec??? Prostě JEDINEČNÝ a DOKONALÝ!

Jediná věc, která mě na knize mrzí, jsou chyby v textu.


Těším se na pokračování:))

28.06.2020 5 z 5


Puto Puto Anna Todd

Za mě byla tato knížka naprostá BOMBA!
Do 3/4 knihy jsem byla nadšená, hltala jsem každou stránku a nevěděla jsem, co bude na té další...ale ten konec!?! Ten jsem musela rozdýchávat ještě pár hodin po dočtení! Byla jsem zmatená, naštvaná, překvapená a šťastná i smutná zároveň. Mě kniha úplně pohltila...takže jestli chcete něco co Vás dostane, podle mě je tohle to pravé.

10.05.2020 5 z 5


Vím, že tě chci Vím, že tě chci Estelle Maskame

Přečetla jsem všechny 4 díly a za mě to bylo fajn. Nic přehnaného ani zbytečného, zkrátka zlatá střední cesta. Jsem ráda, že se mi konečně objasnilo chování toho zvláštního kluka. Ale jestli jste ještě nečetli 2. díl, doporučuji si hned po Víš, že tě miluju, přečíst tento. Pro mě byl obrovský skok ze sebejistého a vyrovnaného kluka přejít zase na toho zlomeného a ztrápeného.

11.04.2020 3 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tato kniha mi otevřela dveře do světa fantasy příběhů. V době, kdy jsem ji četla (takže zhruba před 2-3 roky) jsem o dobrých, čtivých knížkách skoro nic nevěděla, ale jakmile mi má kamarádka tuto kniha doporučila a půjčila...dokázala jsem ji přečíst za 3 dny a to pro mě bylo největším překvapením. Jsem si jistá, že kdybych si ji přečetla dnes, tolik by mě nebavila a možná bych ji ani celou nedočetla. Ale když o knihách skoro nic nevíte, ale číst chcete, zkuste ji. Je oddechová a určitě bych ji mezi odpad nezařadila...

22.02.2020 4 z 5


Vieš, že mi chýbaš? Vieš, že mi chýbaš? Estelle Maskame

Láskyplný příběh s bezchybným zakončením. Eden a Tyler si zkrátka zasloužili šťastný konec:))

26.01.2020 5 z 5


Mesto nebeského ohňa Mesto nebeského ohňa Cassandra Clare (p)

Napínavá kniha s nečekaným koncem a dějem, který vás u knihy udrží až do poslední stránky.
Clary, Jaci, Izzy, Simone, Aleku a Magnusi, rozhodně na vás jen tak nezapomenu.

05.01.2020 5 z 5


Má první láska Má první láska Tanja Voosen

I když sarkasmus nemusím, Cass mě mile překvapila. Umírala jsem smíchy. Cass a Colton se k sobě na první pohled nehodili, ale postupně jsem si je zamilovala. Začátek mě nebavil, přála jsem si, aby se začalo konečně něco dít...moje přání se splnilo zhruba ve čtvrtině knihy.
3 hvězdičky jsem dala, kvůli příliš rychlému konci - pravý opak oproti začátku. Do příběhu jsem se ponořila a knihu za den přečetla. Theo a Lorn byli fajn, ale Cass a Coltonovi se nevyrovnali.

27.12.2019 3 z 5