Má první láska

Má první láska https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412699/bmid_ma-prvni-laska-OhX-412699.jpg 4 190 42

Nová láska série

1. díl >

Cassidy původně jen chtěla pomoci kamarádce, která se neuměla rozejít se svým přítelem. Místo toho získala pověst člověka, který dokáže zničit vztahy během jednoho dne. A spolužáci jsou jí za tuto „službu“ ochotni platit! Jednou z nich je i přítelkyně pohledného a arogantního Coltona – a ten se s Cassidy vsadí: namísto rozdělování párů by měla spojit dva spolužáky. Aniž by si uvědomovala, do čeho ji Colton vmanipuloval, sázku přijímá. A tak ji čeká spousta intrik, ale i tajných polibků a první láska.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

My First Love , 2018


více info...

Přidat komentář

Karolin77
18.12.2023 3 z 5

Jednoduchá romantika, co rychle utekla.
Znovu si jí už nepřečtu

mina_harker
17.07.2023 3 z 5

Pohodové čtení, ale je pravda, že logika děje poněkud pokulhává :-) Chyb v textu jsem si všimla také.


evineckY
24.08.2022 5 z 5

Jo', kde jsou ty časy - prvních lásek...
Byla to pěkně napsaná kniha a i když je určená mladým, dobře se četla.

Říká se, že na první lásku se nezapomíná, protože má v srdci zvláštní místo.
Až doteď jsem netušila, co to znamená, ale když jsem teď ležela po boku
Coltona Danielse, pochopila jsem.

001Terka456
20.08.2022 3 z 5

Přiznám se, že jsem čekala trochu víc. Příběh se mi líbil, ale jak je uvedeno v jednom z komentářů přede mnou, mrzí mě, že ten nápad s rozchodovou agenturou nedostal víc prostoru, zdá se mi celkem promarněný. Jinak to bylo celkem příjemnné čtení.

Lutzinka
15.08.2022 2 z 5

Pro mě už to byla nuda, zbytečně mnoho stran, děj skoro žádný, ale moje mladší já by to nejspíš dřív dokázalo docenit...
Taky je tam šíleně moc překlepů, špatná korektura.

Lenka2533
26.01.2022 5 z 5

Sice je to taková oddechovka, ale já tam těch pět hvězd prostě musím dát :D Bylo to velmi čtivý. Sice to má přes čtyři sta stran, ale i tak jsem to měla asi za 4 dny přečtené. Četlo se to opravdu rychle a moc mě to bavilo. Krásná romantická linka. Moc se mi líbil kamarádský vztah Cassidy a Lorn. Fakt pěkná knížka :) Samozřejmě má své chyby, ale i tak byla nádherná.

katka-kacav3318
20.12.2021 5 z 5

Ale jako proč ne. Pro mladé slečny dostačující:)

jitka_dankova
12.11.2021 1 z 5

Kniha mne zklamala. Nápad z rozchodovou agenturou nedostal vlastně žádný prostor, de facto nedával smysl, tak jak byl v knize prezentován. Hlavní zápletka a motivace Coltona byla povrchní a hodně nedospělá. Kdy a kde se Ti dva dopracovali k lásce, to abyste v knize hledali lupou, minimálně mně to vůbec smysl nedávalo. Prostředí kovbojů a koní a pláže mi přišlo popsané tak nějak neuvěřitelně. Rozhodně jsem si nepřipadala, že by to takhle mohlo vypadat. A závěrečné prozření hrdinky? Kde k těm myšlenkovým pochodům přišla, to by taky mne zajímalo.

Nikkey
26.07.2021 3 z 5

Knihu jsem si koupila jen kvůli komentářům o sarkasmu hlavní hrdinky. První polovina se děsně táhla a sázka byla uzavřena až v té druhé. Kromě humoru hlavních postav, vtipných dialogů a potížích v rodině by se na knize nic jiného vypíchnout nedalo. Nelíbila se mi jak obálka, jméno, tak i příběh. Cassidy dělala příšerná rozhodnutí. Za to, že se do příběhu nedalo vžít mohly časté překlepy, které bijí do očí. I když mohl být příběh lépe zpracovaný, tak i tak je to dobrá letní oddychovka u které nemusíte tolik přemýšlet.

Verunka926
07.05.2021 4 z 5

Skvělá knížka, hate-love romantika, příběh, vše se mi moc líbilo a čtení jsem si moc užívala.

Karola050716
27.02.2021 3 z 5

Pro mě zklamání. Velmi pomalý a ukecaný rozjezd, všechny dialogy poměrně agresivní, ale budiž. Hlavní postavy tak rozervané a cynicke ve švy sedmnácti, že proti nim i Marylin Manson vypadá jak víla Zvonilka a hlavně... Ten posun vztahů je ve výsledku minimální..

DomiPrincess
25.01.2021 5 z 5

Zamilovala jsem se do ní, je to první knížka do které jsem se zamilovala a přečetla bych si ji znovu. Krásná hate to love romantika, ty postavy a všechno, zápletka a všechno. Naprosto boží.

gabca5316
23.01.2021 5 z 5

To bylo tak hezké..Jo, na to, že měli sedmnáct, byli dost cyničtí, rozervaní a zároveň z nich padala taková životní moudra, za která by se nestyděl kdejaký psycholog, filozof..Ale nešlo se od příběhu odtrhnout, bylo to čtivé, neotřelé, dobře propracovaná hate love, milostné čtyřúhelníky....

Ronnie37
04.01.2021 5 z 5

Do týhle knížky jsem se úplně zamilovala. Dobrý děj, super postavy, čte se to úplně samo. Btw skvělý výběr jmen :3

Lučina7
17.11.2020 5 z 5

Nádherně napsaná knížka, ale přišlo mi, že ten začátek byl strašně zdlouhavý. Určitě doporučuji.

Tereza035
30.10.2020 3 z 5

Knížka byla fajn, s pár hezkými myšlenkami, ale nic víc. Odehrává se na střední škole, což mi maximálně vyhovovalo. Hlavní hrdinka i hrdina měli super smysl pro humor, byli sarkastičtí, takže jsem se i zasmála. Kniha mě do cca 150 stránky nebavila a už ze začátku jsem od toho příliš neočekávala. Od 200 stránky se to ale začalo slušně rozjíždět a kniha nabírala na čtivosti. Celkově si myslím, že autorka mohla knížku zkrátit a ne jí zbytečně natahovat na bichli. Doporučila bych to čtenářům, kteří chtějí nenáročnou oddechovku se slow-burn a zároveň hate-love romantikou. Hodí se teď na léto například na dovolenou. 6/10

bookworm_girl
14.10.2020 4 z 5

Od téhle knížky jsem naštěstí neměla moc mvelká očekávání. Kdybych od ní čekala víc, asi bych těď byla zklamaná, ale nakonec mi dala přesně to, co jsem chtěla. Jednoduchou odpočinkovou romantiku, u které hezky vypnu a oddechnu si třeba od školy.
Na této knize mě zaujal především námět - "rozchodová agentura" a krásná obálka, ta se podle mě vážně moc povedla.
Téma, kdy hlavní hrdinka pomáhala náhodným lidem ze školy s rozchody a sama se nechtěla zamilovat je podle mě zajímavé, ale nepřišlo mi až tak dobře zpracované, jak jsem čekala. Ani nevím proč, přišlo mi, že se nakonec vše točilo jen kolem jejího zamilování, což asi dává smysl, no bylo to maličko klišé.
Když jsme u klišé, tak toho tady nebylo málo. Hlavní hrdniové se nejprve nesnášeli, pak si postupně a pomalu budovali vztah, přišlo několik velkých zvratů a zdálo se, že vše dopadne špatně, ale nakonec to stejně skončilo happyendem. Kdo by to byl čekal. Tím ale nechci říct, že by byla knížka špatná, děj byl sice hodně předvídatelný a bylo jasné, jak to dopadne, no i tak jsem si čtení užila.
Hlavní hrdinka Cassidy (miluju jméno Cassidy!) byla hodně tvrdohlavá, stála si za svým názorem, což někdy bylo trochu otravné, ale někdy takovou vlast člověk ocení. Strašně moc se mi ale líbil její vztah s Lorn. Lorn je taky moc fajn postava, která má skvělou povahu a jejich nádherný přátelský vztah byl rozhodně jedno veliké plus. Jako každý i ony dvě měly své temnější chvilky, ale o to víc reálnější to bylo. Nakonec hlavní mužská postava, respektive dvě hlavní mužské postavy. Colton, jehož neustálé hádání se a usmiřování s Cassidy mě už pěkně štvalo, stejně tak jako to že neustále měnil názory. Nejdřív ji políbil a pak se na ni zase úplně vykašlal... a to ne jen jednou. I přes to všehno jsem jejich vztahu tak nějak fandila, dalo by se říct. A pak tu byl Theo, který se nejdřív zdál jako super kamarád, pak přišel ten nejočekávanější zvrat, on se chvíli choval jako blbec a potom opět jako super kamarádský člověk. No, nevím. Nějak mi tu žádná postava úplně nepřirostla k srdci a už vůbec ne kluci, ale to jsem asi jen já.
Jak už jsem řekla, děj byl příšerně předvídatelný a jedno velké klišé. I tak se ale kniha četla příjemně, styl psaní byl jednoduchý ale fajn a nic nebylo nějak extra nudné. Pořád se ale nemůžu zbavit pocitu, že první třetinu až polovinu knihy se tam skoro nic nedělo a bylo to takové... jak z Wattpadu. Ale nic strašného.
Konec, asi posledních 30 stran, to bylo ještě o 100% větší klišé než klišé. Myslím, že na konci mohla autorka více zapracovat, bylo to takové... no strašně obyčejné, stereotypní a prostě klišoidní. Ale tak co jiného čekat u dívčího románku, než takový happyend.
Celkově knihu můžu, asi spíš pro mladší věkovou kategorii doporučit, ale němějte vysoká očekávání, protože jinak si myslím, že vás kniha zybtečně zklame. Pokud ale hledáte něco, u čeho chcete vypnout a nevadí vám romantické klišé, běžte do toho.
Já hodnotím 4/5 a 85%.

EliškaHavlová
10.08.2020 2 z 5

Tuto knížku jsem si samozřejmě jako milovník jednoduchých letních love story nemohla nechat ujít. Četla se velice snadno a velmi rychle. Hlavní postavy mi byly sympatické až na ojedinělé situace. Řekla bych, že konec byl trochu moc zdlouhavý. A ještě jedna maličkost, která se tedy netýká jen této knížky. Nemám moc ráda tyto typy konců. Kdy vlastně konec je teprve začátek. A jelikož autorka nemá v plánu dozajista dělat další díl, mně tento konec opravdu nestačí. :DD

Pedruska01
09.08.2020 5 z 5

Spatřovala jsem tuhle knihu jako jednoduchou, milou, romantickou a dokonale letní záležitost, která bude umět pohladit po duši. Tahle kniha to vážně všechno má a splňuje. Četlo se to velmi dobře a i styl byl v pořádku. Dostala jsem přesně to, co jsem si představovala, ne-li víc. Jsem s tímhle počinem spokojená, až na jednu větší výtku, která se týká naopak korektury. Sem tam překlep přehlídnu, ale v téhle knize se tedy někdo pořádně vyřádil, anebo spíše naopak - vykašlal se na to, byla jich velká spousta a dělalo to katastrofální dojem, bohužel, a je to velká škoda.
Hlavní hrdinku Cassidy jsem si oblíbila, neměla jsem s ní žádný problém, až ke konci v určitých pasážích, asi bych prostě osobně odešla místo toho, abych plácala zbytečnosti, tak jako ona. Každopádně líbil se mi její charakter, humor i to jisté ofrknuté chování a sarkasmus, který používala především při rozepřích s Coltonem.
A Colton, druhý hlavní hrdina, z delší části příběhu prostý nepřítel č. 1, to byl kluk, kterého si nešlo neoblíbit. Ta postava si mě získala, a to velmi brzo. K němu taky nemám špatného slova, naopak. Líbilo se mi, jak ti dva proti sobě zápasili ve slovních přestřelkách, jak jeden druhého chtěli co nejvíc srazit na zem. Jak se Colton objevil vždycky tam, kde to málo kdo čekal a vždycky se s tím spustilo jistý vzrůšo. Já jsem takový fanoušek tohohle kočkování, takže tyhle pasáže, kde byli spolu jsem si užívala nejvíc.
Příběh byl, jak jsem již na začátku uvedla, hrozně milý, bavil mě a líbil se mi. Je to počin jako stvořený pro léto, protože především k němu nějaká ta první láska prostě patří. Je to sice věc o náctiletých, ale tentokrát mi vůbec nepřišlo, že bych se měla cítit nepatřičně, respektive staře, při čtení, což je o to lepší. Romantická linka byla jednoduchá a hezká. Něžná a nezkažená. Žádný sex, pouze polibky. Což je nevinná kombinace, při které se musíte pousmát.
Nesmím zapomenout ještě na vedlejší postavy. Líbila se mi Lorn, nejlepší kamarádka Cass a taky Theo, bratranec Coltona. Ta zápletka byla vážně dobrá, dokonce se tam mihl i můj oblíbený trojúhelníček a trochu mě mrzí, že tihle dva taky nenalezli úplně to své štěstí, ale kdyby tomu tak bylo, mohlo by to evokovat něco ve smyslu, že si na sebe snad zbyli. Takže byť mě to vůči nim mrzí, jsem za to ve skutečnosti ráda. A ještě pár slov k mámě Cassidy. Na první pohled to byla vážně otřesná "matka". Nelíbilo se mi, co vyvádí - sobě a především své rodině. Drželo mě to celkem dlouho, až do pasáže, kdy měly děvčata po hádce a Camille si prohlížela fotky. Ve skrytu duše nebyla tak špatná, ale ten prezent sama sebe? Nic lichotivého.
Tohle dílko od mladé autorky za mě osobně doporučuju a hodnotím plným počtem, tak i tak. Třeba se s ní ještě někdy setkám u dalších výtvorů, a pokud ano, tak se celkem těším. :)

EnglandHannah
07.08.2020 1 z 5

Nejsem si jistá, kde bych měla začít. Snad bych vás chtěla na úvod varovat, že tahle recenze nebude zrovna pochvalná a nejspíš bude dost vybočovat ze všech těch pěkných poznámek.
Má první láska má hned několik problémů.
1) Styl psaní je otřesný, kostrbatý a jde to vidět už od prvních stránek, kdy se seznamujeme s hlavními hrdiny.
2) Hlavní hrdinka je - no, jak jen to říct - hrozná Mary Sue. Přesně taková Mary Sue, u které je strašně vidět, jak se autorka snažila z ní Mary Sue neudělat, ale jaksi to nevyšlo. Je drzá, pořád se s někým hádá, nedokáže nikoho vyslechnout a pořád si tvrdohlavě stojí za svými názory, aniž by třeba jen zvážila, že někdo jiný může mít také pravdu. Očividně jí je úplně jedno, že ostatním ubližuje, protože kluci jsou přece jen hovada a pokud s nima nějaká holka být nechce, prostě by ho měla odkopnout jako použitý kapesník. Já opravdu netuším, co na ní kdo může vidět - je otravná, celou knihu jsem ji měla chuť praštit lopatou a možná ji někde po cestě na pláž zahrabat.
3) To, jak otřesně se chová ke své vlastní mámě, je prostě neodpustitelné. A ať už se mi autorka snažila naservírovat sebepodstatnější důvod, proč to dělá, neomlouvá ji to ani v nejmenším. Prostě hrůza.
4) Tohle je očividně jedna z těch knížek, kde máme vztah enemies to lovers. A já takové knihy zbožňuju a mám fakt nízké nároky. Takže když jsem se tady pomalu mlátila do hlavy, jak je možné, že tak zčistajasna změnili názor a začali spolu něco mít, už je to signál sám o sobě, že něco není v pořádku.
Takže tuhle knihu vám nemohu doporučit, protože i když se i má jednat o lehkou a oddechovou romanci, je to tak stupidní, že to překračuje hranice.

Štítky knihy

přátelství romantika

Autorovy další knížky

Tanja Voosen
německá, 1989
2019  77%Má první láska
2022  65%Má druhá šance

Kniha Má první láska je v

Právě čtených4x
Přečtených276x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených17x
Knihotéce164x
Chystám se číst160x
Chci si koupit40x
dalších seznamech3x