tbruck tbruck komentáře u knih

☰ menu

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Hezká popisná pohádka, překrásné ilustrace, hvězdu ubírám za na můj vkus poněkud ponurý příběh - zejména ze začátku. Na konci ale ukápla i slza :)

28.12.2021 4 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Ač souhlasím s komentáři, že knize by prospělo zkrácení, jedno se Hartlovi musí nechat - čte se fakt dobře. Takže i přes místy "nastavovaný" děj jsem knihu přelouskala během dvou dní. Přesto bych ji zařadila do průměru české tvorby, v případě konkrétně Hartlovy tvorby k podprůměru.

28.12.2021 4 z 5


Hodinky od Ašera Hodinky od Ašera Zuzana Dostálová

I přes těžké osudy hlavních postav bych knížku označila za tu "oddechovější". Možná i proto, že série tragédií a zpackaných lidských osudů se zdá tak překombinovaná, že snad ani nelze uvěřit, že by měl někdo v životě až takovou smůlu. V kombinaci s tím, že hlavní postavy nebyly ani kdovíjak sympatické, moc jsem ty jejich životy s nimi neprožívala. Knížka je každopádně psaná čtivě a plus dávám za hezké vykreslení Prahy.

10.07.2021 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Dlouho jsem odolávala a vlastně se i odhodlávala, ale toto dílo je opravdový majstrštyk! Mistrně vykreslené postavy i děj, jehož vyústění mě v poslední třetině knihy na každé stránce víc a víc překvapovalo, ale zároveň jsem měla pocit, jako když do sebe dokonale zapadají miniaturní dílky puzzle.

10.07.2021 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Knihu jsem si chtěla po pár letech oživit než se vrhnu na Mackovy pokračování a i po několikerém čtení nepřestávám žasnout nad tím, jak geniální a nadčasové dílo to je :-) A ten skvělý sarkastický humor, ach, pohlazení po duši a polechtání bránice!

10.07.2021 5 z 5


Příběh lásky Příběh lásky Jan Budař

Milé čtení, rozhodně velké překvapení, pana Budaře jsem měla zaškatulkovaného jen jako herce :) Knížka má rozhodně co nabídnout, ačkoliv se může zdát být "jen" pohádkou, nese v sobě hlubší poselství. Třešničkou na dortu jsou krásné ilustrace!

07.03.2021 4 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Knížka mě vtáhla a už nepustila, přečetla jsem ji během dvou dnů, nedalo se odtrhnout. Co mě trošku zklamalo, byl závěr knihy, asi jsem čekala trošku jiné vyvrcholení - zhruba poslední čtvrtina mi přišla jakoby "odfláknutá", oproti za mě hodně propracovanému začátku. Kniha mě každopádně nalákala na další knihy Hanišové, tato autorka má bezpochyby talent!

07.03.2021 4 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Dar tak laskavého, inteligentního a nenuceného humoru jen tak někdo nemá! Skvělé čtení do této těžké doby. :)

11.02.2021 5 z 5


Matylda Matylda Roald Dahl

Knížku jsem po delší době vytáhla v rámci čtenářské výzvy a zavzpomínala na dětství, kdy jsem jí přečetla nesčetněkrát. Podle mě jedna z nejlepších dětských knížek!

07.08.2016 5 z 5


Den co den Den co den David Levithan

Oceňuji originální téma, skvělé zpracování i překvapivý závěr, který mě dostal. Marně jsem hledala další stránky a jen nevěřícně koukala na knížku, přičemž jsem se snažila pochopit, že tohle už je jako vážně všechno. Knížka mě naprosto pohltila, v jedné chvíli jsem měla slzy v očích, a vzápětí se smála. Moc pěkné čtení :)

23.03.2016 5 z 5