taanicka taanicka komentáře u knih

☰ menu

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Tahle kniha mě naprosto uchvátila, opravdu zbožňuju když je něco tak pěkně propracované a spojené. Čtenář se ani chvíli nenudí a má spoustu různých doporučení na 80. léta které stojí za to si projít (i když asi ne všechny). Celkově tyhle počítačově orientované knížky jsou vždy velmi zajímavé čtení. Jestli spisovatel napíše něco dalšího tak si to rozhodně nenechám ujít :)

18.08.2016 5 z 5


Zrozena o půlnoci Zrozena o půlnoci C. C. Hunter (p)

Pokud člověk hledá opravdu oddechové čtení a nechce strávit hodiny nad přemýšlením co se to vlastně v knize stalo, ano tohle je ono! Avšak mi přijde že i přes dobrý námět, který může být mnohem více rozepsán, mi tam stále něco chybí, lepší charakteristika postav a tak... ale člověk si přitom aspoň odpočine, jelikož se to čte praktcky samo.

28.07.2015 3 z 5


Crescendo Crescendo Becca Fitzpatrick

První díl mě zaujal a tak jsem ihned sáhla po dalším. Bylo tam tolik věcí co se potřebovalo vyřešit! Jenže místo toho aby mě to bavilo tak jsem se čím dál víc musela nutit abych to dočetla. Teď teda čtu už třetí díl a začíná to být zase aspoň trochu zajímavé... No tak uvidíme jak to skončí.

04.05.2015 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tahle knžka mě velice bavila! A musím zde souhlasit s většinou, knížka byla naprosto lehké čtení, sfoukla jsem ji tak za 4 hodiny maximáně. Děj se mi moc líbil, nápad slibný, uvidím jak se to bude vyvíjet. Jenom si nemůžu pomoct a zeptat se jestli jsem jediná kdo si opravdu po zvolení Americy zneoblíbila Aspena. Později už jsem ho nemohla vystát a do konce knihy se to nezměnilo. Zatímto Maxon se u mě těšil velké oblibě. Už se nemůžu dočkat daších dílů.

13.04.2015 5 z 5


Asylum Asylum Madeleine Roux

No kniha jako obsahově mě osobně přišla děsivá (strašidelná) já jsem prostě člověk co má hrůzu skoro ze všeho. Taky takový milý dodatek... Knihu jsem přečetla ze dvě cesty vlakem (obě byly v jeden a ten samý den). Má velké písmo a všechny ty kapitoly. Mohlo toho buď být více a nebo jinak zpracované, námět hezký.

27.02.2015 3 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha hezká. Námět velice zajímavý a fotografie velice poutavé. Mně osobně přišla kniha zajímavá celou dobu, akorát se měnilo jakým způsobem. Ze začátku šlo o to tajemno a hrůzu. Později se to posunulo spíše na zvědavost a očekávání z toho co se bude dít. Celkově jsem byla velice spokojená a jsem zvědavá jak dopadne další díl.

07.01.2015 5 z 5


Angelologie Angelologie Danielle Trussoni

Z řadové sestry lovkyně poloandělů. I tak by mohl znít název, nebo minimálně podnadpis této knihy. Očekávání u této knihy jsem neměla nijak extra vysoké, no nakonec celkem mile překvapila. Přijde mi že první díl byl velice propracovaný, děj byl napínavý šlo jenom o to překousnout začátek, nějaká ta akce a spousta různých zjištění. No z druhého dílu se stal naprostý propadák a celé to šlo bohužel do háje.

16.12.2014 3 z 5


Ženy Ženy Charles Bukowski

Už nevím jak jsem se dostala k tomuto spisovateli, ale musím říct, že za to jsem ráda. Jeho psaní je pro mě velice odpočinkové, příjemné a ráda sleduju jeho život skrze tyto knihy. Až je člověku spisovatele kvůi některým věcem líto. Já ale musím dodat, že moje novější verze knihy se jmenuje "Ženský", ale tak to je detail.

16.12.2014 5 z 5


Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

Film byl jenom minimální výtah z knihy. Naprosto nepovedené. Kniha se mi líbila. Vyprávěč byl kluk, to tu taky dlouho nebylo, a žadný happyend. Jo, taky takové knížky musí být. V knize mě nejvíce zaujala Ridley. Byla jako postava promyšlená a narozdíl od filmu měla i nějaký příběh, co se netočí jenom kolem dvou, nebo tří scén.

16.12.2014 5 z 5


Oběť Oběť Andrea R. Cremer

No uznávám, není to nejhorší přečetla jsem všechny tři díly během jednoho týdne. Námět dobrý, napsané dobře akorát se musím přiznat, že ta záležitost mezi Shayem a Renierem byla děsně zdlouhavá a chvílei mě to nudilo. Závěr jsem přece jenom očekávala, ale úplný konec mě zaskočil, protože i přes to jak se kniha vyvíjí a čtení se to jeví jako oddechové, může překvapit.

16.12.2014 3 z 5