Nádherné bytosti
kniha od: Kami Garcia & Margaret Stohl
KoupitKoupit eknihu
Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73663/kronika-prokletych-z-73663.jpg 3.8786Kronika prokletých zaklínačů 1.
Žánr:
Literatura světová, Romány, Fantasy
Vydáno: 2011, Knižní klub
Caster Chronicles: Beautiful Creatures, 2009
Komentáře (134)
Kniha Nádherné bytosti

Jsem překvapena z rozdílu, mezi filmem a knihou!
A taky jsem se po letech donutila ji přečíst.. :)
Příběh mě zaujal už ve filmu (a taky se mi líbil Ethan!) a tak jsem si po letech sehnala knihy. Musim říct, že Lena mě teda neskutečně s*ala!
Knižní příběh nám mnohé vysvětluje, i když konec se mi zdál lehce zamotaný. Nevadí, těším se na pokračování a dalšího Ethana, protože to je božan. :)

Knihu jsem začala číst na základě filmu.
Kniha se mi líbila, byla čtivá, ale něco mi tam chybělo.
Asi mě moc nadchnul film, ale jsem ráda, že jsme si toto sci-fi přečetla.
Proto dávám tři hvězdičky.

Příběh je spíše pro náctileté, ale i když jsem starší ročník, neodradilo mě to. Docela tato fantasy se mi líbila, mělo to zajímavý námět, opravdu Lena měla zvláštní rodinu. Sice málo rozepsané o jejich minulosti, ale to zřejmě nebylo tématem, možná v dalších dílech se dozvíme více. Ethan je obyčejný kluk, který žije knihami i těmi zakázanými a když potká vysněnou dívku, docela dobře se smíří s tím , kdo ona je.

(+ SPOILER) Příběh je poměrně jednotvárný. Buď jde Lena s Eathanem do školy nebo za školu. A tak se to opakuje pořád dokola.
Mrzelo mě, že Nádherné bytosti mají pouze jednoho vypravěče a tím je Eathan, myslím, že vyprávění z pohledu Leny nebo jejího strýce Macona by knize mohl trochu pomoci. Jeden vypravěč je tu prostě málo.
Kniha má jednoduchou linku, kde je ovšem neskutečné množství „vaty“. Další díly si odpustím, protože prokousávat se tou hovorovou češtinou, nebylo nic příjemného.

Já nevím,přišla jsem si na to asi moc stará..Viděla jsem film a kupodivu se mi asi líbil víc,jak tohle..Byl to takový průměr no..

Kniha vypráví o poklidném městečku, kde jeho obyvatelé žijí dosti stereotypní život. Vše se zvrtne ve chvíli, kdy do města přichází tajemná neteř zdejšího, nepěknými historkami opředeného, starousedlíka Macona Ravenwooda. Tahle nová obyvatelka totiž vzbudí rozruch nejen svým nevšedním chováním a krásou, ale především nevysvětlitelnými událostmi, které se dějí od doby, co překročila místní hranice... (více v záložce recenze).
Štítky
zaklínači zfilmováno městská (urban) fantasy fantasy USA (Spojené státy americké) Jižní Karolína maloměsto
Autoři knihy
Kniha Nádherné bytosti je v