Sydney Rose Sydney Rose komentáře u knih

☰ menu

Vzestup a pád mocných říší Vzestup a pád mocných říší Hans-Christian Huf

Tak tady tohle bylo tak trochu utrpení. Pokud nemáte o dané problematice nastudované něco předem, tak nemáte šanci udržet krok s autory a jste odkázáni na to, co Vám dotyčný sdělí. Což je ve výsledku problém, protože kniha je plná základních faktických chyb.

09.01.2024 2 z 5


Vášeň Vášeň Geneva Lee

Knihu jsem se těšila, protože mám ráda dějové linky princ a "chudé děvče", což u nás moc nevychází. Celý příběh byl takový průměr. Ale co mě na to nejvíc iritovalo, bylo autorčino pojetí královské rodiny. Ty klíšé jako despotický král, stará megera alias královna matka, to bych ještě přežila. Ale to že i přes autorčinu snahu vymyslet si "vlastní" britskou královskou rodinu, jste v hlavní hrdince (a nejen tam) dostali podivný (a často urážlivý) mix Kate, Diany a Meghan, tak to už mě vytáčelo do vrtule a místy jsem měla chuť autorce doporučit, ať píše něco jiného nebo ať si alespoň doplní znalosti.

07.02.2022 2 z 5


Mafiosa Mafiosa Catherine Doyle

Jsem jediná, koho konec zklamal? Neskutečně mě štvala autorka tím, že se podstatě pořád věnovala jen trojúhelníku a přitom scény mezi Domem a Millie byli tak dobré. V podstatě jsem čekala, že se nějak jejich příběh uzavře, ale dostali jsme jen dvě scény, kdy si šli po krku, takže ve výsledku se Millie uměla postavit za Sophii, ale za sebe ne? Prostě zabitej potenciál k tomu, aby kniha byla lepší. Poslední, co mě štvalo bylo to, že zápletka byla strašně průhledná. Ale jinak to byla taková oddechovka.

05.03.2020 4 z 5


Carova tajná dcera Carova tajná dcera Jennifer Laam

Číst se to jakž takž dalo. Zápletkou to bylo k smrti průměrné. Jediné plus bylo, že "ztracení velkoknežny" mělo nějakou hlavu a patu, jinak celkově námět nevyužitý a to ve třech líniich. Autorka měla napsat raději něco jiného, protože kdyby se víc zajímala o Romanovce (né jen jednou touhle povídačkou o další velkokněžně), tak by tato kniha mohla být mnohem mnohem lepší a udržela by si i historickou přesnost.

05.01.2020 2 z 5


Má léta u Diora Má léta u Diora Suzanne Luling

Autorka sama byla takové malé tornádo a přesně taková je její kniha. Sama přiznává, že text knihy psala po pozvánkách a volných listech, což se pak silně odráží v jednotlivých kapitolách. Jedná se spíš o takové "vzpomínání", kdy jsou přednější události jenž si pamatuje hlavně Suzanne než ty, které by vysvětlily proč byl butik Dior Jiný než jeho konkurence. Zajímavé bylo vidět jak Suzanne smýšlí o Ch. Diorovi, jenž byl zároveň její přítel, zaměstnavatel a modní génius, kterého obdivovala. Poznámka na okraj: celou knihu jsem se divila, jak to udělala, že při takovém pracovním tempu se ji nerozpadlo manželství. Možná měla napsat knížku spíš o tomhle...

05.01.2020 3 z 5


Elizabeth II - čtyři hodiny s královnou Elizabeth II - čtyři hodiny s královnou Helena Kupčíková

Velmi zajímavá kniha. Jedná se spíš o takové fotoalbum s reportážním rozsahem. I když textu moc neobsahuje, tak kniha dokázala přiblížit atmosféru očekávaní diváků, náročnost přípravy této mezinárodní události a maličko přiblížit královnu Alžbětu. Velmi oceňuji historický dodatek.

05.01.2020 4 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Měla jsem strach, že dvojka bude slabší než jednička, ale spletla jsem se. Moc hezky napsané. Jen mě mrzí, že dvojčata jsou oproti bratrům věčně v pozadí. Jinak závěr pro mě nebyl překvapením, protože jsem to čmuchala už od prvního dílu, ale jsem ráda, že se mi to potvrdilo.

29.07.2017 5 z 5


Miláček Miláček Guy de Maupassant

Na klasiku to bylo až nezvykle čtivé.

24.09.2013 4 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Boží, už se těším na další díl :)

24.09.2013 5 z 5


Krásná vězeňkyně Krásná vězeňkyně Hannah Howell

Moc hezké :Dokonce jsem ji četla dvakrát a dala se.

01.09.2013 5 z 5


Hříšné tajemství Hříšné tajemství Suzanne Enoch

Super knížka. Místy taková neotřelá. Určitě si přečtu celou sérii.

28.08.2013 5 z 5


Milenec jen můj Milenec jen můj J. R. Ward (p)

Dobrá. Ale očekávala jsem víc.

28.08.2013 4 z 5


Sladká pomsta Sladká pomsta Kasey Michaels

Na můj vkus nic moc, ale občas jsem se i zasmála.

28.08.2013 3 z 5


Prvák Prvák Douglas Rees

Velice poutává :) už se těším na další díl.

28.08.2013 5 z 5


Svatba Svatba Julie Garwood

Super. Hodně se mi líbilo, jak pořád zapomínala na ty svoje věci, protože nebyla, až tak "dokonalá".

15.08.2013