Má léta u Diora

Má léta u Diora https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356707/bmid_ma-leta-u-diora-1qH-356707.jpg 4 29 8

„Za každým velkým mužem hledejte ženu!“ Vzpomínky šéfky Diorovy kanceláře z let největšího rozkvětu slavné značky. Suzanne Lulingová byla jednou z výjimečných osobností Diorova nejužšího týmu. Právě ona měla rozhodující podíl na vzestupu tohoto módního domu a jeho věhlasu doma i v zahraničí. Christian Dior a Suzanne Lulingová se narodili v Granville a znali se odjakživa. Ona nikdy nepochybovala o jeho úspěchu, on obdivoval její nevyčerpatelnou energii a dobrou náladu. Suzanne před válkou pracovala v oboru reklamy po boku Marcela Bleustein-Blancheta, zakladatele skupiny Publicis, a na kariéru v oblasti módy neměla ani pomyšlení. Když si ale Christian v roce 1946 otevřel vlastní módní salon, trval na tom, aby jeho podnik, prodej a komunikaci vedla právě Suzanne. Tak se tato žena výjimečného temperamentu a neodolatelného šarmu stala jednou z klíčových postav značky Christian Dior a neopominutelnou osobností pařížské smetánky té doby. Své vzpomínky na „ducha jedné epochy“ zachytila formou krátkých textů doprovázených fotografiemi.... celý text

goofinkaa
goofinkaa
22.09.2020 3 z 5

Oddychové čítanie na dovolenku :)

Vakalik
Vakalik
02.03.2020 2 z 5

Od této knihy jsem čekala, že se dozvím nějaké zajímavosti s módního byznysu. Kniha mě poměrně zklamala. Jde o jaké si úryvky z deníku, údajně psané na zrovna dostupný kus papíru. I podle toho dílo vypadá. Trochu zmatené a název předchází obsah.


Sydney Rose
Sydney Rose
05.01.2020 3 z 5

Autorka sama byla takové malé tornádo a přesně taková je její kniha. Sama přiznává, že text knihy psala po pozvánkách a volných listech, což se pak silně odráží v jednotlivých kapitolách. Jedná se spíš o takové "vzpomínání", kdy jsou přednější události jenž si pamatuje hlavně Suzanne než ty, které by vysvětlily proč byl butik Dior Jiný než jeho konkurence. Zajímavé bylo vidět jak Suzanne smýšlí o Ch. Diorovi, jenž byl zároveň její přítel, zaměstnavatel a modní génius, kterého obdivovala. Poznámka na okraj: celou knihu jsem se divila, jak to udělala, že při takovém pracovním tempu se ji nerozpadlo manželství. Možná měla napsat knížku spíš o tomhle...

Lucie89
Lucie89
21.12.2019 2 z 5

Nedocetla jsem. Nebavilo mě to..

Anie94
Anie94
14.09.2019 3 z 5

Poněkud zmatená kniha, autorka přeskakuje z jednoho tématu na druhé. Ale taková už asi Suzanne byla a jestliže tohle je její deník, tak by to tomu i odpovídalo. :-) Jinak pěkné nahlédnutí pod pokličku módního průmyslu, ale asi trošku jinak než jsem čekala.

Stanenka
Stanenka
06.04.2019 4 z 5

Tak jako byla Suzanne stale v jednom kole, tak knizka je mistami zmatena, ale beru to jako jeji denik a ze ona takova jednoduse byla. Rozhodne zajimava kniha o rozjezdu jednoho z nejvetsich navrharu vsech dob.

bagel
bagel
02.06.2018 4 z 5

Velmi útržkovité zachycení života jedné obdivuhodné ženy a jejího okolí.

KatkaK13
KatkaK13
23.03.2018 4 z 5

Poněkud chaotické zápisky Suzanne Lulingové, která byla téměř celý život po boku Ch. Diora. Tím "chaotické" nemyslím špatné, protože Suzanne byla jako neřízená střela a myslela a dělala tisíce věcí najednou, a tím vystihuje její postavu. Suzanne přiblížila život v oblasti módy za života Diora a jeho nástupce Y. S. Laurenta. Chvíli mi trvalo, než jsem si na druh psaní zvykla, ale pak jsem se začetla. Kniha to je pohodová nenáročná..

Autorovy knížky

Suzanne Luling
francouzská
2017  71%Má léta u Diora

Kniha Má léta u Diora je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce20x
Chystám se číst12x
Chci si koupit2x