Vzestup a pád mocných říší

Vzestup a pád mocných říší https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64646/bmid_vzestup-a-pad-mocnych-risi-AFZ-64646.jpg 4 6 4

Čínské císařství, ruská carská říše, osmanská říše a německé císařství - všechna tato impéria po období mohutného mocenského rozvoje dospěla na začátku dvacátého století k prahu, který už nedokázala překročit. Co mohlo tyto vlivné obry zničit? Které nečekané skutečnosti přispěly ke vzniku rozsáhlých impérií, a které naopak k jejich ztroskotání? Poučně a napínavě líčí Hans-Christian Huf a jeho autorský tým bohatou historii významných velkoříší a ukazují na překvapivé příčiny jejich vzestupu i pádu.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Imperium - Vom Aufstieg und Fall großer Reiche II


více info...

Přidat komentář

Sydney Rose
09.01.2024 2 z 5

Tak tady tohle bylo tak trochu utrpení. Pokud nemáte o dané problematice nastudované něco předem, tak nemáte šanci udržet krok s autory a jste odkázáni na to, co Vám dotyčný sdělí. Což je ve výsledku problém, protože kniha je plná základních faktických chyb.

Jacinda123
15.05.2023

Celkom zaujímavá biografia o konci inperii po prvej svetovej vojne. Oceňujem, že sa tu nevenovali autori len často opakovaným témam ako pád carizmu, ale vybrali si aj menej omieľané témy ako koniec čínskeho cisárstva a pád osmanskej ríše.


jprst
09.07.2021 4 z 5

Pro laika v historii mocných říší je to publikace s dostatkem základních informací pro orientaci v této oblasti. Navíc je zpracována poutavým způsobem a na stravitelném počtu stránek, takže možnost čtenáře otrávit je mizivá.

ThrisaManx
11.02.2016 4 z 5

Kniha je krásně a čtivě napsaná, bohužel jsem udělala tu chybu, že jsem ji přečetla na jeden zátah. Po dočtení mi všechno splývalo dohromady, jelikož jsem do sebe naházela velké množství informací najednou.
Navíc milovníci historie určitě ocení, že autoři doplňují fakta o různé zajímavosti a historky.