StateOliver StateOliver komentáře u knih

☰ menu

Záhada dračího klíče Záhada dračího klíče Petr Hugo Šlik

Doporučil bych to všem lidem, protože kniha je napínavá a záhadná. Byl bych pro to, aby spisovatel napsal i pátý díl. Moje nejoblíbenější postava je Jindra, protože je chytrý a hodně čte. Tenhle díl se mi líbil nejvíc z celé série.

14.04.2024 5 z 5


Klepejte třikrát Klepejte třikrát Cressida Cowell

Zatím nejlepší ze všech tří dílů. Kniha už začíná být drsná, ale zajímavá. Přibylo několik nových postav. Konec je trochu smutný. Těšil jsem se na další díl, ale nemůžu ho nikde sehnat. Z míst, kde se děj odehrával, se mi nejvíc líbilo Perditino vzdělávací středisko.

29.03.2024 5 z 5


Babička drsňačka znovu v akci Babička drsňačka znovu v akci David Walliams

Nejdříve mi bylo divné, proč je to o babičce drsňačce, když ta v prvním díle zemřela. Ale pak se to v knížce vyřešilo, neprozradím jak. Na knize se mi líbilo, že jsou tam zápletky z historie. Kniha byla vtipná jako jednička. Bylo hezké a dojemné, že Ben na babičku často vzpomínal.

29.03.2024 5 z 5


Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Já sice nejím čokoládu, ale i tak se mi to líbilo. Nejvíc mě zajímaly Wonkovy různé druhy čokolády a místnosti jeho továrny. Třeba čokoládový sál, kde bylo všechno z čokolády. Na konci je příběh taky dojemný. Škoda, že kniha neměla více stran, aby se tam vlezlo víc místností Wonkovy továrny. Kniha je vtipná a podobá se stylu Davida Williamse.

29.03.2024 4 z 5


Kouzlo druhé šance Kouzlo druhé šance Cressida Cowell

Líp bych to nenapsal. Na příběhu se mi nejvíc líbí, že Zar už přestává být zlý a spojí se znovu s Čárou v boji proti jezinkám. Na konci je příběh i dojemný. Knihu jsem si půjčil v knihovně a už jsem zvědavý na další díl. Cressida Cowellová umí psát fantasy pro děti, které si rádi přečtou i dospělí.

09.03.2024 5 z 5


Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Knihu jsem si půjčil z knihovny a velmi se mi líbila. Byla hodně vtipně napsaná, ale i dobrodružná a dojemná. Ben byl přibližně v mém věku, takže jsem ho asi ve všem chápal. Jsem rád, že si nakonec s babičkou rozuměl. Knihu bych doporučil všem dětem, co rády čtou.

09.03.2024


Na spadnutí Na spadnutí Jeff Kinney (p)

Zápletka tohoto dílu byla v tom, že se Gregově rodině bortí dům a mají se stěhovat. Byl to jeden z mých nejlepších dílů poseroutky. Nejvíc mě pobavila příhoda, kdy se Gregova rodina ztratila na hřbitově. Byl to dobrý zážitek pro celou rodinu.

24.02.2024 5 z 5


Klub divných dětí Klub divných dětí Petra Soukupová

Kniha se mi líbila opravdu moc, protože jsem taky trochu jiný. Tak mi nedělalo problém je pochopit. A od každého z nich mám nějakou vlastnost, z Katky to, že rád čtu, od Petra výšku a od Mily to, že mám rád zvířata. S Frantou ale nemáme nic společného.

24.02.2024 5 z 5


Kouzelníci z pradávna Kouzelníci z pradávna Cressida Cowell

Kniha byla dost fantasy, ale to se mi na tom líbí. Moje oblíbená postava je Čára, protože je hodnější než Zar. Hodně se mi líbila příhoda, kdy Zar bojoval s jeho bratrem Drancířem. Čára je válečnice s kouzelnými schopnostmi a Zar je kouzelník bez kouzelných schopností a přitom by to mělo být naopak.

24.02.2024 5 z 5


Krysáci jsou zase spolu Krysáci jsou zase spolu Jiří Žáček

Tento díl se mi líbil ještě víc než první, protože jsou tam zajímavější příhody. Z krysáků mám nejraději Edu, poněvadž má rád dobrodružství jako já. Nejlepší kapitola byla Eda v ledu. Doporučuju. Bylo by dobré, kdyby pan spisovatel napsal třetí díl.

11.02.2024 5 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Úžasná kniha, protože se ukázalo, že Harry vyhraje nad Voldemortem. Kniha nám ukazuje přátelství mezi Harrym, Ronem a Hermionou. Kniha se mi líbila, protože byla napínavá a zajímavá. Ale podle mě tam zemřelo až moc lidí.

02.02.2024


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu Joanne Rowling

Třetí dobrodružství, Harryho, Rona a Hermiony. Na knize se mi nejvíc líbí nová postava Sirius Black. Je to výborná zápletka, že je to Harryho kmotr. Na knize je dobré taky to, že díky ní znám další kouzla.

02.02.2024


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Poprvé jsem se ocitl v kouzelnickém světě. Upoutalo mě to a hned jsem věděl, že budu číst další díly. Zamiloval jsem si postavu Brumbála, protože se mi líbí, jak je moudrý. U knihy jsem se nikdy nenudil, protože se tam pořád něco děje. Nejvíc se mi líbila kapitola Moudrý klobouk. Tam se Harry poprvé seznámil s Bradavicemi.

02.02.2024


Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Na tomto díle se mi líbí, že se na konci dílu objeví ve skutečné podobě lord Voldemort. Také byl zajímavý Turnaj tří kouzelníků, kde se Harry potkal s ostatními dětmi z jiných škol. Zase jsem se ponořil do světa kouzel, který mě moc baví.

21.01.2024


Škola na odstřel Škola na odstřel Jeffrey Patrick Kinney

Deník malého poseroutky 18 se mi líbil méně, protože v tomto díle se míň vyskytoval Greg. Bylo to o tom, že Gregova škola byla v horším a horším stavu a školu nakonec uzavřeli. V tomto díle se Greg snaží na poslední chvíli zabránit uzavření školy.

21.01.2024 4 z 5


Volání rodu Volání rodu Eduard Štorch

Na knize se mi líbilo to, že se odehrává v dávných časech. Popisuje dobrodružný život lidí z doby bronzové, např. odhodlání mladého Vlčka, který chce dovést svoji rodinu zpátky ke kmeni.

20.01.2024 4 z 5


Mikulášovy prázdniny Mikulášovy prázdniny René Goscinny

Kniha je dobrá, ale mohlo by to být i delší. Mikuláš mě připomíná sebe sama. Líbí se mi lumpačiny, které on s jeho kamarády vymýšlel. Nejlepší příhoda byla ta kdy Mikuláš utekl se svým kamarádem Vendelínem ze školy.

07.01.2024 4 z 5


Jak zradit dračího hrdinu Jak zradit dračího hrdinu Cressida Cowell

Na tomhle díle je výborné to, že se i zlý kluk jako Šušnibor zachová jako hrdina. Ve všech ostatních dvanácti Škyťákových dobrodružstvích to končilo dobrým koncem, ale tady ne, přesto se mi to líbí. Také se mi líbí rozmanitost draků.

07.01.2024 4 z 5


Jak uchvátit dračí klenot Jak uchvátit dračí klenot Cressida Cowell

V tomto díle se Škyťák setkal se svou matkou a otcem v době dračího povstání, ale válka Škyťáka natolik změnila, že ho nepoznali. Škyťák se snaží najít svůj rodný kmen a přesvědčit je ať bojují spolu s draky jako on.

07.01.2024 4 z 5


Jak uloupit dračí meč Jak uloupit dračí meč Cressida Cowell

Na knížce je super to, že tam začíná dračí povstání, a je to ještě napínavější než ostatní díly. Taky se mi na příběhu líbí další nové postavy jako je starý oceanodrakus Odinakel. V tomto díle se znovu objeví Alvin Proradný, ale nenudí mě to, protože autorce ještě nedošly nápady.

07.01.2024 5 z 5