Jak uloupit dračí meč
kniha od: Cressida Cowell
KoupitKoupit eknihu
V devátém pokračování Škyťákových dobrodružství na souostroví přišly zlé časy. Od té doby, kdy lesy na Berserkru lehly popelem, jako by byl celý svět zakletý. Draci se začali bouřit proti pánům. Vody zaplavily pole a odnesly celé vesnice. Ale nejhorší ze všeho je, že se vrátila čarodějnice Excelinora. Dokáže Škyťák najít Královy Věci, zvítězit v šermířské soutěži, a zabránit tak Alvinovi Proradnému stát se králem Zběsilého západu?...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326098/jak-uloupit-draci-mec-q82-326098.jpg 4.720Série | Škyťák Šelmovská Štika III. 9. |
Žánr | Literatura světová, Fantasy, Pro děti a mládež |
Vydáno | 2017, Brio |
Orig. název | How to Steal a Dragon's Sword, 2011 |
více informací... |
Komentáře (4)
Kniha Jak uloupit dračí meč

Tento díl mi přišel slabší než ostatní. Hlavně začátek se vlekl, pak už to bylo fajn.

Nepřestávám žasnout nad fantazií autorky a jejími vypravěčskými schopnostmi. Kromě toho se – na rozdíl od prvních dílů, kde to ještě nebylo zjevné – jasně ukazuje, že množství dílů zdaleka není náhodné (nejsou to žádné přídavky, aby se z nápadu co nejvíce vyždímalo), ale že všechny díly jsou důmyslně propojeny, až vyústí do – doufám – velkolepého finále (v tomto ohledu mi tahle série připomíná jinou, mnohem známější sérii taktéž ženské autorky :-) ).
Autor a jeho další knihy
- Dvojčata objevují ptáka dodo 2020
- Jak vycvičit draka 2007
- Kouzelníci z pradávna 2019
- Jak se stát pirátem 2014
- Jak zlomit dračí prokletí 2015
- Jak správně mluvit dracky 2014
Kniha Jak uloupit dračí meč je v
Přečtených | 25x |
Čtenářské výzvě | 1x |