Jak uchvátit dračí klenot

Jak uchvátit dračí klenot https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336975/mid_jak-uchvatit-draci-klenot-FsB-336975.jpg 5 35 7

Vypuklo dračí povstání a mezi lidmi a draky zuří válka. Škyťák je se svými třemi věrnými draky sám proti celému světu. I jako vyhnanec se snaží válce zabránit, přestože mu jdou po krku lidé i vzbouření draci. Jeho jedinou nadějí je nalézt mocný klenot jménem Drakokam, poslední předmět, který chybí padouchovi Alvinovi Proradnému ke korunovaci za krále celého souostroví. Ale kde s pátráním začít?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Brio
Originální název:

How to Seize a Dragon's Jewel , 2012


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.03.2024 5 z 5

Opět jeden z nejlepších dílů

StateOliver
07.01.2024 4 z 5

V tomto díle se Škyťák setkal se svou matkou a otcem v době dračího povstání, ale válka Škyťáka natolik změnila, že ho nepoznali. Škyťák se snaží najít svůj rodný kmen a přesvědčit je ať bojují spolu s draky jako on.


Medasek
15.09.2022 4 z 5

Zamotává se to čím dál více. Jak mě v dřívéjších knihách přišlo, že autorka nechává Škyťáka jenom vyhrávat, tak poslední dvě knihy dělá pravý opak. Nelíbí se mi kam příběh směřuje a doufám, že autorka ješté překvapí a směr se změní.

Mergirus
11.08.2021 5 z 5

Autorka nás napíná čím dál tím víc. První díly byly krásné, takové akorát pro děti. Ale čím novější díly, tím je to napínavější, temnější a děsivější. Některé postavy jsou nesmrtelné, jiné příběhem jen tak probliknou. A příběh stále nekončí, ba právě naopak. Pocítíte nutkavou potřebu sáhnout po dalším díle. Třeba už tam to vše skončí.
Co velmi oceňuji na všech dílech, je velká fantazie, co se týká vymýšlení jmen pro postavy. A to nejen ze strany autorky, ale také překladatel se na tom musel vyřádit.

pazizanka
03.11.2020 5 z 5

Moc pěkná knížka, od začátku poutavá, za mě jeden z nejlepších dílů.

Taťka Hraboš
17.04.2019 5 z 5

Škyťákův příběh se chýlí pomalu ke konci, všechny hlavní postavy už jsou (zřejmě) na scéně (v tomto díle se objevila dlouho skrývaná až mýtická Valhalina – dlužno říci, že tady je inspirace filmového Bezzubky zjevná) a schyluje se k závěrečnému finále. Přesto si autorka zjevně v záloze ponechává ještě nějaká překvapení (ostatně i tento díl je na ně bohatý, především v závěru). Vysoké hodnocení je i u tohohle dílu namístě, i když (ve shodě s filmovým Bezzubkou) přibylo trochu patosu a moralizování.

Fantasysvet
21.01.2018

Pamäti Štikúta Strašného Šťukovca III. sú unikátne. Svojou ľudskosťou, nebojácnosťou a hlavne veľkým srdcom statočne konkurujú Harrymu Potterovi od J. K. Rowlingovej. Dobrodružnými výpravami dávno zatienili Kroniky Narnie, aj keď Nekonečný príbeh je stále o jednu fantastickú výpravu napred, časom ich však dračie dobrodružstvá určite doženú. Vo vykreslení postáv sú rovnako čarovné ako stratené deti v Petrovi Panovi a detskí hrdinovia vo Flanaganových hrdinských príbehoch o Hraničiarovom učňovi. Nie sú také abstraktné ako Čarokraj dievčatka September, ale za to ponúkajú magickú dávku všednosti, ktorá nám skrášľuje náš každodenný život.

Pamäti Štikúta Strašného Šťukovca III. sú jednoducho o nás. Rozprávajú obyčajné príbehy o obyčajných hrdinoch, ktorí nepotrebujú tri roztopašné sudičky ani kliatby a prekáračky gréckych bohov, len aby sa hrdinov život niečím okorenil. Nie sú závislé ani na čarovných prútikoch, metlách, Hop-šup práškoch, vysávačoch, lietajúcich zámkoch pána Howla alebo Nemovej začarovanej postele. Nepotrebujú okrasných čierno-bielych úhlavných nepriateľov, aby sa neprajníkom a pochybovačom ukázalo, že výber hrdinu bol správny. Správny a jediný. A zďaleka nie sú vystavané na oslnivých charakteroch, ktoré sem-tam upustia zo svojej cnosti (alebo počestnosti), aby sa mohli za svoje prehrešky očistiť či už splnením náročnej úlohy, alebo spontánnym sebaobetovaním.