Skyer Skyer komentáře u knih

☰ menu

Eragon Eragon Christopher Paolini

DNF strana 284.
Nebudu s tím už dál ztrácet čas. Opravdu to není obdivuhodné napsat knihu v nízkém věku, protože ono je to na knize dost vidět. Jak kdyby vypadla z Wattpadu.

06.07.2020 odpad!


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

(SPOILER) Kniha byla dobrá (až na pár věcí), ale mám jednu velkou výtku. Týká se Rowlingové a všech fanoušků Snapea:
Chování dávno dospělého člověka nemůže být obhájeno tím, že měl špatné dětství a byl šikanován. Je určitá doba, kdy má člověk čas se s tím srovnat a pokud to nedokáže, měl by si najít odbornou pomoc. Že dospělý muž šikanuje děti do takové míry, až představuje jejich největší strach (viz Neville, HP3), opravdu není akceptovatelné.
Zase tu máme romantizování stalkera a muže, který se nedokázal kolik let přenést přes to, že není s ženou, která se mu líbila. (Vy byste snad byly nadšené, kdyby vás nějaký umaštěný muž, který ani nemá dobrou povahu (vyžívá se v týrání druhých), naháněl a pak ještě šikanoval vašeho syna?) A ani to s ním tak žhavý nebylo, když v něm víc hořela nenávist k chlapci, který si dovolil mít nějaký vzhled, než ta jeho "láska". Ve skutečnosti to byla jen majetnická touha, posedlost.
To, že umřel pro dobrou věc, nesmaže vše, co předtím dělal. Opravdu to NENÍ hrdina. Neromantizujte ho. Byl morálně šedá postava (záporák s pár dobrými skutky) a Harry po něm neměl pojmenovat svého syna. Hnus. Jsem z JKR opravdu zklamaná.

3,5★

02.06.2020 3 z 5


Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista Tite Kubo (p)

Zas jen nezajímavé bojování, žádná pořádná zápletka tu není a zatím se to tváří jen na epizodický děj. Škoda, že jsem si pořídila čtyři díly, protože po tomhle už bych nepokračovala.

22.05.2020 2 z 5


Chlapec, který měl všechno Chlapec, který měl všechno Kóhei Horikoši

Je to stále zábavné, ale nevidím tam žádnou zápletku kromě toho, že všichni chtějí být nejlepší. Prostě jen bojují a není tam nic víc, což to strhává. Měli by tam být aspoň 3 podzápletky - záporáci tam budou hrát roli, ale kromě toho? Todorokiho špatný vztah s otcem nestačí a na to, že už je to 4. díl, se tam nic extra nestalo.

20.05.2020 4 z 5


Batman: Zrození démona: Kniha druhá Batman: Zrození démona: Kniha druhá Dennis O'Neil

Druhá kniha je o něco lepší než první, ale stále to hodnotím jako průměr. Co ale musím vyzdvihnout je skvělá práce s barvami.

18.05.2020 3 z 5


Batman: Zrození démona: Kniha první Batman: Zrození démona: Kniha první Dennis O'Neil

Ra's al Ghul mě moc nebaví, takže bych si normálně nepořídila ani komiks, jenže jsem si řekla, že si koupím všechny Batmany z DCKK do svazku 57.
Je to už starší komiks a mě retro příběhy ani kresba nebaví. Nelíbí se mi ani tento charakter Batmana, mám radši modernější pojetí.
2,5★

18.05.2020 2 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Až v této knize mi došlo, že Hermiona vlastně není nějak extra chytrá, ale vlastně má jen našprtané učebnice slovo od slova, ale sama žádná vylepšení vymyslet nedokáže nebo snad něco říct vlastními slovy.
Nesedla mi moc ani romantika, která vyzněla směšně, že se všichni najednou milují. Jen u Rona a Hermiony to k tomu směřovalo už déle, ale že se musí ostatní taky hned vyznávat naráz...
Jinak tento díl až na pár chyb nebyl špatný. Jsem zvědavá, jak se některé věci vyřeší.

16.05.2020 4 z 5


Allmight Allmight Kóhei Horikoši

Nepřijde mi moc pravděpodobné, že studenti, co jsou na škole chvíli a nestihli se ještě nic naučit, budou předváděni na sportovním festivalu. Jinak to ale zase bylo čtivé a jiné extra nesrovnalosti jsem si nevšimla.

23.04.2020 4 z 5


Vzpoura otravného šprta Vzpoura otravného šprta Kóhei Horikoši

V tomto díle byli představeni záporáci, kteří mě opravdu nadchli.
Kromě příběhu mi přijde super, jak s námi autor komunikuje prostřednictvím stránky s vysvětlivkami o nějakém hrdinovi.

4,5 ⭐ - začátek mě tolik nebavil, ale druhá polovina byla skvělá.

13.04.2020 5 z 5


Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Kniha má své chyby a mezery a už se jí to hůř odpouští, protože už moc do middle-grade nespadá. Zápletka na konci byla jak pro děti, protože bylo hned od začátku jasné, jak to bude.

Čtvrtý díl mě nějak extra nebavil, ale tady se toho mnohem zlepšilo. Harryho chování mi na rozdíl od ostatních tolik nevadilo a jsem ráda, že se vyloupla vlastnost Rona jako necity, protože mu to přidalo na realističnosti. Dobré bylo i prohloubení postav Jamese a Snapea, kdy se ukázalo, že vše není tak černobílé, jak se zdá.

11.04.2020 4 z 5


Izuku Midoria: Počátek Izuku Midoria: Počátek Kóhei Horikoši

Postavy byly skvělé a celkově mě to dost bavilo. Děj ale není nijak výjimečný, ale je mi to nějak jedno, protože jsem chtěla hlavně něco čtivého a tohle účel splnilo.Těším se na nálož nových postav v dalším díle.

06.04.2020 5 z 5


Batman: Muž, který se směje & Arkham Batman: Muž, který se směje & Arkham Grant Morrison

Muž, který se směje - představení Jokera, které mě ale zas až tak nezaujalo. 
Arkham - výborná kresba, která navozuje atmosféru přímo hodící se k Arkhamovu blázinci. Doporučuji zkusit aspoň kvůli ní.

06.04.2020 4 z 5


Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Ze začátku mě kniha opravdu vtáhla do děje. Bohužel si mě ale neudržela celou dobu a vlastně vše kromě začátku už mě tolik nebavilo.
Záhadný mimozemský stroj mě nadchl, ale když začaly politické přestřelky (které tam ale musely trochu být, jinak by to nebylo vůbec realistické), tak mě nadšení trochu opustilo. Čekala jsem víc robota, víc vesmíru, víc věcí okolo mimozemšťanů.
Je pro mě těžké to hodnotit a nevím, jestli v sérii pokračovat.

22.03.2020 3 z 5


Kompletní kurz kreslení Kompletní kurz kreslení Barrington Barber

Kniha vhodná pro začátečníky jako všeobecný návod ke kresbě, který mohu doporučit.
Jediné, co to kazí, je občas krkolomný překlad a to, že zde chybí návod, jak pracovat s barvami.

21.03.2020 4 z 5


Osudný polibek Osudný polibek Maggie Stiefvater

Kniha byla čtivá a bavila mě, i když mě na prvních stránkách tolik nezaujala. To se pak ale změnilo a i problémy, které jsem s knihou měla, se v průběhu vysvětlily.
Celou skupinu kluků jsem si oblíbila, akorát jsem měla problém s Blue, protože mi nepřišlo, že by měla nějakou výraznější osobnost a nějak se vyjadřovala. Podobný problém jsem měla s Lucy z Lockwood & Co, kde se to ale v dalších knihách napravilo, tak doufám, že se to tady stane taky.

15.03.2020 4 z 5


Neobyčejní Neobyčejní V. E. Schwab (p)

Kniha se četla velice dobře a byla napínavá - má krátké kapitoly, v kterých se přeskakovalo v časech a to vás udržuje při čtení. Líbilo se mi taky, jak žádné postavy nebyly pořádně kladné.
‼️MOŽNÝ SPOILER ‼️
Co se mi ale nelíbilo, bylo jak postavy ke konci proklouzávaly dějem a vše jim nerealisticky procházelo.

10.03.2020 4 z 5


Finální říše Finální říše Brandon Sanderson

Kniha je pomalejší, a to já moc nemusím. Bavilo mě to, ale ne dostatečně (kvůli méně nabitému ději), aby mě to neustále nutilo číst dál.
Ze začátku mě Vin hodně štvala, ale díky jejímu vývoji už to pak nebylo tak hrozné. Neříkám ale, že je nějakou mou oblíbenou postavou. Všechno jí šlo rychleji než ostatním a já tyhle speciální sněhové vločky, co jsou prostě lepší a nemusí proto tolik dřít a učit se, nesnáším.

Všichni se tváří, jak je to kdovíjaká adult fantasy, ale když je hlavní hrdinka puberťák řešící puberťácké věci, tak je to prostě YA bez ohledu na to, že vedlejší postavy jsou dospěláci.

04.03.2020 2 z 5


Batman: Pod maskou Batman: Pod maskou Bill Finger

Není dobré tímto komiksem začínat, pokud neznáte první dva Robiny. Pokud ale chcete být překvapení, tak nesmíte vědět moc o Red Hoodovi.
Moje hodnocení není pravděpodobně moc objektivní, ale viděla jsem i animovanou verzi a obojí je skvělé, moc mě to bavilo. Pokud jste fanoušek Red Hooda, doporučuji (komiks i animák).

01.03.2020 5 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Za mě je kniha zklamáním. Až kolem strany 150 se začne něco dít, ale že by mě to bavilo se říct nedá. Nikolajova linka mě nebavila, jelikož mi to až moc připomínalo styl původní Griša trilogie a tu já upřímně nesnáším.
Jednu hvězdu dávám za druhou půlku linky Niny, která mě jako jediná bavila, možná kvůli svému stylu, trochu podobnému Šesti vranám. Druhou dávám za postavu, která se objevila na konci knihy.

09.02.2020 2 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Ke knize jsem přistupovala se skepsí, jelikož jsem četla kousek Sbohem armádo a to se mi nelíbilo. Na začátku ale umřel jeden z vojáků a Remarque to napsal tak, že mi z toho bylo smutno a emočně mě to vtáhlo do knihy. Zachytil psychiku vojáků a lidí nezúčastňujících se v boji, která pro některé čtenáře přinese nové světlo na to, že ona ta válka není jen o nějakých vítězstvích, ale že v ní trpí reální lidé. Doufejme, že my si ničím podobným nebudeme muset projít.
Mohu doporučit, jako jednu z lepších knih povinné četby.

08.02.2020 4 z 5