Chlapec, který měl všechno

Chlapec, který měl všechno https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427501/bmid_chlapec-ktery-mel-vsechno-bnP-427501.jpg 4 56 4

Moje hrdinská akademie série

< 4. díl >

Po vítězství v předkole má Deku v další disciplíně velké problémy. Upírají se na něho zraky všech! Ale Deku to jistě zvládne!

Přidat komentář

fvalek
29.01.2022 4 z 5

Tyhle školní závody jsou vážně vtipné a pořád se při nich něco děje, což je super, protože hodně mangy má tendence pomaličku budovat příběh, a to tak pomalu, že v prvních 5-10 dílech se třeba ani nic neukáže. Nicméně v téhle akci se ukazuje nejen Izuku, který se pořád zdokonaluje, ale zároveň se konečně pustili do většího představení ostatních spolužáků, a to dokonce i z béčka.

Disciplíny jsou zajímavé a ukazují se schopnosti všemožných dalších děcek. Izuku je sice hlavní postava, která nás provází a sledujeme jeho cestu, ale tak nějak se dostává prostoru všem. Velmi dobrý je souboj Uraraky a Bakuga. Hodně dobré jsou schopnosti toho stínu, ale i spolužáků z béčka včetně Monomy, doufám, že s nimi se budeme setkávat častěji. Uvolněnější atmosféra od útoku padouchů je docela potřeba, aby se nevyčerpala všechna dynamika, ale zároveň nás události udržují v napětí. Jsem hodně spokojený s tím, kam se MHA ubírá a těším se na další díly. Zatím si jsem trošku nejistý z toho, jak se profilují postavy, některé jdou do pozadí, jiné se zase ukazují jako nové hlavní, no tak uvidíme, co z toho bude.

SarahRoyalAss
11.10.2020 5 z 5

Skvělé pokračování výborné série, kterou jsem si doslova zamilovala.
Těžko se mi ke každému svazku píše, tak to vezmu najednou a shrnu to u všech stejně.
Miluji hrdiny a tohle je pro mě pohlazení pro duši... Hrdinové, záporáci, akce, backstories, promyšlené útoky, strategie... tahle série mi dává všechno. Líbí se mi, jak je v hrdinské společnosti zaveden systém a pravidla. Není to pojaté "prostě hrdina co zachraňuje a je cool". Tady se učí tomu, co hrdinu dělá hrdinu. Přemýšlet, něž něco podnikne, jak lze využít jedna schopnost více způsoby, jak se bavit s lidmi když jsou v úzkých a jak jim pomoct, dodržovat pravidla která má společnost postavěna... Prostě to má smyl. Hlavní linka Izukua je skvělá a sama tato postava mi dělá velkou radost, když se objeví na scéně.
Už na začátku je nám řečeno, že svět spěje k něčemu horšímu. Díly se opravdu stupňují v akci ale hlavně i v intrikách a plánech záporáků, je to skvělé. (Jen málokdy se mi stalo, že mi ukápla slza u záporáka - na to si ale čeští čtenáři budou muset ještě nějakou chvíli počkat. :))

My Hero Academia už jsem shlédla jako anime a mangu přečetla v AJ, tak že čekám na nové chaptery. Kupování si českých vydání a číst příběh znovu od začátku mi připomíná, jak moc mě tato série baví i na potřetí a klidně se k ní budu vracet i v budoucnu.


Voliarty
25.05.2020 4 z 5

Nemyslel som si, že ma v nejakom komikse bude tak baviť športové utkanie (i keď ide o superhrdinov).

Stále ma to baví. Je pravda, že zápletka je len o súboji študentov, ale je tam aj budovanie ich charakterov. Áno, každí chce byť ,,hrdina número úno" ale dôvody pre to sú rozdielne a každý sa dá pochopiť.

Taktiež som rád, že Horikoši zo študentov robí rivalov a nie nepriateľov. Je to proste super parta, ktorá ale teraz musí zabudnúť na kamarádičkovanie aby si dala po nose a potom sa zase kamarátili.

A to ma baví.

Skyer
20.05.2020 4 z 5

Je to stále zábavné, ale nevidím tam žádnou zápletku kromě toho, že všichni chtějí být nejlepší. Prostě jen bojují a není tam nic víc, což to strhává. Měli by tam být aspoň 3 podzápletky - záporáci tam budou hrát roli, ale kromě toho? Todorokiho špatný vztah s otcem nestačí a na to, že už je to 4. díl, se tam nic extra nestalo.

Autorovy další knížky

Kóhei Horikoši
japonská, 1986
2019  83%Izuku Midoria: Počátek
2019  89%Vzpoura otravného šprta
2020  87%Allmight
2020  92%Šóto Todoroki: Počátek
2020  89%Chlapec, který měl všechno

Kniha Chlapec, který měl všechno je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených7x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x