Allmight

Allmight https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427500/bmid_allmight-uUj-427500.jpg 4 62 5

Moje hrdinská akademie série

< 3. díl >

Na scéně se objevuje Liga padouchů, jejímž cílem je... zabít Allmighta?! A Deku... teda pardon, Izuku... má vážné potíže! Tohle není ani čas ani místo pro slabochy!

Přidat komentář

fvalek
29.01.2022 5 z 5

Konečně se mi povedlo dobře začíst a opět mě přepadlo nadšení jako u prvního dílu. Celý superhrdinský svět My Hero Academia je skvělý a velmi dobře vymyšlený. Má sice spoustu nedostatků a otázek "Proč je tohle zrovna takové a ne jiné?", ale to k tomu patří a možná i tím, že to není absolutně dokonalé, to působí tak dobře a sympaticky.

Izuku se tak nějak dostává do superhrdinské nálady, a přestože jeho schopnosti pořád zlobí, tak má vždy nějaké kreativní řešení, a i když to může být otravné klišé, že ten jeden je vždy nejlepší a vše mu spadne do kapsy, vždy se ze všeho vykroutí a všechno vyřeší, tak zrovna jemu to přeju. Ostatní postavy vcelku v pohodě, Uraraka je milá jako vždy, Bakugo nemilý jako vždy, tam to trošku stagnuje a už bych chtěl z postav odhalit něco víc. No ale co je vrcholem tohohle čísla je Liga padouchů a jsem moc rád, že tahle situace nastala už teď a ne až po deseti dílech nudného výcviku, protože to mělo grády. No a následný závod a celkově ta jejich malá "olympiáda" je taky dobrý bizár, ale na ten se těším taky extrémně. :)

SarahRoyalAss
11.10.2020 5 z 5

Skvělé pokračování výborné série, kterou jsem si doslova zamilovala.
Těžko se mi ke každému svazku píše, tak to vezmu najednou a shrnu to u všech stejně.
Miluji hrdiny a tohle je pro mě pohlazení pro duši... Hrdinové, záporáci, akce, backstories, promyšlené útoky, strategie... tahle série mi dává všechno. Líbí se mi, jak je v hrdinské společnosti zaveden systém a pravidla. Není to pojaté "prostě hrdina co zachraňuje a je cool". Tady se učí tomu, co hrdinu dělá hrdinu. Přemýšlet, něž něco podnikne, jak lze využít jedna schopnost více způsoby, jak se bavit s lidmi když jsou v úzkých a jak jim pomoct, dodržovat pravidla která má společnost postavěna... Prostě to má smyl. Hlavní linka Izukua je skvělá a sama tato postava mi dělá velkou radost, když se objeví na scéně.
Už na začátku je nám řečeno, že svět spěje k něčemu horšímu. Díly se opravdu stupňují v akci ale hlavně i v intrikách a plánech záporáků, je to skvělé. (Jen málokdy se mi stalo, že mi ukápla slza u záporáka - na to si ale čeští čtenáři budou muset ještě nějakou chvíli počkat. :))

My Hero Academia už jsem shlédla jako anime a mangu přečetla v AJ, tak že čekám na nové chaptery. Kupování si českých vydání a číst příběh znovu od začátku mi připomíná, jak moc mě tato série baví i na potřetí a klidně se k ní budu vracet i v budoucnu.


smisek280
09.07.2020 5 z 5

Fajn příběh, zábavné.

Skyer
23.04.2020 4 z 5

Nepřijde mi moc pravděpodobné, že studenti, co jsou na škole chvíli a nestihli se ještě nic naučit, budou předváděni na sportovním festivalu. Jinak to ale zase bylo čtivé a jiné extra nesrovnalosti jsem si nevšimla.

Voliarty
02.02.2020 4 z 5

Začíname pekne zostra, Allmight proti Lige zloduchov! A je to epické! Pritom uvidíme aj ďalších hrdinov, z ktorých sa ale väčšina vôbec nepredvedie (dúfam, že sa to v ďalších číslach zmení). Kto sa ale predvedie trochu viac, sú niektorí študenti. Za to som rád, lebo Izukova trieda je pekne bizarná a tie postavy ma zaujímajú. Máme tu aj zase akciu medzi študentmi, keďže nastane Športový festival. A na konci máme pekný cliffhanger, na ktoré si budem musieť asi pri tejto sérií zvyknúť. A bonus s Mt. Lady potešil.