SabrinaCZ SabrinaCZ komentáře u knih

☰ menu

Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Kniha se nemusela nějak extra rozjíždět, jak všichni tvrdí. Mě to hrozně bavilo už od začátku​. Máme zde pohled na školní prostředí jedné londýnské školy, kam chodí nejen namyšlená smetánka, ale i normální lidi. Felicity je jedna z mála hrdinek, která mi hodně přirostla k srdci a ve všech situacích se zachovala alespoň normálně a inteligentně.

14.05.2017 5 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

Kde mám vůbec začít? Především budu hodnotit sérii celou... Geniální!!! Spletitý příběh s komplikovanými situacemi, které se vám vryjí pod kůži. Měla jsem pocit, že na mě ta fantasie přímo dýchá. Šílenství nechybí a u této vážné knihy a vůbec u celé série, jsou momenty které vás donutí se hluboce zasmát. Konec je smutný, ale zároveň končí dobře. Myslím, že po této sérii budeme všichni mít ten malý pocit, že pod námi je svět, který kdysi objevila malá Alenka.

30.03.2017 5 z 5


Smrtná zima Smrtná zima Kate A. Boorman

Naprosto úžasná, tajemná, strhující knížka se studeným, zimním nádechem. Začátek sice trochu nezáživný ale ke konci velmi napínavé. Docela dost často jsem přemýšlela o tom, jaká by byla tato knížka ve filmovém zpracování. Rozhodně doporučuji si ji přečíst.

04.03.2017 5 z 5


Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Kniha, která mi doslova vzala slova z úst. Jak už bylo mnohokrát zmiňováno, kniha se podobá několika slavným sériím, ale na to neberte ohled. Spojení onoho ,, středověkého" světa se světem moderním je sice zvláštní, ale autorka to dokonale zamaskovala , takže to tam není skoro poznat. U této knihy jsem byla jako jeden velký uzlíček nervů a za to vděčím těm nesympatickým postavám, které opakovaně dělali nějaké problémy... Každopádně je to velice zajímavá kniha se spoustou lží a intrik. Něco jako Prolhané krásky ve středověku.

08.02.2017 3 z 5


Etiketa & špionáž Etiketa & špionáž Gail Carriger (p)

O můj bože... na víc se asi nezmůžu. Vše co patří k pořádnému Steampunku ( čajové dýchánky, ozubená kolečka, syčící pára..) ach, to je ta vůně Steampunku. Naprosto originální knížka. Nic pro dámičky, takže nečekejte vyšívání deček. Škoda, že u nás série nedovyjde.

07.02.2017 4 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Něco nového, něco originálního. A to je prosím autorka Kerstin Gier. Tahle kniha není výjimkou.

04.02.2017 5 z 5


Temnota padá Temnota padá Erin Hunter

Je mi to líto, ale na dočtení nemám. Začátek dobrý, ale pokračovat nemá smysl. Už první knížka stála za nic moc :/ Strašně dlouhé popisy věcí, štve mě Bella, štve mě nafoukanost Divoké smečky a hlavně nerozhodný Štístko, který ani neví, KAM a CO chce. Trošku mě i vadí, že autorka popisuje jen barvu a srst psů (někde), prostě nevím u některých psů rasu a pak nevím, jak si ty psy mám představovat. Mrzí mě to, dávala jsem této sérii hodně.

03.02.2017 1 z 5


Serafina a černý plášť Serafina a černý plášť Robert Beatty

Už od prvního pohledu na tuto knihu v knihkupectví, působila tak jako...dětsky. Jenže po mé důkladné prohlídce, mě velmi lákala. No a tak jsem si ji koupila a přečetla. Nejen, že mě pohltil autorův styl psaní, ale byla jsem velmi nadšená, že to nebylo napsáno typem: povinná slohovka do školy. Většinou dlouhé popisy něčeho moc nemusím, ale autor si s tím tak vyhrál, že jsem hltala každé slovo a knihu jsem slupla do 3 dnů. Kniha je velmi originální a rozhodně doporučuju si ji přečíst ještě v zimě...přeci jenom je to taková noční kniha :)

30.01.2017 5 z 5


Skrytý nepřítel Skrytý nepřítel Erin Hunter

Kniha se mi líbila až od druhé poloviny, kdy příběh začíná nabírat grády a konec je fenomenální. Trochu jsem i přeskakovala některé pasáže, jelikož mi přišly až moc rozepsané. Každopádně bych napsala že kniha je tak trochu 11+ ( autorka uvádí 9+) protože tam jsou některé pasáže, které by asi menší generace nezvládla :D

22.01.2017 3 z 5


Asylum Asylum Madeleine Roux

Jsem taková hororová fanatička. No, co si budeme povídat, kniha byla pro mě zajímavá od druhé poloviny, nehledě na to, že autorka ji zakončila stylem, typu: Kup si další díl, příběh pokračuje, a bude to ještě větší jízda!! Nevím, jestli mám chuť si další díl kupovat :/

02.01.2017 3 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Kniha mě doslova uchvátila :) nejenže miluji tyhle viktoriánské zabíjačky, ale v příběhu je dokonale zapletený i milostný trojúhelník. Já osobně jsem tedy na straně Doriana (prosím nekamenujte mě) ale je to už tak. Moc se mi ale líbí, jak drzá a drsná Celaena je (i když mi někdy dalo zabrat vyslovit její jméno).

28.12.2016 5 z 5


Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Jedna z mála knížek, která mě donutila zůstat do rána vzhůru. Opravdu velmi povedený kousek, především pro fanoušky šíleností, takže i pro mne :) Kniha byla napínavá, pohlcující ale především krásně zpracována. Rozhodně se stala moji srdcovkou. ❤❤

28.12.2016 5 z 5


Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes Lock & Mori: Tak trochu jiný Sherlock Holmes Heather W. Petty

Chytlo mě to už od samého počátku. Já jakožto fanoušek Sherlocka Holmese jsem si prostě nemohla nechat ujít další knižní verzi. Ze začátku to vypadá jako kniha ve které zažijete jedno velké dobrodružství, ale je to ještě lepší. Obdivuji Mori a její přístup k situaci. Není ufňukaná a je chytrá. Zkráceně? Je to taková jedna velká fanfikce a ty já miluju :3 Rozhodně tuhle knížku doporučuji, všem. ❤

28.12.2016 5 z 5


Průvodce ztracených Průvodce ztracených Ilka Pacovská

Musím říct, klobouk dolů. Tahle série se opravdu moc povedla. Příběh je spletitý a navazuje jak na budoucnost, tak i minulost. Začetla jsem se do ní tak hluboko, že když tam někdo umřel..opravdu jsem ho litovala. Ještě nikdy se mi nepodařilo se takhle vžít do knihy. Před autorkou klobouk dolů, vážně se jí tohle povedlo. Tahle série mě úplně nadchla :) Doporučuji všem.

29.01.2016 5 z 5