RebeccaLynn RebeccaLynn komentáře u knih

☰ menu

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Další skvělý příběh s Davidem Rakerem. Weaver neztrácí ani kondici ani nápady.

16.07.2023 5 z 5


Láska a úcta Láska a úcta Emerson Eggerichs

Nežiju ve vztahu, ale i tak mě knížka velmi obohatila a pomohla mi pochopit mnohé věci. Nicméně těch dopisů a příkladů, které autor používá, by mohlo být trochu méně. Chvílemi to bylo trošku "únavné". Nicméně, až budu ve vztahu, určitě se ke knize vrátím.

21.06.2023 5 z 5


Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Příliš mnoho podivných postav, aby to bylo uvěřitelné nebo zábavné.

26.04.2023 2 z 5


Plavba do nenávratna Plavba do nenávratna František Niedl

Nevím proč, ale předchozí díly mě bavily o hodně víc, takže jsem trošku zklamaná. Ale bude-li někdy další Dabertův příběh, určitě si ho hned přečtu.

26.11.2022 4 z 5


Stín ve dveřích Stín ve dveřích Tim Weaver

Tim Weaver je zcela rozhodně můj neoblíbenější spisovatel současnosti, a i když tato kniha byla dobrá a četla se stejně dobře jako ty předchozí, těším se na dalšího klasického Davida Rakera. Vůbec to nebylo špatné, ale chybělo tam to napětí, které člověku brání knihu odložit a rozechvěle čekat, jak se to všechno rozuzlí.

29.10.2022 4 z 5


Krize je výzva: Pozitivní přístup k osudovým zvratům Krize je výzva: Pozitivní přístup k osudovým zvratům Bärbel Wardetzki

Kniha je psaná stylem, který mi připomíná příběh, a to mi žel v tomto případě tak úplně nefungovalo.

30.08.2022 2 z 5


Ztracená vládkyně Ztracená vládkyně Steve Robinson

Až do teď jsem všechny knížky ze série vždycky rychle zhltla a maximálně si je užila, ale tahle mě vůbec nebaví. A to jsem se na ní fakt těšila. Ani ne v půlce to vzdávám :-(

20.08.2022


Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Úžasné...stejně jako ty předchozí díly. Ten obrovský počet stránek mě zpočátku trochu děsil (a nedá se to dost dobře nosit s sebou a číst v MHD), ale přečetla jsem to jako nic a doufám, že se dočkám dalšího pokračování.

12.08.2022 5 z 5


Nečekaná lekce lásky Nečekaná lekce lásky Lucy Dillon

Čtivé a pro jednou jsem nedokázala odhadnout, jak příběh skončí. Nicméně rozuzlení mě trošku zklamalo.

04.07.2022 3 z 5


Zločin v Seattlu Zločin v Seattlu Sabrina Burbach

Nápad dobrý, ale nějak mě to nechytlo.

13.06.2022 2 z 5


Každá bolest má svou příčinu Každá bolest má svou příčinu Milan Studnička

Pro mě byla kniha velmi inspirativní k práci na sobě a v pochopení některých vztahů.

03.06.2022 4 z 5


Hormony Hormony Sherill Sellman

První část předkládá velmi zajímavé, a řekla bych i zásadní, informace. V další části jsem se dost ztrácela a hodně jsem toho přeskočila. Nicméně ta "vědecká" část je rozhodně přínosná a hodně věcí týkající se mého zdraví mi konečně dává smysl.

13.03.2022 4 z 5


My dva proti světu My dva proti světu Mattias Berg

Začátek vypadal docela slibně, ale pak to ztratilo tempo a následně i mě. Na straně 160 jsem už úplně umírala nudou a nemám nejmenší motivaci zjistit, jak to celé dopadne. Ani postavám se nedá zrovna moc fandit. Přitom téma je to zajímavé. Škoda.

18.01.2022 1 z 5


Paměťový kód Paměťový kód Alexander Loyd

Velmizajímavé poznatky o mysli a paměti. Rozhodla jsem se tuto metodu vyzkoušet a opravdu se něco posouvá. Pro mě přelomová kniha.

23.05.2021 4 z 5


Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Knihy Tima Weavera čtu vždycky jedním dechem. Už od jeho prvního příběhu, jsem fanoušek Davida Rakera, a mám pocit, že s každou další knížkou je Weaver lepší a lepší. Touhle se rozhodně dostal do čela žebříčku mých oblíbených krimi/thriller spisovatelů. Velmi napínavé, nepředvídatelné, propracované a překvapivé. Už se těším na další příběh.

23.05.2021 5 z 5


Vyznání Frannie Langtonové Vyznání Frannie Langtonové Sara Collins

Ze začátku jsem byla knížkou nadšená. Příběh je rozhodně zajímavý a chytne vás. Navíc má autorka opravdu krásný styl, plný originálních a trefných metafor. Nakonec mi ten příběh přišel trochu zdlouhavý a dočítala jsem "rychločtením".

23.04.2021 3 z 5


Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Ostatní knihy s Michalem Dabertem jsou fakt skvělé. Napínavé, velmi vtipné a opravdu zábavné. První knížku ze série se mi podařilo sehnat až později a nedokážu si vysvětlit, že mě vůbec nebavila. Ač jsem se snažila a Ty ostatní jsem přečetla jedním dechem, tuhle jsem přečíst nedokázala. Snad je to tím, že se autor při psaní vyvíjel a to se projevilo v pozdějších dílech. Jinak si to vážně neumím vysvětlit.

23.04.2021 2 z 5


Němý svědek Němý svědek Caroline Mitchell

Na můj vkus překombinováno: vyprávění ve dvou časových rovinách ě ještě z pohledu různých lidí. Autorka to asi chtěla udělat zajímavé, ale na mě to nefungovalo. Nezvládla jsem dočíst.

12.03.2021 2 z 5


Učení s pomocí vědomé pozornosti: Zmírněte stres a zvyšte výkon svého mozku pomocí mindfulness technik Učení s pomocí vědomé pozornosti: Zmírněte stres a zvyšte výkon svého mozku pomocí mindfulness technik Craig Hassed

Určitě je to užitečná kniha, ale pro mě příliš mnoho teorie.

11.03.2021 2 z 5


Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Po přečtení pár stránek jsem jsi říkala, že kniha má velmi příjemnou a pohodovou atmosféru, jenže po dalších pár stránkách mi přišla příliš unavená. Moc přemýšlení o knihách a málo příběhu. Nedočetla jsem.

30.01.2021 2 z 5