Hormony

Hormony https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191890/mid_doba-jedova-4-hormony-V4A-191890.jpg 3 36 12

Doba jedová série

< 4. díl >

Sherill Sellmanová považuje přirozenou hormonální rovnováhu za základ tělesného i psychického zdraví ženy v každém věku. V této knize upozorňuje na nebezpečí syntetických hormonů v podobě léků, jako je hormonální antikoncepce či hormonální substituční léčba, na endokrinní disruptory v životním prostředí a na další faktory, které mají negativní dopad na lidské zdraví. Zároveň však také vysvětluje funkci a působení přirozených hormonů a nabízí různé možnosti řešení zdravotních potíží způsobených hormonální nerovnováhou - především pro ženy v přechodu. Autorka chápe toto období jako přirozenou součást života ženy, nikoli jako potenciální příčinu ohrožení zdraví.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Zdravotnictví

Vydáno: , Triton
Originální název:

Hormone heresy , 2012


více info...

Přidat komentář

RebeccaLynn
13.03.2022 4 z 5

První část předkládá velmi zajímavé, a řekla bych i zásadní, informace. V další části jsem se dost ztrácela a hodně jsem toho přeskočila. Nicméně ta "vědecká" část je rozhodně přínosná a hodně věcí týkající se mého zdraví mi konečně dává smysl.

WildEv
21.05.2020 2 z 5

Něco na tom bude, ale je to tak příšerně napsané, že se to ani nedalo dočíst. Nesystematické, kostrbaté. Neříkám, že autorka nemá v mnohém pravdu. Má! Ale zasloužilo by si to trochu odbornější podání a lepší zpracování.


Monique07
15.03.2019 3 z 5

Tato kniha obsahuje zásadní informace, ale je napsaná tak nešťastným způsobem, že to musí většinu lidí od čtení odradit. Naprosto chybí nějaký koncept, několikrát jsem měla pocit, že knihu čtu od začátku, ačkoliv jsem byla v půlce. Je to mišmaš dokola se opakujících informací, což působí skoro jako vymývání mozku. Tři hvězdičky za cenné informace, které by se daly pro laickou veřejnou shrnout do jedné třetiny stávající knihy.

dendishek
28.11.2018 2 z 5

Přiznám se, že mám s touto knihou problém, nedočetla jsem. Probírané téma, ačkoliv velmi důležité, je v této knize podáno dost nesympaticky. Věčné odkazy na jiné autory/knihy, hlavní podávanou informací je to, že estrogen je zlo a progesteron zázrak. Oba hormony (a nejen ty) ale potřebujeme ke správné hormonální hladince. Hold, náš svět je ovládaný farmaceutickým průmyslem a doktoři rádi vše řeší antikoncepcí a případným odoperováním ženských orgánů. Ženy se musí naučit znát o této problematice a svém tělu více, než jen to, co jim nakuká jejich lékař (např. díky hormonální józe).

BabaJaga11
22.07.2018 5 z 5

Vlastně mě ta kniha až tak nepřekvapila. Spoustu věcí jsem tušila dávno, případně jsem na ně narazila i v další literatuře. Nejhorší je, že většina lékařů o těchto věcech buď vůbec neví, nepřemýšlí, anebo je ignorují. A farmaceutický průmysl nám vyloženě lže. Proč asi? Protože je to pro ně obrovský a výnosný byznys, proto! Pak se "marně" bádá nad tím, proč ztřeba v posledních letech tak prudce přibylo případů rakoviny prsu, a to i u mladých žen. Nejdůležitější je nenechat se oblbnout a o věcech přemýšlet. Pohodlné a jednoduché řešení se za pár let může projevit jako obrovský omyl a cesta návratu není. Rozhodně doporučuji k přečtení. Každý má jiné možnosti, ale každý může něco změnit, když opravdu chce!

Jelitovna
16.02.2017 2 z 5

Přehnané rozsahem, rozplizlé obsahem. Doslov to dorazil. Pokud však nenarazím na lepší knihu k tématu, jednu hvězdičku přidám.

Aneta6
16.08.2016 3 z 5

Něco na tom pravdy určitě je, nicméně mi kniha přijde hodně přehnaná, hodně věcí se stále opakuje a lék na všechno je progesteronový krém. Něco na ní je, nicméně v dnešní době se ní řídit opravdu moc nedá.

K4t13
19.06.2016 1 z 5

4. díl byl o ničem

Deedeee
22.01.2016 5 z 5

Dokonalé prozření do dnešního světa.

Arbara
02.10.2015 5 z 5

Tak tohle byl masakr. Normálně se bojím doktorů po téhle knížce. Ale pravdy na tom všem je hodně. Každé tělo je sice jiné, ale antikoncepce je škodlivá pro všechny ženy stejně. Kniha je pro ženy, které nemají jen problém s menopauzou, je i pro dívky a budoucí (snažící se) matky. Tady najdete důvod, proč nemůžete přijít do jiného stavu. Kdo umí číst mezi řádky to tu najde :D Doporučuji všem ženám, nenechme se zatlačit farmaceutickým průmyslem :D

Micione
22.04.2015 2 z 5

Jako laik jsem se o hormonální soustavě něco víc dozvěděla, avšak k čemu mám výhrady nejen u této, ale i mnoha podobných publikací: mám totiž dojem, že autoři pravděpodobně žijí na jiné planetě, když čtenářům radí: dýchat „čistý vzduch“, konzumovat biopotraviny, zdravě se hýbat nejlépe v lese apod.
Co je z pohledu civilizovaného světa vlastně biopotravina? Ta polomrtvá, seschlá zelenina a ovoce, co se prodává v super - krámech se zdravou výživou ? Nebo to nepřeberné množství exotických produktů vypěstovaných v různých koutech světa s prošlou dobou trvanlivosti a tím pádem s minimem enzymů a vitamínů? Nebo to co si při vším štěstí vypěstujeme sami na pomalu ale jistě mizející úrodné, tedy spíš neúrodné půdě zamořené kdečím? Všichni nemáme tu možnost žít v lese a vzhledem k narůstající automobilové dopravě ani dýchat čistý vzduch. Takže nezbývá než říct, že s radami autora této a podobných knih mám docela problém.

knihomolka2
11.02.2015 5 z 5

Dopručuji vše ženám, kterým není lhostejné vlastní zdraví....
Ne vše co nám lékaři říkají je pravda a ne o všem i oni sami vědí!
Než uděláte nevratné rozhodnutí např. v podobě operace přečtěte si tuto knihu....než bude pozdě!
Někdy určitý zdravotní problém, může mít jinou příčinu.

Autorovy knížky

2014  67%Hormony

Kniha Hormony je v

Právě čtených1x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce22x
Chystám se číst20x
Chci si koupit9x