My dva proti světu

My dva proti světu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438556/bmid_my-dva-proti-svetu-eJr-438556.jpg 2 15 6

Erasmus Levine má velmi zvláštní práci. Cestuje všude po boku prezidenta Spojených států a má nástroj schopný zničit život, jaký známe. Je to muž s jaderným kufříkem, člen elitního týmu přísně utajovaných operativců, jenž řídí člověk s kódovým označením Edelweiss. Jenže ani ten nezná pravou identitu osoby s nejvyšší pravomocí známé jen jako Alfa. Erasmus Levine má tajemství. Po léta dostává od Alfy šifrované zprávy. Celou komplikovanou komunikaci zahájila slova „My dva proti světu“. Levine pomýšlí na útěk a šance se mu naskytne během oficiální návštěvy Švédska, když se Grand hotelem ve Stockholmu rozezní alarm. Jenže Alfa má jiné plány. Od jejich prvního setkání je Levine zatažen do akce na zneškodnění světových jaderných arzenálů. Ale je cílem opravdu jejich vyřazení z provozu? Anebo je možné, že se Levine zapletl do příprav úmyslné zkázy, apokalyptického spiknutí, jež má vymazat lidstvo z povrchu Země?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Dödens triumf/The Carrier , 2016


více info...

Přidat komentář

Vilma_de_Bilna
21.02.2024 2 z 5

Zbesilá naháňačka po celom svete, ktorá nedopadla nijak. Nerozumela som, kto čo a prečo robí, všetky postavy boli nielen dosť nesympatické, ale taktiež obstarožné. Hlavný hrdina, najmladší článok reťaze, mal 50 rokov. Zvyšok dôležitých postáv 70+. To by ani tak nevadilo, keby tam nebolo viac akcie ako v Jamesovi Bondovi. Záver bol nemastný-neslaný, nič sa v ňom nevysvetlilo a ani neuzavrelo, chýbala tam bodka v podobe dokončenej práce, zachráneného či zničeného sveta.
V skratke sa mi kniha nepáčila a už by som ju neotvorila. A tomu, že 70-ročná babka za 1 noc zabehne viac ako 80 kilometrov bez toho, aby to na nej ráno bolo vidieť, neuverím asi nikdy.

Jara.v
21.11.2023 2 z 5

Na knihu jsem se těšila na základě skvělé anotace, ale byl to děs. Víc k tomu nemám co dodat.


RebeccaLynn
18.01.2022 1 z 5

Začátek vypadal docela slibně, ale pak to ztratilo tempo a následně i mě. Na straně 160 jsem už úplně umírala nudou a nemám nejmenší motivaci zjistit, jak to celé dopadne. Ani postavám se nedá zrovna moc fandit. Přitom téma je to zajímavé. Škoda.

Little.deer
19.05.2021 1 z 5

Tak tuhle knížku jsem četla opravdu hodně těžko a nakonec jsem to nedala...

mynamail
05.04.2021 2 z 5

Když čtu knihu o 464 stranách, tak mě strašně naštve, že na konci nevím, jak to vlastně všechno bylo. Nepochopím příběh. Přesně jako u My dva proti světu.
Začátek vypadal slibně, uprostřed už jsem se ztrácela. O co tady vlastně jde?
Pokud bych se chtěla vzdělávat v oblasti jaderného zbrojení, tak asi sáhnu po literatuře naučné. Ze začátku jsem se snažila si informace, o kterých byla v knize zmínka, dohledávat na internetu (je to opravdické a nebo jen část příběhu? , opravdu ti lidé existovali a dělali to, o čem se píše v knize? jak to bylo s tím Švédskem v poválečných letech?). Ale pak už jsem na to neměla sílu. Posledních asi 80 stran už bylo rychločtení. Skoro bych řekla, že to pro mě byla ztráta času.

baroo
25.08.2020 3 z 5

Pomalá kniha, zmatený děj s podivnými skoky, nesympatický hrdina. Přitom téma je super, něco na způsob Já, poutník nebo série s Marcem Danem. Nemá to ale spád, místy ani smysl.

Štítky knihy

špionážní zápletka

Autorovy knížky

Mattias Berg
švédská, 1962
2019  43%Nosič

Kniha My dva proti světu je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce56x
Chystám se číst17x
Chci si koupit8x