Reader1133 Reader1133 komentáře u knih

☰ menu

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Wau. Tato kniha mě naprosto ohromila, ne zbytečně jsem se na ní těšil, až si ji pořídim. Kniha se četla jedním dechem, napínavé pasáže zde byly až ohromující a mrazící zároveň. Nevím, jak bych se zachoval, kdybych si jel ma obyčejnou vyjížďku lesem a najednou padla tak hustá mlha, že bych nevěděl, kde jsem a ještě více bych byl šokovaný, kdyby se přede mnou objevilo to, co se objevilo před hlavní hrdinkou v mlze. Knihu všem moc doporučuji a jsem rád, že mám ve své knihovničce skvělou knihu od české autorky paní Karolové.

02.04.2023 5 z 5


Komunita Komunita Ragnar Jónasson

Knihu jsem si přečetl z důvodu, že jsem si chtěl po dlouhé době přečíst něco ze severského žánru, a dobře jsem udělal. Učitelka, velkoměsto, nová životní šance bydlet na druhém kusu země s lidmi o 10 obyvatelých zní lákavě i tajuplně, zapadne mladá učitelka Una do místní komunity ? Kniha mě zcela ohromila a doporučuji ji všem ,co tohle v knihách vyhledavají.

30.03.2023 5 z 5


Tenký led Tenký led Paige Shelton

Wau, tato kniha mne zcela ohromila. Jedna z nejlepších knih, která se mi kdy dostala do ruky. Strhující příběh pojednávající o ženě, jíž se změnil život doslova z vteřiny na vteřinu, která se dostala z útrob svého únosce, ale bohužel únosce je stále na svobodě, takže se autorka knih rozhodne utéci na dalekou Aljašku. Chvílemi jsem si říkal, že bych se vydal na Aljašlu taky. Paní autorka píše velice barvitě, čtivě, kapitoly na sebe dobře navazují a vy hltáte jednu za druhou a děj knihy se vám odehrává jako film, nemůžete od knihy odpoutat zrak. Zjistil jsem, že je další díl této knihy, doufám, že vyjde i v ČR, byl bych za to moc rád, protože tato knina je jedním slovem Wau a má své čestné místo v mé knihovničce.

28.03.2023 5 z 5


Ultimátum Ultimátum T. J. Newman

Na tuthletu knihu jsem sd velice těšil a byl velmi překvapen, jakým neuvěřitelným napínavým stylem paní autorka píše. Knihu doporučuji.

09.03.2023 4 z 5


Adaptace Adaptace Miroslava Varáčková

Kniha se mi velice líbila, je první tohoto žánru, kterou jsem kdy četl. Tuto knihu velmi doporučuji k přečtení.

09.03.2023 5 z 5


Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Tato kniha se mi velice líbila a velice dobře četla, jelikož byla vyprávěna z pohledu jednotlivých postav, což bylo velmi příjemné čtení. Kniha se odehráva na malém irském ostrůvku, na němž si řeknou své ano dva lidé, jež jsou mladí, úspěšní. Mají zde své kamarády, rodinu, ačkoli každý si na tomto ostrově uvědomuje, co si vlastně opravdu o tom dotyčném myslí a vyplavují na povrch vzpomínky, křivdy minulosti, tajemství, jenž by měla raději ve svatební den zůstat ukrytá. Kniha se četla jedním dechem, autorka popsala tak barvitě ostrůvek, zámeček jenž je na ostrůvku, rašeliniště, kterému je se lepší vyhýba, a moře, jenž má svoji zvláštní barvu, že jsem si chvilkama říkal, že bych tam chtěl být. Konec byl naprosto šokující, což jsem vůbec nečekal a šokovalo mi kdo byla oběť a ještě mi více šokovalo, kdo za tím stál a kdo nesl vinu, ačkoli na to si každý čtenář udělá obrázek sám. Knihu velmi doporučuji, protože to je ten typ knihy, u který si odpočinete a je zde vybarvená naše společnost, kdo jak koho vnímá, co si o tom druhém myslí, ačkoli se né vše musí jevit, tak jak to vypadá. Jediné, za co strhávám jednu hvězdičku dolů je to, že tato kniha rozhodně není thriller a jak se píše v anotaci, že je zde mrtvola, tak ta samotná oběť, jenž přijde o život vrahovo rukou, bude úplně až na samém konci, ale stojí za to tato kniha, protože kdo byl pachatel vás úplně šokuje a za přečtení to stojí, protože můžete podle indícií různých postav se domnívat a hádat, kdo by mohl být pachatelem.

09.03.2023 4 z 5


Mýtné Mýtné Cherie Priest

Horor Mýtné od Cherie Priest se četl sám jedním dechem. Je to taková oddechovka, u které se přenesete do malinkého amerického městečka, jenž ani pořádně nenajdete na mapách a žijou zde různí obyvatelé, ať už starousedlící, či lidé, které sem zavedl sám osud a zůstali tu. Kniha se mi líbí, že se odehrává kolem hlavní postavy a to turisty, jenž jel se svoji novomanželkou na svatební cestu, avšak po cestě přes kamenný most se něco stalo. Turista objevuje město, jeho svébytné obyvatele a temnou minulost, které bude muset čelit, aby se mohli věci vyvíjet ku jeho prospěchu, ačkoli to nebude lehké. Kniha se mi líbila, byly zde dobré horové scény, někdy i docela úsměvné, např. když jedna obyvatelka tohoto města pronásledovala nočním městem chlapce, jíž se jí bál a neměl z její přítomnosti dobrý pocit. Autorka zde vypsala město takovým stylem, že jsem si i chvíli říkal, že by h se tam chtěl podívat, píše velmi čtivě. Bohužel musím dát jednu hvězdičku dolů a to za konec knihy a rozuzlení, proč se to vše kolem odehrává, což mi docela překvapilo a důvod bych čekal jiný. Jinak knihu doporučuji k odpočinkovému čtení, kde čtenář vyloženě nehledá duchařinu, protože tohle spíše duchařina nebyla.

09.03.2023 4 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Kniha, která je velmi čtivá. Úplně vás přenese do Beskyd, a paní autorka píše takovým stylem, že si dokážete krásně představit okolí a místo, kde se děj odehrává. Bohužel mi zklamalo to, že když byly nějaké napínavé a strašidelné kapitoly, tak byly takové strohé, mohly být více napínavé, strašidelné. Za to jsem stáhl jednu hvězdičku dolů. Bohužel ještě jsem musel stáhnout dvě hvězdičky a to za konec knihy, jejíž rorzuzlení mi velice zklamalo, jelikož kniha sama o sobě má potenciál a i děj byl příjemně strašidelný. Za co dávám veliké plus je to, že kniha se čte sama a i si u ní dopočinete.

07.03.2023 3 z 5


Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy Lee Mountford

Tato kniha se mi velice líbila. Je to taková příjemná duchařina, jenž se čte sama a příběh má spád, není zde složité popisování věci, příběh se odehrává kolem tří hlavních postav a jednoho dítěte. Knihu hodnotím třemi hvězdičkami, jelikož jsem očekával, že zde bude více hororových scének, byly celkem řekněme dvě, což je podle mě škoda. Jinak celkově knihu doporučuji, čte se sama a děj má spád.

07.03.2023 3 z 5


Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Kniha, která se četla jedním dechem. Příběh, do nějž se začtete a přenesete se na krásný ostrov na Fidži, ačkoli zde bohužel pro někoho ten ostrov znamenal zoufalství. Moc se mi líbilo, že kniha byla psána stylem tenkrát/dnes. Což bylo moc fajn, protože když kapitola, odehravající se tenkrát skončila napínavě, tak následujíci kapitola byla dnes a vy jste byli úplně nedočkaví, jak to dopadlo. Kniha se četla sama, jedním dechem a konec byl velice zajímavý. Za mě stoprocentně doporučuji, kniha má v mé knihovničce svoje čestné místo.

07.03.2023 5 z 5