Tenký led

Tenký led https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468092/bmid_tenky-led-Vyf-468092.jpg 3 44 14

Beth Riversová je na útěku – udělala jedinou věc, která ji napadla, aby se dostala do bezpečí. Jako známá autorka thrillerů se stala objektem fanatické posedlosti, ale podařilo se jí uprchnout únosci, který ji tři dny věznil v dodávce. Dokud nebude dopaden, musí se Beth skrývat. A zdá se, že chladná a vzdálená Aljaška je tím pravým místem. V jejím novém domově žijí převážně lidé, kteří zřejmě také utíkají nebo se před něčím schovávají. I když si Beth zcela náhodou zamluvila pokoj v domě na půli cesty, který slouží podmínečně propuštěným ženám, cítí se zde v bezpečí. Až do chvíle, kdy se dozví o podezřelém úmrtí místní obyvatelky Lindy Raffertyové. Může mít Lindina smrt něco společného s peklem, které spisovatelce připravil její únosce? Beth se snaží navigovat svůj život divočinou nového domova, a přitom se jí vracejí vzpomínky na dobu strávenou v dodávce. Přehrává si prožitou hrůzu a strach a hrozí, že jí zabrání v uzdravení a znovuzískání starého já. Může se vrátit k normálnímu životu? Bude se ještě někdy cítit v bezpečí? Pomůže vyřešit místní záhadu, i kdyby jen proto, aby nemusela přemýšlet nad vlastním případem?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Thin Ice , 2019


více info...

Přidat komentář

Adhara
06.12.2023 2 z 5

Ak by to skončilo uzavreto, bolo by to na tri hviezdy, ale takto, žiaľ, viac, nemôžem dať. Začalo sa to sľubne, čítavo, zaujímavá zápletka, zaujímavé prostredie. Lenže potom to prešlo do monotónneho duchu. Mala som pocit, že scény sa opakujú, rozhovory jeden ako druhý, postavy príliš slabo odlíšené, chýbalo viac napätia, gradácia, zžitie. Často som krátko po otvorení knihy zaspala. A na záver sklamanie - buď je mimoriadne otvorený, alebo bude pokračovanie, ani jedna z týchto možností ma však neteší.

Janík511
11.07.2023 3 z 5

Zase tak špatná nebyla. Děj celkem běžel sám od sebe, ale neponorila jsem se do příběhu. Konec byl zajímavý a vypadá to na pokračování. Každopádně se povedla obálka, tu hodnotím kladně.


Leena
17.04.2023 2 z 5

Dala jsem tady na pochvalné komentáře, ale ouha, mě se to tedy nelíbilo.
Vůbec žádný thriller, jen taková slabší detektivka s divným koncem..
Za mě tedy ne.
Nejhezčí na tom byla ta Aljaška.

Reader1133
28.03.2023 5 z 5

Wau, tato kniha mne zcela ohromila. Jedna z nejlepších knih, která se mi kdy dostala do ruky. Strhující příběh pojednávající o ženě, jíž se změnil život doslova z vteřiny na vteřinu, která se dostala z útrob svého únosce, ale bohužel únosce je stále na svobodě, takže se autorka knih rozhodne utéci na dalekou Aljašku. Chvílemi jsem si říkal, že bych se vydal na Aljašlu taky. Paní autorka píše velice barvitě, čtivě, kapitoly na sebe dobře navazují a vy hltáte jednu za druhou a děj knihy se vám odehrává jako film, nemůžete od knihy odpoutat zrak. Zjistil jsem, že je další díl této knihy, doufám, že vyjde i v ČR, byl bych za to moc rád, protože tato knina je jedním slovem Wau a má své čestné místo v mé knihovničce.

Špekyn
06.02.2023 3 z 5

Celkem zdařila prvotina. Ačkoliv gró příběhu se odehrává až v poslední třetině knihy , zbytek je jen výplň atmosféry a psychického rozpoložení hlavní hrdinky. Prostředí je originální a líbivé, skvěle popsané. Charaktery lidí jsou dobře vykresleny. Konec naznačuje pokračování. Ráda bych si přečetla "rozuzlení" ohledně Bethina únosu a dopadení pachatele.

PosPol
04.12.2022 4 z 5

Původně jsem už od půlky knihy měla v hlavě komentář - neurazí, ale ani nenadchne. No jo, jenže ke konci se všechno tak nějak zamotává, že mě to i navnadilo na další díl, který jsem si hned musela koupit (v aj na Amazonu, v čj zatím není). Měly by být 4 díly, tak snad nebudu zklamaná z vleklého děje.
Chválím autorku, opravdu letěla na Aljašku nasát atmosféru a vyklreslení tmavé a drsné krajiny je strhující. Losa, nebo medvěda zkrátka nepotkáte každý den.... Navíc je ostrůvek odříznutý od světa, minimum kontaktu, špatné telefonní i internetové spojení a spousta lidí, z nichž každý má nějaké to vlastní tajemství a autorka nás v podstatě celou knihu nechává tápat ve vzpomínkách a dostaneme spíše jen útržky obrazů.

kalinka99
18.06.2022 5 z 5

Kniha byla fajn a líbí se mi vykreslení drsné Aljašky. Jsem zvědavá na pokračování.

Staráknížka
21.02.2022

Kniha se dobře četla, zajímavý příběh - jsem zvědavá na případné pokračování. Každý má nějaké tajemství a každý někam utíká a nemusí to být zrovna Aljaška. Jenže někomu věřit musíte a co když si vyberete špatně ?

mikika
10.01.2022 4 z 5

příjemná a slušně ubíhající detektivka, nezpůsobí žádnou revoluci žánru, Dana Stabenow píše sice tenčí, ale zato charakterističtější...

Patrik02
14.11.2021 4 z 5

Dostal jsem přesně to, co jsem od anotace očekával. Příběhy se spisovateli v hlavní roli mám z, nějakého mne neznámého důvodu, rád a drsné prostředí Aljašky je mi velmi sympatické. Plážový povaleč ze mě nikdy nebude a letní horké měsíce dvakrát v oblibě nemám. Ale zpět ke knize. Děj celkem ubíhá, zápletka je správně zamotaná a skrývá nejedno překvapení. Oba případy, které Beth Riversová řeší, mají určitou hloubku a spoustu otazníků. Finále knihy není nikterak přestřelené a zároveň přímo vybízí k pokračování, na kterém doufám autorka pracuje. Pokračování honby za minulostí bych si rád přečetl.

bbara155
09.11.2021 3 z 5

Bylo to docela dobré a napínavé čtení, ale konec mě trochu zklamal. Nemyslím, že bych od této autorky chtěla ještě někdy něco číst.

Annkag
29.08.2021 3 z 5

Někdy je minulost člověka tak temná že ani jasné světlo Aljašky nezakryté všechny stíny....
A ty v našem vnútri zožierajú pochybnosti našich rozhodnutí...
V podstatě člověk neví po čem vlastně Beth skutečně pátrá.Jde ji víc o rozuzlení jejího únosu nebo o vraždu Lindy?
Jo,bylo to místama nudné ale vzápětí se to znova nakoplo....mne to bavilo.

Parwana
28.08.2021 3 z 5

Pěkná, čtivá detektivka. Recenze trochu lhaly, není to tak báječné a strhující čtení, jak zde deklarují, ale na propršený víkend ideální. Hlavní hrdinku jsem měla ráda, autorka pěkně vykreslila i drsnou přírodu Aljašky.

katka3984
22.06.2021

Nudná kniha, ženská chodí po Aljaške a otravuje ľudí , prečítala som polovicu knihy a stačilo ,nuda.