Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Hodinky Hodinky Veronika Jonešová

Pěkně popsané dva životní osudy. Knížka se mi líbila.

30.04.2024 4 z 5

Pět holek na krku Pět holek na krku Iva Hercíková

Kdysi jeden z mých oblíbených dívčích románů.

25.05.2023 4 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Opět strhující, napínavá, perfektní detektivka kterou rozhodně doporučuji ke čtení.

20.07.2020 5 z 5

Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Moje první přečtená knížka od Simmela a právě kvůli ní jsem mu tehdy dlouho zůstala věrná. Krásný příběh.

24.04.2020

S láskou lvice S láskou lvice Christina Hachfeld-Tapukai

Pěkný romantický příběh. Knížka se krásně četla, to že se jedná o autobiografii, je bonus navíc.

Nacistova snoubenka Nacistova snoubenka Barbara Wysoczańska

Velice silný příběh, nezapomenutelná kniha. Doporučuji.

09.02.2024 5 z 5

Černá vdova Černá vdova Yasmina Khadra (p)

Děj románu se odehrává v Tel Avivu. Je to příběh lékaře od kterého odjíždí manželka na návštěvu za příbuznými. Krátce poté je konfrontován s děsivou skutečností - jeho žena spáchala jako "černá vdova" teroristický atentát. Kniha je velice napínavá a krásně napsaná.

14.07.2024 4 z 5

Co chutná v Evropě Co chutná v Evropě Libuše Vlachová

Jedna z mé letité sbírky kuchařek. Do dneška jí občas listuji a vybírám vzpomínková jídla z mých zahraničních dovolených.

Ženy ve Třetí říši Ženy ve Třetí říši Paul Roland

Velice zajímavě zpracovaná literatura faktu.

25.09.2023 4 z 5

Na vlastní pěst Na vlastní pěst Kate Holden

První díl této autobiografie Na vlastní oči se mi líbil a upoutal mne. Toto pokračování už zdaleka tak zajímavé nebylo.

11.02.2024 4 z 5

Golet v údolí Golet v údolí Ivan Olbracht (p)

Kdysi v pravěku jsem četla k maturitě. Povídky jsou krásné, tajemné, do dneška nezapomenutelné.

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Další krásná kniha od mé oblíbené spisovatelky. Příběh jsem si užila, kniha se mi moc líbila, ostatně stejně jako její všechny ostatní. Jojo Moyesová psát umí, a dokázala to už v této její prvotině.

02.05.2023 5 z 5

Robinsonka Robinsonka Marie Majerová

Už si nevzpomínám jestli jsem měla Robinsonku v povinné četbě, ale četla jsem jí několikrát a i přesto, že knížka začala tak smutně a Blažena měla život občas hodně těžký, se mi líbila.

24.04.2020 5 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Od autorky jsem toho přečetla opravdu hodně. Pentalogie Květy z půdy je podle mne z její tvorby absolutně nejlepší, a tento první díl mne nesmírně uchvátil (a to tak, že jsem rychle přečetla i všechny další 4 díly). Ať už byl osud sourozenců popsán dle skutečných událostí (což bych nikomu nepřála) nebo se jedná o fantazii autorky, jedná se o poutavé (a smutné) čtení.

14.07.2024 5 z 5

Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole Oldřich Kosek

Jedna z mých prvních, do dneška oblíbených, kuchařek.

27.09.2023 4 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Opět neskutečně nádherný čtenářský zážitek, rozhodně doporučuji. Moc často se mi nestává, že před dočtením několika posledních stránek knihy tak moc lituji, že už to skončí.

04.05.2023 5 z 5

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Knihu jsem si přečetla hned po knize Karin Lednické mapující polozapomenutou životickou tragedii. Zatímco Karin Lednická stvořila velice čtivou literaturu faktu, příběh Jizva je román připomínající osudy oné události s fiktivními hlavními postavami. I takto podaný příběh je čtivý a zajímavý.

10.05.2023 4 z 5

Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Povídky z jedné kapsy / Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Tato nádherná sbírka kriminálních povídek je pro mne doslova balzámem na duši. Psáno úchvatnou češtinou. Nedostižný autor.

22.04.2020 5 z 5

Cesta smyslnosti Cesta smyslnosti Nedjma

Kniha má hodnocení 44%. S tímto se absolutně ztotožňuji, včetně předchozích komentářů o nesmyslnosti vydání této věci. Proč literatura naučná, proč biografie a memoáry? Já si knížku na základě toho koupila, a vyhozené peníze. Doslova.

14.07.2024 1 z 5

Děti na zabití Děti na zabití Milada Golobová

Důležitá a hrozná autobiografická kniha o domácím týrání malé holčičky. Není to vůbec příjemné čtení, ale bohužel je nutné aby se takové případy dostávaly na veřejnost.

14.07.2024 4 z 5