Radka1911 komentáře u knih
Opět strhující, napínavá, perfektní detektivka kterou rozhodně doporučuji ke čtení.
Moje první přečtená knížka od Simmela a právě kvůli ní jsem mu tehdy dlouho zůstala věrná. Krásný příběh.
Pěkný romantický příběh. Knížka se krásně četla, to že se jedná o autobiografii, je bonus navíc.
Velice silný příběh, nezapomenutelná kniha. Doporučuji.
Děj románu se odehrává v Tel Avivu. Je to příběh lékaře od kterého odjíždí manželka na návštěvu za příbuznými. Krátce poté je konfrontován s děsivou skutečností - jeho žena spáchala jako "černá vdova" teroristický atentát. Kniha je velice napínavá a krásně napsaná.
Jedna z mé letité sbírky kuchařek. Do dneška jí občas listuji a vybírám vzpomínková jídla z mých zahraničních dovolených.
První díl této autobiografie Na vlastní oči se mi líbil a upoutal mne. Toto pokračování už zdaleka tak zajímavé nebylo.
Kdysi v pravěku jsem četla k maturitě. Povídky jsou krásné, tajemné, do dneška nezapomenutelné.
Další krásná kniha od mé oblíbené spisovatelky. Příběh jsem si užila, kniha se mi moc líbila, ostatně stejně jako její všechny ostatní. Jojo Moyesová psát umí, a dokázala to už v této její prvotině.
Už si nevzpomínám jestli jsem měla Robinsonku v povinné četbě, ale četla jsem jí několikrát a i přesto, že knížka začala tak smutně a Blažena měla život občas hodně těžký, se mi líbila.
Od autorky jsem toho přečetla opravdu hodně. Pentalogie Květy z půdy je podle mne z její tvorby absolutně nejlepší, a tento první díl mne nesmírně uchvátil (a to tak, že jsem rychle přečetla i všechny další 4 díly). Ať už byl osud sourozenců popsán dle skutečných událostí (což bych nikomu nepřála) nebo se jedná o fantazii autorky, jedná se o poutavé (a smutné) čtení.
Jedna z mých prvních, do dneška oblíbených, kuchařek.
Opět neskutečně nádherný čtenářský zážitek, rozhodně doporučuji. Moc často se mi nestává, že před dočtením několika posledních stránek knihy tak moc lituji, že už to skončí.
Knihu jsem si přečetla hned po knize Karin Lednické mapující polozapomenutou životickou tragedii. Zatímco Karin Lednická stvořila velice čtivou literaturu faktu, příběh Jizva je román připomínající osudy oné události s fiktivními hlavními postavami. I takto podaný příběh je čtivý a zajímavý.
Tato nádherná sbírka kriminálních povídek je pro mne doslova balzámem na duši. Psáno úchvatnou češtinou. Nedostižný autor.
Kniha má hodnocení 44%. S tímto se absolutně ztotožňuji, včetně předchozích komentářů o nesmyslnosti vydání této věci. Proč literatura naučná, proč biografie a memoáry? Já si knížku na základě toho koupila, a vyhozené peníze. Doslova.
Důležitá a hrozná autobiografická kniha o domácím týrání malé holčičky. Není to vůbec příjemné čtení, ale bohužel je nutné aby se takové případy dostávaly na veřejnost.