Cesta smyslnosti

Cesta smyslnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41927/cesta-smyslnosti-41927.jpg 2 17 2

Po kontroverzní Mandli, prvním erotickém románu napsaném muslimkou, vydává Nedjma druhou knihu, opět velice intimní výpověď mladé muslimky a její průvodkyně. Vypravěčka Zobida, čtyřicetiletá žena, znalkyně sexu, doprovází mladou Leilu. Ta byla vyhnána z domu v den svého sňatku kvůli „vadě panenské blány“, která zabránila manželovi, aby do ní vnikl. Zobida pomohla dívce najít ženu, jež jí podle maghrebského rituálu „obrnila“ pochvu, a tím jí garantovala panenství až do svatby. Jako jediná je pak schopna toto obrnění opět odejmout. Obě ženy se vydávají na cestu touhy, objevování smyslnosti, zasvěcování a vzpomínek… S poetickou lehkostí, dokonce i s humorem dokáže autorka líčit úžasné erotické zážitky, a současně se dojemně vciťuje do vážných problémů souvisejících s lidskou bídou a nízkostí. ... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Brána
Originální název:

La traversée des sens: Conte intime , 2009


více info...

Přidat komentář

Aghatte
02.03.2023 1 z 5

Dozvíte se asi 80 názvů pro vagínu a vše kolem toho, ale proč to paní píše, to netuším.
Není to ani odpočinkové, ani vzrušující ani alarmující, ani to nemá nějaké kouzlo nebo dar, nebo něco pod čarou. Když to nikdy nepřečtete, vůbec nic se nestane.

Felsenberg
03.09.2014 1 z 5

Cesta Zobidy s Leilou za uvolněním vagíny. Násilné chování mužů a jejich neustálá nadrženost a bezmyšlenkovitost. Sprostý slovník Zobidy, který mám ve veselých okamžicích velmi rád, ale tady je používán neustále. Z knihy je cítít spíš špinavost než erotično. Neustálé pokrytectví při hrané slušnosti muslimů navenek a po nocích orgie. Pro mě kniha bez kouzla. I když muslimském světě to musela být bomba.


Autorovy další knížky

Nedjma
marocká
2005  37%Mandle: erotický příběh muslimské ženy
2010  44%Cesta smyslnosti

Kniha Cesta smyslnosti je v

Přečtených22x
Knihotéce32x
Chystám se číst3x