prediger prediger komentáře u knih

☰ menu

Kluci, holky a Stodůlky 1 Kluci, holky a Stodůlky 1 Eva Bernardinová

Možná se mi budete smát, ale tuhle knížku si tradičně čtu každý rok před prázdninami již od čtvrté třídy (co jsem ji nevrátil do školní knihovny).

03.07.2017 5 z 5


61 hodin 61 hodin Lee Child

Super čtení na dovolenou :-D.

02.07.2017 4 z 5


Šok Šok Robin Cook

Klasika, lékařské prostředí, prvky sci-fi, napětí. Co ale nezkousnu je manipulace se čtenářem. Majitel kliniky je celou dobu popisován jako člověk, který si chce užívat zaslouženého odpočinku a podnětem k jeho návrat na kliniku jsou zvýšené výdaje kliniky a odpovědnost před investory. Od počátku je čtenář přesvědčován, že jsou spory mezi Spencerem a Paulem. Když už víme, co je Paul zač, je nám naznačováno, že jsou se Spencrem problémy a bude muset být odstraněn. A to vše proto, aby jsme se na posledních pár stránkách dozvěděli, že všechno je úplně jinak. Psal jsem to již u několika knih, ale tohle překrucování děje a charakteru postav se mi nelíbí, protože celý příběh stojí vždy na vodě a autor si ho upravuje vždy tak, jak se mu to zrovna hodí.

02.07.2017 3 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Jako vlastenec musím dát pět hvězdiček. Kdybych byl z jiného státu EU tak čtyři, kdybych byl ze státu mimo EU tak tři hvězdičky a pokud bych byl Rus, Turek nebo Japonec, pak bych knihu označil za brak. Ale vážně. Bzung označil knihu za brak. Nevím kde je hranice mezi kvalitní literaturou a brakem. Knihu Spad považuji za pěkné oddychové čtení. Autor čerpá ze současného politického vývoje a předjímá ho do smyšlené blízké budoucnosti. Na 99,9% tato vývojová linie nenastane a proto se v mých očích příběh řadí k pěknému sci-fi.
Jen tak dál Franto :-D

14.03.2017 5 z 5


Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Omlouvám se všem příznivcům, ale prožil jsem stejné zklamání jako u knihy Inferno. Děj mě dokázal pohltit až do chvíle, kdy autor začal dělat ze mě blbce. Autor se snaží vnutit úmrtí mladého Solomona aby...
V každém případě se jedná o zajímavý příběh, kde Brown dokáže perfektně kombinovat fakta s fikcí. Takže by příběhu člověk dokázal uvěřit jako reálný.

17.01.2017 2 z 5


Vynucené přistání Vynucené přistání Thomas H. Block

souhlasím s mispulinem. Mé pocity jsou velice smíšené. Autor v rámci příběhu vytvořil několik dějových linií, které nechal otevřené a s koncem knihy se ukázaly jako nedůležité. Co ovšem nelze spisovateli odepřít je skoro až úchylný popis veškerých úmrtí. Dokonalý popis otravy plynem, utonutí, střelné rány a opařeniny byly popsány s takovou vervou, až mi zamrazilo.

04.11.2016 1 z 5


Epidemie Epidemie Robin Cook

Pokud tady někdo hodnotí, že ta či ona kniha je nejlepší z pera R. Cooca, pak já musím říct, že nejlepší jsou všechny knihy, kde je hlavním hrdinou Jack Stapleton

29.10.2016 5 z 5


Invaze z galaxie Invaze z galaxie Robin Cook

Vynikající sci-fi. Chtěl bych říct, že mě zklamal závěr. Když ale nad ním přemýšlím, sám nevím jaký bych ho chtěl mít. Mělo být lidstvo zachráněno nebo přetransformováno?

29.10.2016 4 z 5


Stážista Stážista Robin Cook

Knížku jsem ani nedočetl. Možná byla špatná konstelace hvězd, ale děsně jsem se nudil. Je mi líto.

29.10.2016 1 z 5


Planeta Interterra Planeta Interterra Robin Cook

Je pravda, že Cook tematicky píše převážně z lékařského prostředí. Pravdou taky je, že po přečtení několika jeho knih začnete předvídat dějové linie hlavních hrdinů. Tato kniha však předčila má očekávání. Mimochodem souhlasím s Evusem. Interra není, nikdy nebyla a myslím, že ani nikdy nebude pro lidi druhé generace.

29.10.2016 5 z 5


Intervencia Intervencia Robin Cook

Musím říct, že kniha se mi velice líbila. Sice silně připomínala Šifru mistra Leonarda, ale to jsem autorovi rád odpustil.

28.10.2016 5 z 5


Blízký konec Blízký konec Robin Cook

Kniha sice nebyla nejlepší, ale i tak jsem jí zhltl jedním dechem.

28.10.2016 4 z 5


Mozek Mozek Robin Cook

Jak se říká, v nejlepším přestat. Půl roku jsem hltal všechny možné knihy tohoto autora. Některé byly dobré, jiné slabší. Tato kniha byla ovšem nejslabší, resp. konec knihy. Ten byl opravdu přitažený za vlasy. I když se jednalo o sci-fi s reálným základem, tento konec byl prostě..... Prostě divný. Zkusím si dát chvíli od Cooka pauzu. Přesto se těším, až si v budoucnu něco znovu přečtu.

28.10.2016 2 z 5


Omega Omega Patrick Lynch (p)

Kniha se přečetla jedním dechem. Byl jsem nadšený.

24.10.2016 5 z 5


Mladík v odboji Mladík v odboji C. D. Payne

Pubertální příběh. Hodně jsem se zasmál. Ale všeho moc škodí. Od vypálení města už toho bylo i na mě moc. Další díl už ani číst nechci.

24.10.2016 3 z 5