Petulečte Petulečte komentáře u knih

☰ menu

Příběh Arthura Truluva Příběh Arthura Truluva Elizabeth Berg

Příjemné, oddechové čtení. Bylo zajímavé pozorovat v jakém rozpoložení se zrovna nacházím. Když jsem byla zrovna naladěna hodně racionálně a pohlcena každodenními starostmi, tak jsem si říkala, že tak ideální příběh se ani nemůže stát. Ale když jsem si dovolila stát se trochu méně cynickou, více zasněnou a idealistickou, tak mi příběh doslova ožíval před očima a stal se najednou velmi lehce uvěřitelným :-) Moc se mi líbilo nahlédnout do světa starších lidí, co řeší, o čem přemýšlejí...

30.01.2023 3 z 5


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Knížku jsem četla dlouho, po malých kouskách, abych dokázala postupně zpracovat všechny myšlenky a návody. Pomohlo mi to posunout se zase o kousek dál a mít se víc ráda. Moc doporučuju!

26.01.2023 5 z 5


Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Krásná kniha, kterou jsem prostě odmítala odložit. Rodina hladověla, ale já jejich nářky neslyšela, protože jsem se ponořila do příběhu. Spousta nádherných myšlenek, které mi jsou inspirací.

16.01.2023 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Knihu jsem přečetla během pár dnů. Příběhy mě natolik zaujaly, že jsem ji odkládala jen velmi nerada. Opět jsem si uvědomila, jaký neskutečný přepych v dnešní době máme, když to porovnám se životními podmínkami hrdinů knížky. A také mě příběh dovedl k zamyšlení, jak je snadné rozdmýchávat nevraživost a nepřátelství mezi lidmi. Zároveň je pro mě ale kniha poselstvím, že lidé umí držet při sobě a pomáhat si a v to chci věřit.

18.10.2022 4 z 5


Malíř duší Malíř duší Ildefonso Falcones

Nejprve mi trvalo, než jsem se začetla a ponořila do příběhu. Nevzdala jsem to a nelituji. Někomu přílišný popis nevyhovuje, já jsem se ale díky tomu dokázala ocitnout přímo v ději knihy, procházela jsem s hrdiny městem a cítila se být součástí příběhu. Díky knize jsem si opět připomenula, jak je nutné respektovat vůli a rozhodnutí ostatních, i když nás bolí vidět je pak strádat či trpět.

01.10.2022 4 z 5


Mulaj Mulaj Tomáš Sedlák

jedna z mých nejoblíbenějších knížek. Četla jsem ji již vícekrát a mám tam okamžik, který mě pokaždé "dostane" - i když už vím, co mě tam čeká. Krásná kniha o hledání a nacházení.

16.09.2022 5 z 5


První dámská detektivní kancelář První dámská detektivní kancelář Alexander McCall Smith

Knihu jsem četla díky čtenářské výzvě. Zpočátku mě moc nezaujala, ale čím víc jsem přečetla, tím víc si mě přitáhla. Občas mi něco sice přišlo až moc předvídatelné, ale celkový dojem je příjemný. Takové nenáročné čtení na které bych bez čtenářské výzvy asi nikdy nenarazila :-)

15.09.2022 3 z 5


Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Příjemná "oddechovka". Při čtení pravidel se mi vybavilo, kolik si vytváříme těch svých nezbytných pravidel a jak moc se jimi necháváme svazovat. A také jsem si opět uvědomila, jak někdy jedna nevyřčená věta může ovlivnit člověku život.

22.08.2022 4 z 5