Petka82 Petka82 komentáře u knih

☰ menu

Zajatci Pardálí soutěsky Zajatci Pardálí soutěsky Vachtang Stěpanovič Ananjan

Knížku jsem četla kvůli čtenářské výzvě (oblíbená kniha rodičů), prý mi ji četl taťka, když jsem byla malá, takže jsem ji měla znát. Některé pasáže jsem si opravdu vybavila:-) Takže ve mně zanechala dojem, ačkoliv jsem si na to nepamatovala.

29.12.2017


Jak najít lásku Jak najít lásku Cecelia Ahern

Příjemná oddechovka, ale bohužel snadno předvídatelná. Hlavní hrdinka mě nijak zvlášť nezaujala, ale ani neurazila. Za mě tedy takové neslané nemastné.

06.07.2017 2 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

mě se kniha celkem líbila, bylo to zas něco jiného než běžně čtu. Líbilo se mi, že čtenáři bylo odhaleno něco dřív než hlavním hrdinům a člověk si tak mohl kousky skládat i sám:-) Těším se na druhý díl Sova, snad se dozvíme něco víc o postavách a jejich minulosti. Celkem čtivé, ikdyž bych uvídala rozluzlení klanu křesťanských dívek, ale třeba to bude v některém z dalších dílů.

19.06.2017 4 z 5


Království za story Království za story Petr Šabach

Ležela mi doma, již nějakou dobu. Dostala sjem ji někde k nějakému nákupu a pořád se do ní né a né začíst. Čtenářská výzva mě vyzvala a tak sjem ji přečetla:-) Nějak zvlášť mne nezaujala a asi bych ji nikomu ani nedopuručila.

18.06.2017 odpad!


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Zpočátku jsem se do knížky ne a né začíst. Podle komentářů, jsem si říkala, že prostě musím vydržet, a že se to zlomí. Popravdě jsem nějaké vyprávění o miamasu přeskočila a až jsem se konečně začetla tak jsem se tam vrátila, abych chytila pointu.
Zajímavé vykreslení životních osudů, proč je kdo takový jaký je.
Kvality Oveho to nepřekonalo, tak uvidíme co jeho třetí kniha o Britt-Marii.

08.04.2017 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Mohu jen doporučit, upřímně jsem se pobavila, místy byla nervózní jak to dopadne. Pěstování brambor na naší zahradě už pro mě rozhodně nebude nudná činost:-)
Včera jsem mrkla na film, knížka se mi líbila mnohem víc, ale i film byl pěkný, ale za mne rozhodně čtení tomu dodalo víc dramatičnosti, než pohled na filmové zpracování.

26.03.2017


Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Kniha má velice dobrý nápad, zatím jsem na nic podobného nenarazila. Myslím si, že ale mohla být napsaná poutavěji a vytěžit z námětu mnohem víc. Rozuzlení vzalo nějak rychlý spád.
Našla jsem si ji díky Čtenářské výzvě 2017 a nebyl to ztracený čas.

09.02.2017 3 z 5


Ledové království: Nejkrásnější kolekce příběhů Ledové království: Nejkrásnější kolekce příběhů Walt Disney

Právě tuto knihu čtu své čtyřleté dceři před spaním. momentálně se do Ledového království zcela zbláznila:-). Osobně mohu říct, že příběhy jsou dějově hezké, ale způsob napsání (nebo asi spíše překladu) tomu dost ubírá na hodnotě:-( Ještě to přečtu tak 2x a už to budu moc vykládat zpaměti, ikdyž se mnou o půlnoci zatřepou v posteli:-) Snad toto období brzy zkončí a přesedláme na jiný žánr:-)

18.01.2017