Erebos – Hra, která zabíjí! přehled

Ursula Poznanski

Erebos série

1. díl

Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Fragment (CZ)
Originální název: Erebos, 2010

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha 'Erebos' se ukazuje jako fascinující příběh, který kombinuje prvky sci-fi a fantasy. Čtenáře vtáhne do temného světa počítačových her, kde se prolíná realita s virtuálním prostředím. Mnozí čtenáři oceňují napínavý děj a promyšlené postavy, které dodávají příběhu hloubku. I když se najdou i kritiky ohledně některých nelogičností, většina čtenářů hodnotí knihu pozitivně a doporučuje ji dalším. Konec však mohl být pro některé příliš uspěchaný, což snižuje celkový dojem z vyprávění. Více v komentářích.

Komu by se kniha Erebos – Hra, která zabíjí! mohla líbit?

• Fanoušci sci-fi a fantasy literatury
  • Čtenáři, kteří mají rádi napínavé příběhy
  • Milovníci počítačových her
  • Teenageři a mladí dospělí
  • Čtenáři hledající originální náměty

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Erebos – Hra, která zabíjí!. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

standyb
29.01.2025

Erebos je pc hra, ktorá zabíja! Do slova a do písmena. Zdá sa ako by žila svoj vlastný život. A to je na nej také úžasné. Nevedela som čo mám očakávať. Musím Uršule zatlieskať vymyslela naozaj napínavý príbeh, z ktorého tuhne krv v žilách. Počas čítania som sa pristihla, že si túžim sama zahrať Erebos .....ale v rámci šetrenia svojho okolia :) Pekný záver. som nadšená!!!

všech 288 komentářů

Související novinky - Erebos – Hra, která zabíjí! (0)

Ocenění knihy (1)

2011 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Preis der Jugendjury (Cena poroty))

Kniha Erebos – Hra, která zabíjí! v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 449x
v Mé knihovně564x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Ursula Poznanski také napsal(a)

Ursula Poznanski
rakouská, 1968
2015  86%Pět
2011  84%Erebos – Hra, která zabíjí!
2014  84%Saeculum
2017  84%Hlasy