pakala pakala komentáře u knih

☰ menu

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Tak jo, seženu si nepromokavou bundu, kalhoty a boty a jedu tam. Proč to tak láká, když je tam neustále děsné počasí ? A k tomu vždy dobrý příběh, který není jen detektivkou.
Líbí se mi to! Fakt že jo!

16.12.2020 5 z 5


Čarodějův učeň Čarodějův učeň Jaroslav Němeček

Musela jsem si tuto knihu přidat, překvapilo mě že jsem ji tady našla :-) stále si pamatuji úseky veršovaného textu....no možná i celý.

25.05.2020 5 z 5


Zaskočený Zaskočený Emma Chase

Nečetla jsem, ale shodou náhod jsem zjistila, že tato kniha má stejnou obálku jako kniha "Zůstaň" (Sarina Bowen-Elle Kennedy) tu jsem teda taky nečetla, jen mě pobavil stejný kocour s působivým výrazem, který má nalákat čtenářky.
:-)

12.05.2020


Nádraží Perdido Nádraží Perdido China Miéville

Dalo mě to zabrat, už jen pokus o představení si popisovaného světa, rozličných tvorů, strojů o přetvorech ani nemluvě. Dokonce to došlo tak daleko, že jsem měla častěji absurdní a neuchopitelné sny logicky vyživené četbou této knihy před spaním. Ponuré a temné plné odpadu a špíny a syčících pístů a robotů poháněných párou, které doplňují mystické síly vědecky zpracované či využité. Jediná barevná až krásná "věc" se vbrzku změní v ničivou hrozbu. Vskutku netuctové.

17.09.2019 4 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Naprosto úžasný začátek příběhu, velmi mě pobavil a vtáhl do děje, který se pak zauzloval tak nečekaným způsobem. Rozuzlení také super. Rovina vzpomínání už byla pro mě místy malinko ....předimenzovaná? Autor má záviděníhodnou fantazii.

04.10.2018 4 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Líbíla se a moc i ta obálka jí sluší. Tak jsem ji nominovala.

02.03.2017 5 z 5


Kolo štěstěny Kolo štěstěny Ken Follett

Je to prostě ROMÁN, parádní čtení. Ráda jsem se nechala přenést do starého Londýna i když žít bych tam nechtěla (jako chudá) :-) . Kniha splnila beze zbytku, co od ní očekávám příběh, který chytne i když plyne v tempu popisované doby.

01.03.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Netradičně napsaná, ale to je vlastně jasné, když uvážíme, kdo vypráví. Spojení slov, která by k sobě správně ani patřit neměla, a přesto spolu dokáží vykreslit postavy či situace vskutku jedinečné.

03.10.2016 5 z 5


Řeka z ráje Řeka z ráje Richard Dawkins

Přečetla jsem a zjistila, jak moc toho nevím. Teď už alespoň něco tuším...

01.08.2016 4 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Četla jsem poprvé jako náctiletá a kniha mě v mysli zaměstnávala ještě hodně dlouho. Po mnoha letech jsem se k ní vrátila a zase nezklamala. Je prostě dobrá.

06.05.2015 5 z 5


Inferno Inferno Dan Brown

Přečetla jsem, měla jsem počkat, až těsně před letošní dovolenou kdy navštívíme Florencii ! Kniha je mistrným popisem impozantních staveb a míst a uměleckých výtvorů. Všechny jsem si musela při čtení vyhledat a prohlédnou. Chtěla bych procestovat s Robertem Langdonem jako průvodcem celou Itálii (nebo svět?). Žonglovala jsem při čtení čtečkou a tabletem a bohužel musím konstatovat, že bez obrázků by mě to asi tolik nebavilo, jako by ta místa měla větší sílu než příběh. To asi u románu není úplně dobře. Navzdory hrozbě pro celé lidstvo jsem četla poměrně v klidu. Ale zase, ne že bych se vůbec nezamyslela!

08.04.2015 4 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Po této knize jsem sáhla po nějaké době, co jsem si ji koupila a už jsem neměla v paměti stručný obsah a co mě na ní zaujalo. Začala jsem číst v očekávání zamilovaného příběhu a čekalo mě velmi milé překvapení, ale i romatický příběh. Parádní příběh. Úžasně vykreslené postavy, každá doba i místo mělo svoji armosféru. Kéž by takových knih bylo víc.

02.02.2015 5 z 5


Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Četla jsem ji asi před 25-ti lety a dodnes ji mám v hlavě. Nezaměnitelný styl, nezapomenutelné, neuvěřitelné osudy a charaktery bizardní situace, nic naprosto nic předvídateného. Irving je prostě jedinečný.

12.11.2014 5 z 5