Ossobuco_TU Ossobuco_TU komentáře u knih

☰ menu

Zmije Zmije J. R. Ward (p)

Měla jsem po přečtení dvou komentářů níže trochu strach, abych zbytečně nevyhodila peníze. Knihu jsem si tedy nejdřív půjčila a teď už i koupila, protože je skvělá. Až si říkám, jestli jsme nečetly každá něco jiného? Netrpělive čekám na další díl. Samozřejmě, pokud vám vadí trochu té gay romance, tak po knize nesahejte, jinak jí ale tu šanci dejte.

12.09.2023 5 z 5


Domácí první pomoc dětem Domácí první pomoc dětem Vivien J. Armstrong

Výborná, přehledná kniha, kde je vše, co na poskytnutí první pomoci doma potřebujete. Dozvíte se, co dělat, když dítě dýchá, i nedýchá, dusí se, topí se, má astmatický nebo jiný záchvat, krvací, bolí ho oko, ucho, cokoliv, když spolkne, co nemá, vymkne si kotník, něco ho kousne nebo jak postupovat při dalších vážnějších zraněních. Vše je doprovázeno fotkami a ilustracemi, kde se dozvíte i to, jak nejlépe zavázat ránu, která krvácí nebo zafixovat zlomeninu. Dále tam jsou praktické tipy, na co si dát pozor v domácnosti, kde číhá pro děti nebezpečí. Pro nás velmi užitečná knížka, která reálně pomohla.

17.09.2022 5 z 5


Výživná kniha o jídle Výživná kniha o jídle Karolína Fourová

Zbožíznalství v hezčím kabátku, s hezčími obrázky a recepty (které mě nelákají), ale pořád zbožíznalství. Na to mám skripta, takže kdo chce, ať mi napíše, za kód na Zásilkovnu vám tu knihu zdarma pošlu. (Již odeslána.)

17.09.2022 3 z 5


Nikdy Nikdy Ken Follett

Velice obsáhlý román. Bavila mne linie odehrávající se ve středoafrickém Čadu a v Libyi, nevadila milostná zápletka, avšak šablonovité postavy a občas nevěrohodné situace mne nenadchly. Kdo má rád špionážní thrillery, bude spíše spokojen. 3,5 hvězdy

27.06.2022 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Stojí za přečtení, autorce se daří napsat velice nepříjemné, protivné postavy, které nebudete mít rádi. Umí vzbudit emoce. Toto jí jde více než příběh samotný, ale na cestu nejen vlakem je to fajn kniha.

27.06.2022 3 z 5


Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Veliké překvapení a pro mne dosud neznámá česká autorka. Kniha je to útlá, ale stihne ve vás mnohé zanechat. Určitě si přečtu i Houpačky.

27.06.2022 4 z 5


Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Líbilo se mi to, ale jedno přečtení stačí. Autor má však talent, umí být vtipný, ironický, výstižný i dojemný, umí zkrátka psát. Takový hezký poklad z knihobudky a ráda si přečtu další knihu.

27.06.2022 3 z 5


Hluchavky Hluchavky Luboš Panda (p)

Jedna hvězda za krásnou obálku, druhá za výběr zajímavého tématu. Víc na této knize nemohu najít, avšak je lepší než předchozí, přesto si dovolím tvrdit, že autor neumí psát, je repetitivní. Když už je něco zajímavé, jistě jste to četli už jinde. Autor umí číst a inspirovat se, ale i to dobré přetaví v celkem nudné, zapomenutelné čtení. Nerozumím vysokému hodnocení této knihy. Velice mne zarazilo. Patrně nadchnutí tématem, jinakostí, ale zpracování je žalostné. Sotva průměrná slohovka. Obě autorovy knihy jsem našla v knihobudce a obě jsem tam po přečtení vrátila. Další číst neplánuji.

27.06.2022 2 z 5


Ostrov Ostrov Bianca Bellová

Výborná práce s jazykem, příběh mi však nesedl.

27.06.2022 3 z 5


Revizor Revizor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Baví mne pořád znovu a znovu. Tato kniha, rozhlasová zpracování, divadlo i filmy. Nadčasové dílko.

27.06.2022 4 z 5


Ze slov svlečený Ze slov svlečený Oldřich Mikulášek

Tento výběr se velice povedl.

27.06.2022 4 z 5


Kuchařka kačera Donalda Kuchařka kačera Donalda Walt Disney

Čtvtou hvězdičku dávám z nostalgie, byla to má první kuchařka. Na poctivé tři hvězdy však je, pudink z ní dělám dodnes.

27.06.2022 4 z 5


Kuchařka pro dceru Kuchařka pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová

Výborná pro začátečníky i pokročilé. Každý, kdo rád vaří by ji měl mít doma.

27.06.2022 5 z 5


Dopisy Mileně Dopisy Mileně Franz Kafka

Žádná jiná kniha ve mně nevyvolala tolik emocí. Je nádherná.

27.06.2022 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Skvost, který nestárne.

27.06.2022 5 z 5