novackovi novackovi komentáře u knih

☰ menu

Cesta do blikajícího pekla Cesta do blikajícího pekla Šárka Andrlová

Čtivé, výborné, oceňuji odvahu autorky jít s vlastní kůži na trh, většina autorů ze zbabělosti parazituje na kůži jiných. Obdivuji i partnera hlavní hrdinky alias autorky. Tato kniha by měla být k dispozici v cekarnach autobusů a vlaků, když lidé čekají a čekají, a z nudy je napadne odskočit si vedle do herny. Ne, ať si nejdřív přečtou, do jakého pekla dobrovolně polezou. Autorka má i svěží blogy na IDnes jako úspěšná blogerka.

10.04.2022 5 z 5


Vybíjená Vybíjená Michal Viewegh

Příběhy spolužáků a perfektní vykreslení charakterů jednotlivých postav nadchlo. Možná je to tím, jak jsou někteří z nich (nejen charakterem,ale i osudem) podobni pár lidem, které velmi dobře znám. Vybíjenou přečtete na jeden zátah, to je zkrátka Michal Viewegh. Fakt dobrý.

31.10.2021 5 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Paní Alena šlápla do vod fikce, čímž šlápla mnohým věrným na kuří oko. V oblasti "co by bylo, kdyby..." se pohybuje s talentem sobě vlastním a velmi dobře, Listopád je čtivý, kapanek depresivní, za mě jednoznačně pět hvězdiček. Paní Alena zkrátka umí!

31.10.2021 5 z 5


Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Paní Ivanka Devátá je nádherný člověk, jako herečka, jako spisovatelka, jako vypravěčka, jako žena. Její knihy jsou čtivé a pohladí, hlavně bránici... Dík za to, že jste, paní Ivanko Devátá!

30.10.2021 5 z 5


Italské trojhubky Italské trojhubky Marta Kučíková

Odlehčený italský závan z Dolomit, vtipné, lidské, dojemné. V každém příběhu najdu něco, co se dotkne mé duše, vše je protkáno takovou lehkostí a nadhledem, že paní Martu podezírám, že je zakuklený úspěšný psychoterapeut (není, ale jako amatér psychoterapeut je výborná). Vhodné čtení pro duševní vzpruhu nejenom žen.

30.10.2021 5 z 5


Má cesta za štěstím Má cesta za štěstím Karel Gott

Domnívám se, že negativní komentáře píší tací, kteří do knihy ani nenahledli. Skvělé zpracováno, velmi čtivě, s množstvím dokumentace a fotografií. Strhující,od knihy se neodtrhnete. Jedna z nejzajímavějších poslední doby (a to opravdu nepatřím mezi fanoušky Gottovych písní... po přečtení knihy ovšem ano... chytrý, talentovaný a zdvořilý chlap Karel)

30.10.2021 5 z 5


Dula Dula Michal Viewegh

Přesně jak píše Martin. Michal Viewegh byl, je a bude literárním úkazem, po své zdravotní příhodě či jak nazvat to, čÍm prošel, evidentně přemýšlí i píše trochu jinak. Vzhledem k jeho předchozím, vesměs čtivým, vtipným a úspěšným dílům trochu přimhouřím oko. Dula je i místy vtipné čtení, a rukopis Viewegha nezaměnitelný.

30.10.2021 4 z 5


Čeština poklepem a poslechem Čeština poklepem a poslechem Pavel Eisner

Význam různých slov, popsaný s humorem a neotřele originálním vysvětlením, navíc překrásnými slovními obraty, které berou za srdce. Eisner je má srdcovka.

14.12.2020 5 z 5


Toulky českou minulostí 1 Toulky českou minulostí 1 Petr Hora (p)

Podle těchto knih by se měl vyučovat dějepis na školách. Čtivé, bohaté, přehledné, výborné!

13.12.2020 5 z 5


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Pavel Kolář je obdivuhodný člověk, a ve spojení s výbornou novinářkou Renatou Červenkovou vzniklo něco, co doporučuji dávkovat před spaním. Moudré a poučné. "Hýbeme se buď málo nebo špatně, a pohyb se vytrácí nejen ze života,ale i z medicíny." Přesné!

27.11.2020 5 z 5


Z mého severoitalského deníku Z mého severoitalského deníku Marta Kučíková

Autentické, velmi lidské,s pár humornými momenty. Přiblížení italské mentality v jejich těžkém období je velmi zajímavé, v určitých pasážích to bylo i na husí kůži. Oceňuji autorčin nadhled i v narocnych situacich. Suma sumárum čtivý a pravdivý deník.

26.11.2020 5 z 5


Tygr jede k moři Tygr jede k moři Vítězslav Šmejc

Nejvic hvezdicek ciste z nostalgie, prarodice ji meli zastrcenou vzadu v knihovne. Ma prvni humoristicka knizka (cteno asi v mych 8-mi letech), u ktere se pak chechtala cela rodina. Znovunalezeny humor je zivotadarna vzpruha jako zadna jina. Kniha se uz neda nikde sehnat, ani v antikvariatu...ta nase kamsi zmizela...skoda.

14.10.2020 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Moc se mi do čtení, upřímně, nechtělo. Pokud jsou všichni něčím do oblak nadšeni, jdu raději proti davu. Patřím pravděpodobně mezi hrstku čtenářů, kteří ji četli na poslední chvíli, nejdříve s nedůvěrou. První stránka, druhá - kniha se nedala nepřečíst na jeden zátah. Paní Mornštajnová je spisovatelský ženský talent, v českých vodách nevídaný. Omlouvám se za počáteční nedůvěru čtenářskému nadšenému davu, ale přidávám se k němu. Mohu-li přirovnat, tak Mornštajnové talent přesahuje hranice země i Evropy. Něco jako Rowlingová. Skvělé.

04.07.2020 5 z 5


Chrám i tvrz Chrám i tvrz Pavel Eisner

Bible všech knihomolů a milovníků jazyka českého. Geniální Eisner se mazlí s každým slovem, které padne do věty jako zadek na hrnec. Chrám i tvrz je kniha, která se musí číst po částech, zažívat, prožívat. Kniha o češtině psaná s takovou láskou a přesností, u nikoho jinde neviděnou a nevídanou. Snad ještě u Karla Čapka v určitém měřítku ano. Pane Eisnere, klobouk dolů i po těch letech. Jste češtinářský bůh.

28.06.2020 5 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Kdysi hltáno snad včetně obalu. Strhující. Dnes s odstupem času ho čtu s nadhledem - ale za to nadšení, kdysi, za detaily žití a vykreslení jednotlivých postav tak přesně, že v nich poznávám kus svého já i některé mé současníky - tak za to vše pět hvězdiček (a to je ještě málo).

28.06.2020 5 z 5