Italské trojhubky

Italské trojhubky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480810/mid_italske-trojhubky-yQL-480810.jpg 4 85 25

Italské postřehy série

< 5. díl >

Co ukrývá správná italská hospodyňka pod svou bělostnou zástěrou? Proč si horkokrevní Italové nekafrají vzájemně do práce? Jaká je nejdůležitější rada parádivých šťabajzen? S čím se italští frajeři rádi nimrají a co pyšně vytahují ze svých kapes? Co zaručeně pomáhá na zklidnění rozjitřených nervů? Jak ošálit italského Neptuna? Proč si každý Ital všimne, ale žádná Italka nepochválí, a přesto je to fajn? Co je nezbytné zkontrolovat cestou z baru? Proč je většina italských báječných fešand štíhlých a pružných i ve věku nad osmdesát? Jaká je nejspolehlivější finta na bručouny? Proč se nemá při italském klábosení používat ocásek? Víte, co vám jistojistě pomůže po poctivé jídelní náloži? A proč se vyplatí nezanášet? Je typický italský chlapík pod pantoflem, nebo hlavou rodiny? Kterýpak dirigent bývá ten nejlidštější? A tušíte, v čem spočívá vaše krása? Třetí díl ze série Italských jednohubek, plný jako vždy lehkých, přívětivých a laskavých postřehů okořeněných jemným humorem, od oblíbené autorky bestsellerů o životě na italském maloměstě... celý text

Přidat komentář

Petra1323
01.03.2024 2 z 5

S humorem a laskavostí.
Koupíte si několik lákavých zákusků, s chutí sníte dva, třetí už s vypětím všech sil a pak už zákusek nechcete vidět aspoň dva měsíce. Tak takový třetí zákusek je humor v této knize. Humor se přejedl rychle.
Myslela jsem, že to bude víc italissimo. Krátké příběhy se slaboučkým závanem Itálie, které by se mohly odehrát kdykoliv a kdekoliv jinde, a vyznělo by to stejně. Stejně banálně. Proč italské maloměsto označuje za Zapadákov? Proč označuje dvojici neznámých mužů u jezera jako buzeranty?
To není humor ani laskavost.

Hvězdičku dávám za odkaz na hudbu od Miny – Tintarella di luna a příjemnou vazbu knihy.

alnahu
30.10.2023 4 z 5

I v tomto díle se vydáme do slunné Itálie abychom se dozvěděli v krátkých příbězích,jak se tam žije a v určitých životních situacich jsou nám velmi podobní.
Správná italka vaří jedině v zástěře!- I mě babička odjakživa říkala vezmi si při vaření zástěru - aby jsi pod ní mohla schovat ledajaké manželské trable.Dnes je již jiná doba a manželské neshody řešíme jinak.


cukrovka
22.10.2023 4 z 5

Posloucháno jako audio kniha při cestách do práce a z práce. Příjemné krátké postřehy ze života v malém italském městečku pod Dolomity.

Renike
10.10.2023 3 z 5

Tuhle knihu do série už jsem nemusela kupovat, už nic nového jsem od autorky nedozvěděla. Ale jo, dalo se přečíst.

katka.oo
23.09.2023 5 z 5

Milé příjemné pohodové čtení, krátké příběhy-postřehy o životě na italském maloměstě, doporučím ke zlepšení nálady.

Zelený.úval
01.06.2023 5 z 5

Takové milé krátké příběhy, většinou i vtipné. :-) A musím ocenit formát a obálku knihy.

Aranel15
23.05.2023 2 z 5

Kniha se mi nedála moc vtipná a vlastně mě tak celkově ničím nezaujala ani nenadchla

libuse6749
19.05.2023

V italských Dolomitech jsme byli před lety s partnerem na letní dovolené, zároveň jsem se tam již 3x vypravila s Martou Kučíkovou díky jejím knížkám. Již dříve jsem totiž přečetla její Italské jednohubky i Italské dvojhubky, proto jsem se s chutí pustila i do Italských trojhubek.

Ve všech knížkách čtenářům přibližuje, jak plyne život v podhorském italském maloměstě. Postřehů z běžného života s Italy má mnoho, jelikož už tam, dle mého odhadu, 20 let žije se svou rodinou a provozuje malý krámek.

V knížce najdete zhruba 30 fejetonů nebo zamyšlení, chcete-li, kde se paní Marta všímá drobných i velkých odlišností v pohledu na svět, běžný život, manželství, lidské vztahy. Zazní i její osobní obavy, tajemství a zážitky. Většině příběhů nechybí laskavý humor, italský nadhled a optimismus, který nám Čechům někdy chybí. Co prolíná všechny knížky je radost ze života, jedna z ingrediencí, u které vůbec není na škodu, že je nakažlivá.

Emma27
01.09.2022 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala ,knihu jsem si koupila na základe kladnych hodnocení.

happy-smile
20.08.2022 4 z 5

Ze začátku jsem byla trochu zklamaná, a přišlo mi, že se paní Marta už ze všech zajímavých historek vypovídala v předchozích dílech. Ale potom jsem se do toho nějak dostala, a ve výsledku u mě kniha jako obvykle zanechala velmi pozitivní dojem. Ať se vám v Itálii nadále daří, paní Marto.

sBety
15.08.2022 2 z 5

Knihu jsem si vyhlédla z lásky k Itálii a italské kultuře. V tomto bodě bylo mé očekávání splněno. Bohužel ale asi nejsem cílovka, tedy žena ve středním věku a stejně jako předvídatelné pointy mě kniha jako celek zas až tak nezaujala.

joanb
23.07.2022 5 z 5

Zase milé čtení! Občas jsem se v MHD tak smála, že se ostatní otáčeli... Vždycky to člověka trochu povzbudí neřešit žabomyší nesmysly a být víc v pohodě a nad věcí - jako Italky, že?

_Michelle_
19.07.2022 5 z 5

Pohodové čtení, které dokáže prosvětlit i chmurný den. S každou přečtenou příhodou je má nálada lepší a pohled na svět růžovější. Barvy ilustrací na stránkách Italských trojhubek tedy krásně kopírují hřejivý pocit, kterého se mi při čtení dostává.

stavinohova
18.07.2022 5 z 5

Měla jsem knihu jako audio v autě a naprosto skvělá.

em75
03.06.2022 5 z 5

Příběhy paní Kučíkové miluju.

lucakuca
11.05.2022 5 z 5

Pohlazení po duši, zvednutí nálady a radostné očekávání dobrodružného stáří.
Líbí se mi ta italská doména, ta jejich laskavost, moudrost, humor, nadhled, a jak dokáží vidět krásu ve všem a ve všech.
A jdu si uvařit pastu :-)

IreneP
07.05.2022 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu. Martiny příhody z Itálie mi zase rozsvítily den a naplnily mě dobrou náladou. Tohle je sázka na jistotu, když člověk potřebuje tak trochu pohladit.

85098211
02.05.2022 4 z 5

Ke knihám tohoto typu se toho snad ani moc napsat nedá ;-). Nemají totiž žádný souvislý příběh, spíš se jedná o různorodé příhody a střípky vzpomínek, které autorka sama po letech v Itálii zažila a nyní je čtenáři vypráví. Do rukou se mi dříve dostaly už její předchozí knihy a musím přiznat, že tato se mi líbila nejvíc. O jednotlivých autorčiných zážitcích se nechci nějak víc rozepisovat, jinak by totiž byl můj komentář samý spoiler :-). Pokud jde o tuto knihu, tak bych jí - pokud by to bylo možné - dala tak čtyři a půl hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že se mi do rukou dostaly mnohem lepší knihy, kterým jsem již plné hodnocení udělila, zaokrouhlovat směrem nahoru tentokrát nebudu ;-). Přesto knihu pro pobavení určitě doporučuji a budu doufat, že autorka napíše zase nějakou další. Ráda bych se totiž za ní do Itálie zase někdy takhle zprostředkovaně podívala...

Lucie401
24.02.2022 3 z 5

moc mila oddechova kniha vesela....

Nuttelka
03.02.2022 4 z 5

(Audiokniha)
Paní Marta to prostě umí a Lucie Juřičková zase skvěle podat, opět jsem se moc bavila :-)
Opravdu doporučuji, když se chcete odreagovat... Musím najít díl "Show Jana Krause", kde paní Marta byla. Tomuto zážitku je i věnována jedna kapitola, jsem zvědavá :-)

Štítky knihy

pro ženy

Autorovy další knížky

2017  80%Italské jednohubky
2018  80%Italské dvojhubky
2020  72%Z mého severoitalského deníku
2021  79%Italské trojhubky
2019  89%Po italsku do hubky

Kniha Italské trojhubky je v

Právě čtených2x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených6x
Knihotéce69x
Chystám se číst31x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x