Neoxin Neoxin komentáře u knih

☰ menu

Kniha M Kniha M Peng Shepherd

Jako jo, urcite je to originalni koncept. Z postapo je ale najednou spis fantastika. Kniha ma silne a slabe chvilky, ale tak od 3/4 knihy jsem zacala ztracet zajem a konec me neoslovil. Knize bych dala tak 7,5/10.

04.01.2020 4 z 5


Dívka na klíček Dívka na klíček Paolo Bacigalupi

Některým může vadit, že je kniha psaná v přítomném čase. Mě ze začátku trochu zarazil a asi jsem si na něj 15 minut zvykala. Poté mi to už sedlo. Dále je začátek trochu méně čtivý, ztrácela jsem se v něm a nechápala svět a situace, o které šlo. To trvalo cca 30–50 stránek. Ale potom se kniha krásně rozvázala, příběh začal plynout, charaktery počaly být sympatické nebo nesympatické a čím dál tím více mě zajímalo, jak to vše vlastně dopadne. Dějové zvraty a vztahy byly zajímavé a knihu doporučuji. Není to čtení pro každého, stejně jako třeba knihy P.H.Dicka (nesrovnávám je jako sobě rovnými, stylem a psaním, jen si myslím, že Dick také není čtivo pro každého). Kniha je dle mě skvělá, ale je lepší si knihu nejdříve vypůjčit a přečíst, než koupit.

17.01.2012 5 z 5


Šílení rytíři Šílení rytíři * antologie

Nemuzu si pomoci, ale kniha mě nějak extra nepobavila. Ano, úsměvné povídky to jsou, příjemné počtení, ale to je asi vše, očekávala jsem více hůmoru.

08.01.2012 3 z 5


Rodina: Sladká pouta, která škrtí Rodina: Sladká pouta, která škrtí Erma Bombeck

Vtipná kniha o rodince a jejího fungování, určitě doporučuji i čtenářům, který knihy o rodinách, vztazích atd. nečtou, je to opravdu zábava :)

05.01.2012 5 z 5


Povolání: Žena Povolání: Žena Erma Bombeck

Nemohu si pomoct, ale kniha mě neoslovila tak, jako jiná tvorba paní Bombeckové. Například u knihy Rodina: Sladká pouta, která škrtí jsem permanentně vyprskávala smíchy, ale u této knihy nikoli. Je také trochu jinak psaná, než ostatní knihy. Možná jsem příliš kritická, neboť se jedná o vtipnou a dojemnou knihu. Určitě se člověk u této knihy zasměje. Dávám ale nižší hodnocení kvůli tomu, že ji srovnávám s ostatní tvorbou.

05.01.2012 3 z 5


Lavondyss Lavondyss Robert Holdstock

Pro některé čtenáře dost náročná kniha, možná nesrozumitelná,hlavně ke konci, kde se děj opravdu zamotává a na "normálního" čtenáře to může působit dost zmateně. Dle mého názoru to není ale špatně. Každý by si měl tuto knihu, nebo konec vyložit po svém. Interpretovat, jak si myslí, neboť je to kniha magie lesa, symbolů, historie a zajímavých zvratů a myslím, že snad ani není možné, aby ji všichni čtenáři pochopili stejně. Tato kniha je pro mě jedna z nejmilejších, dle mě další úžasná kniha pana Holdstocka...

05.01.2012 5 z 5


Les kostí (9 povídek) Les kostí (9 povídek) Robert Holdstock

Další uchvacující kniha R.Holdstocka. Většinou nemám moc v oblibě povídky, ale u knihy Les kostí se jedná o vyjímku. Zajímavé, magické, historií a fantasií protkané povídky určitě stojí za přečtení.

05.01.2012 5 z 5


Kóma Kóma Robin Cook

Zajímavé téma knihy, pěkně napsané. Ale místy pro mě ne až tak úplně poutavé. U pár scén v knize jsem se trochu nudila, proto dávám o hvězdu méně.

05.01.2012 4 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

Nevadil mi rozsah knihy ani "přílišný" popis lidí a situací. Vlastně jsem si tím knihu užila s každou jemnou niancí. Jen to občas trochu vázlo, proto hvězdička dolů.

28.12.2011 4 z 5


Tchaj-pan Tchaj-pan James Clavell

Naprosto úchvatná, čtivá kniha, nadupaná akcí, politických intrik a poutavých postav, které jsou podané naprosto věrohodně.

25.11.2011 5 z 5


Velká kniha Reflexologie: Všechno, co potřebujete vědět z teorie i praxe Velká kniha Reflexologie: Všechno, co potřebujete vědět z teorie i praxe Ann Gillanders

Komplexní kniha o reflexologii, bohatě ilustrovaná, vše srozumitelně podané. Obsahuje vše co potřebujete vědět k reflexologii.

08.11.2011 5 z 5


Zelená lékárna Zelená lékárna Jörg Grünwald

Krásně ilustrovaná, srozumitelně podaná kniha. Vše o bylinkách a jejích účincích a jak s nimi pracovat. Moc dobrá kniha.

08.11.2011 5 z 5


Masáž v 10 lekcích Masáž v 10 lekcích Jennie Harding

Pro laiky velmi dobrá, přehledná kniha. Je krásně ilustrovaná, jednoduše podaná a obsahuje základní důležité informace pro úspěšnou masáž. Dále jsou podány krátké informace o reflexní terapii a například i to, z čeho si můžeme doma připravit svůj vlastní masážní olej apod.

08.11.2011 5 z 5


Děravý úřad Děravý úřad David Langford

Fenomenální kniha, opravdu hodně vtipná záležitost.Lze jen a jen doporučit.

07.10.2011 5 z 5


To nejlepší ze zeměplošských diářů To nejlepší ze zeměplošských diářů Terry Pratchett

Nevěřila jsem tomu, že diář může být vtipný. Tento souhrn, který má slušný počet stran především zábavného povídání, citátů postav a ilustrací je opravdu dle mě zábavný skvost, nasmála jsem se (hodně) jako u každé jiné Pratchettovi knihy :)

05.10.2011 5 z 5


Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Skvělá kniha... plná magie lesa, strhujícího příběhu a úžasně vykreslených postav.

05.10.2011 5 z 5