Kniha M

Kniha M https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415266/bmid_kniha-m-6Fn-415266.jpg 3 53 14

Zmizení stínu Hemua Džóšiho během tradičního indického festivalu rozpoutá vlnu pozdvižení a úžasu. Celý svět okouzleně sleduje neuvěřitelné činy Hemua, který se ztrátou stínu získá nové, neuvěřitelné schopnosti. Stejně fascinovaně pozoruje Hemua i Mahnaz Ahmadiová, nadějná mladá lukostřelkyně z Teheránu, která díky svému talentu dostala životní příležitost dostat se na olympiádu. Když se začnou stíny odpoutávat i od dalších lidí, napětí ve světě narůstá – tím spíš, že nestinnost se začne šířit jako lavina a moc, kterou s sebou přináší, není zadarmo. Maxine Webberová a Orlando Čang jsou mladí manželé, kteří se snaží společně čelit nástrahám tohoto nového světa, přeměněného k nepoznání vzpomínkami nestinných lidí. Vedou si celkem dobře, do doby, než o stín přijde i Max. Ory i jeho žena Max se ocitají v obtížné situaci, protože Maxiny vzpomínky se pomalu vytrácejí, a ani jeden z nich neví, jak dlouho ještě Max vydrží.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Book of M , 2018


více info...

picetka
picetka
08.12.2023 4 z 5

Námět vypadal opravdu slibně. Postavy jsem si zamilovala a prožívala každou chvíli. Ale, jak už tu párkrát padlo, někdy trochu nelogické (někdy možná i víc než trochu) a přitažené za vlasy. Konec překvapivý. Důvod mizení stínů jsme ale bohužel nezjistili. Celkově jsem ale ráda, že jsem přečetla.

misowi84
misowi84
24.08.2023 2 z 5

Kniha M mě trochu zaskočila. Od velmi poutavého začátku jsem čekal zajímavější průběh vyprávění. Bohužel.. Ale i tak jsem nakonec dočetl až dokonce. Ale je pravda, že mi to trvalo poměrně dlouho.


MíšaS.
MíšaS.
06.05.2022 1 z 5

Ze začátku se mi kniha velmi líbila. Neotřelý nápad, vcelku sympatičtí hrdinové a dobrý základ pro nějakou pěknou akci a zajímavý děj. Pak si ale ti dva povídali, nebudu prozrazovat, a mě začalo docházet, jak to chce autorka vést dál a přišlo mi to velmi přitažené za vlasy. A také bohužel vzhledem k tomu kolik má kniha stránek, tak minimálně na půlce se nic neděje. Asi to chtělo zkrátit a přidat trochu akce, pak bych tu část s pamětí, která se mi zdála přitažená za vlasy vzala taky trochu jinak, ale ani tak by to asi nebyla žádná "velká literatura".
Souhlasím se ŠárkaK.17.

Hall3006
Hall3006
01.01.2022 3 z 5

Dystopie trochu jinak, ne sci-fi ale fantasy. Kniha M plná postav a osudů jenž se zázračně protnou. Svět zakončil svou dosavadní existenci tím, že lidé přišli o stíny. Pokusy o "vyléčení" dopadaly různě, původ toho všeho jsem ale nevycetl.

uzivatel4052
uzivatel4052
20.07.2021 5 z 5

Kniha je úžasná. Prožíval jsem celý děj jakobych byl jeden z nich, ale ten konec mě šokoval. Nečekal bych, že to dopadne jak to dopadlo. Chtělo se mi brečet smutkem. Knihu doporučuji na 200%.

renisla
renisla
01.11.2020 5 z 5

Do konce knihy, jsem se dokázala kompletně zorientovat. Kde se postavy nachází. Co se kolem nich i v nich děje. Vyprávění bylo velmi příjemné a napínavé. Konec byl velmi překvapivý.

Arkagas
Arkagas
05.08.2020 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, která v sobě snoubí postapo a fantasy. Skvělé postavy i příběh. Troufám si říct, že některé scény byly až moc, ale i ty sem vlastně sedly. Bezmoc, putování a naděje a konec světa, který způsobilo zapomnění. Oroginální námět. Dávám 8/10 :)

ŠárkaK.17
ŠárkaK.17
10.02.2020 1 z 5

Nesnáším nelogičnost, gramatické chyby, překlepy a angličtinu prosakující textem. V této knize se zhmotnily všechny tyto nedostatky a ještě se k tomu přidal rozbředlý příběh, prapodivný, nedořešený závěr a všeobecně nudný děj.

Už jen námět mě měl odradit. Když někdo ztratí stín, ztratí i vzpomínky? A pak když takový nestinný zapomene, tak se něco změní ve skutečnosti? Takže když dva zapomenou totéž, co se stane? A proč se to vůbec změní, když si to milion nestinných stále pamatuje? V jednom místě se "přiblíží měsíc", ale to samé se nestane po celé planetě? Nedořešený, nebo spíš nedořešitelný námět, který vůbec nikdy neměl být proměněn v knihu...

A dále, nelogičnosti toho typu, že po pár měsících jsou všechny domy zchátralé, ploty shnilé, sušenky v obalech okoralé a tak podobně? Tady asi autorka narazila na neznalost praktického života.

Kizuizi
Kizuizi
20.01.2020 5 z 5

Musím přiznat, že úplný začátek mě moc nebavil. Ovšem pak jsem se začetla tak, že jsem knihu nebyla schopna odložit. Ano, také jsem si párkrát zkontrolovala svůj stín :) (naštěstí je tam kde má být!) Skvělá kniha se zajímavým (možná trochu překvapivým) koncem.

Terka21
Terka21
12.01.2020 5 z 5

Kniha se mi libila, děj byl poutavý, konec překvapil. Přečtení knihy nebyl promarněný čas.

Neoxin
Neoxin
04.01.2020 4 z 5

Jako jo, urcite je to originalni koncept. Z postapo je ale najednou spis fantastika. Kniha ma silne a slabe chvilky, ale tak od 3/4 knihy jsem zacala ztracet zajem a konec me neoslovil. Knize bych dala tak 7,5/10.

Tesset
Tesset
19.12.2019 3 z 5

Četla se mi dost ztuha, zezačátku mě ani moc nebavila a i pak mě některé části nudily. Celkem mě zklamal taky závěr. Některé věci mi přišly nesmyslné a nějak nedořešené (viz třeba otázka jídla nebo hygieny), nebudu psát víc, abych neprozrazovala. Přečíst se to dalo, ale hit to podle mě není.

Ticiana
Ticiana
20.11.2019 5 z 5

Pribeh je fascinujici a moc krasny. Mne se libilo, ze autorka pocitala s ruznymi moznostmi po apokalypse. Zacatel a prvni pulka knihy je pomalejsi, zato to vynahradi druha pulka. Konec byl pro mne trosku zklamani. Ale i tak si kniha zaslouzi 5*, namet byl jednoducho uzasnej a velice dobre zpracovanej.

TessieB
TessieB
21.10.2019 5 z 5

Jedna z těch typů knih, které jsem během čtení musela odkládat, přestože mě hodně bavila. Dýchala na mě taková bezmoc, že jsem se často přistihla, jak sama pozoruju vlastní stín, jestli je pořád tam, kde má být. Za mne velmi povedené, příběh propracovaný a do poslední chvíle nevíte, jak to všechno dopadne.

Autorovy další knížky

Peng Shepherd
americká
2019  69%Kniha M
2024  0%Kartografové

Kniha Kniha M je v

Právě čtených3x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených3x
Knihotéce119x
Chystám se číst120x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x