Mony99 Mony99 komentáře u knih

☰ menu

Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí Ajahn Brahm

"Moudrost není učení, je to schopnost vidět jasně to, co se naučit prostě nedá." :)

Tohle je ten typ knížky, ke které se chcete po čase vrátit. Je plná krátkých příběhů, které vedou k hlubokému zamyšlení. Některé příběhy stojí za přečtení několikrát, protože v nich uvidíme něco, co jsme zprvu neviděli.

18.11.2019 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

"To, co nejvíc přeju lidstvu, není mír, pohodlí ani radost. Přeju mu to, abychom pokaždé, když jsme svědky něčí smrti, my všichni uvnitř maličko umřeli. Protože jen bolest empatie zaručí, že zůstaneme lidmi. Žádná verze Boha nám nepomůže, jestli to někdy ztratíme."
Neal Shusterman je pan spisovatel. Ikdyž je kniha řazena do žánru Pro děti a mládež, vůbec bych se nebála ji doporučit i starší věkové kategorii. Velice mě totiž zaujaly myšlenky, Smrtek, které si zapisovaly do svých deníků. Nad některými jsem se pozastavovala a vstřebávala. Opravdu skvělá knížka.

27.08.2019 5 z 5


Stín větru Stín větru Carlos Ruiz Zafón

"Barcelona je jako čarodějka. Dostane se vám pod kůži a zmocní se vaší duše, aniž si to uvědomíte."... A tak to bylo i s touto knihou. :-)

22.05.2019 5 z 5


Čekání na Bojanglese Čekání na Bojanglese Olivier Bourdeaut

...Tolik lásky v jedné knížce... Román je napsán tak zvláštně a jediněčně, že se mi vryl do paměti a budu o něm ještě nějakou chvíli přemýšlet, zatímco v pozadí bude hrát Mr. Bojangles...

20.03.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Příjemné a odpočinkové čtení.
Klasicky Hartl se svými slovními obraty, vtipnými momenty, ale i těžkými situacemi ze života. Každý se v nějakém tom momentu najdeme.

22.11.2018 4 z 5


Les sebevrahů Les sebevrahů Jeremy Bates

Velmi čtivá knížka, konec je sice přetažený za vlasy, ale i tak to byl příběh napínavý a vskutku děsivý. Co mě na knížce bavilo, byla postava Ethna, kterou jsem si ihned oblíbila a příjemně mě překvapily jeho filozofické myšlenky, které se mu přemítaly v hlavě.
Oceňuji i informace o Japonsku, jež spisovatel zakomponoval do příběhu.
Určitě stojí za přečtení.

05.02.2018 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Knížka ze života, která ve mně vyvolala spoustu emocí - jak radosti, tak i smutku.
Popisuje obyčejně neobyčejný život dvou rodin, které žily všední dny s nevšedními situacemi. Představovala jsem si, jak bych se v různých situacích zachovala na místě postav já.
Doporučuji. Čtivá odpočinková kniha.

01.02.2018 5 z 5


Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Stručné básně a přesto v nich naleznete tolik emocí. Každá žena se určitě v některé z nich najde a právě proto je i bestsellerem.
Pure power.
Víc netřeba slov.

21.01.2018


Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

Knížka mě velmi překvapila. Nad katovstvím jsem nikdy moc nepřemýšlela, znala jsem jej většinou z pohádek a kata vnímala spíše jako zlou postavu. Díky knížce jsem zjístila, že to může být velmi citlivý a sečtělý člověk. A ač byl osobou opovrhovanou, jeho příběh je neobyčejný.
První polovina knihy se čte sama, má spád, vžijete se do doby a cítíte smutek, kdy Jan obětuje vše kvůli lásce. Konec knihy trochu upadá, ale i přesto, doporučuji.

15.01.2018 5 z 5


Sochař Sochař Scott McCloud

Komiksy nejsou zrovna můj šálek kávy, ale tento grafický román mi na ně změnil pohled. Dojemný příběh, který jsem přečetla jedním dechem. Čím rychleji Davidovi ubíhal čas, tím více jsem se do příběhu vžila a přála si, ať neskončí.
Post nejlepšího komiksu nejspíše nedostane, ale určitě si najde své fanoušky a to díky momentům, ve kterých se snad každý z nás najde - splnění snů, bádání nad hodnotou života, čas, láska, smrt.
Neil Gaiman měl pravdu, zlomí vám srdce.

11.01.2018 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Ač je tato knížka s tématem velmi smutným, je to jedna z nejkrásnějších knížek, co jsem kdy četla. Kdo by řekl, že Smrt může působit tak přátelsky. Použití slovních spojení a styl autorova psaní mě fascinoval. Ještě dlouho budu o Zlodějce knih přemýšlet.

20.07.2017 5 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Lidé se nebojí neznáma. Každý člověk je schopen dosáhnout všeho, co chce a co potřebuje. Bojíme se jenom, že ztratíme to, co máme.

08.07.2017 5 z 5