Monika848 Monika848 komentáře u knih

☰ menu

Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Za mě příliš zdlouhavé a nudné čtení. Příliš mnoho hororových prvků se neobjevovalo a trvalo celkem dlouho, než se mi do toho podařilo začíst.

31.03.2021 2 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

(SPOILER) Občas se čtenář ztrácel v dějových linkách, jelikož kniha vypráví 4 dějově linky rozdílných lidí zároveň, jako film. Všechny linky se ale později začnou prolínat. Skvělé počtení. Jediné, co se mi na knize nelíbilo, byla scéna v pokoji Izzy na konci, spolu s Miriam a Issabellou. To nadpřirozenou mi přišlo nepatřičné a věřím tomu, že by se kniha obešla i bez tohoto prvku.

29.12.2020 4 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Tato kniha mě naprosto oslovila už od úplného začátku. Miluju tvorby L. J. Shenové a touto knihou mě nadchnula. Za co musím odebrat hvězdičku by byl fakt, že 3/4 knihy bylo hlavně o rozhodování Francescy, hl. hrdinky, o tom, koho opravdu miluje. Přišlo mi, že se v knize příliš ani nestalo, ale i tak to bylo skvělé počtení.

05.12.2020 4 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Sice bych tuhle knížku si sami od sebe nevybrala, kdyby to nebyla povinná četba k maturitě, ale byla to jedna z mála knih, která byla opravdu čtivá a záživná. Ke konci pak i slza ukápla.

02.10.2020 5 z 5


Psychologie sériových vrahů Psychologie sériových vrahů Andrej Drbohlav

(SPOILER) Nemyslím si, že takhle knížka je určena jen tak pro všechny. První, teoretická část, se soustředí hodně na psychologii sériových vrahů a je definitivně vhodná hlavně pro studenty psychologie, ale to neznamená, že nemusí bavit i milovníky kriminologie jako jsem já. Druhá, ta zajímavější, popisuje celkem detailně sériové vrahy a jejich vraždy. Žádná cenzura, fotky jsou také celkem hardcore, proto definitivně není vhodná pro slabší povahy.

02.10.2020 5 z 5


Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

Skvělá kniha, celkově série, s neskutečným příběhem. Od začátku do konce se to čte jedním dechem, vlastně všechny díly se čtou jedním dechem.

02.10.2020 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Celou sérii jsem si zamilovala. Musím říct, že knížky byly daleko lepší než filmové zpracování, ale to není nic překvapivé. Opravdu skvěle psaná série.

02.10.2020 5 z 5


Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Definitivně jedna z TOP knih, které jsem kdy četla. Tuto knížku četla v originále (angličtina) již několik měsíců zpět a její děj si stále pamatuji. Skvělá detektivka, která Vám nedá chvilku oddechu. Neexistuje mnoho knih, kde by čtenář nebyl schopný pořádně vyřešit, kdo je vrah, až do konce. Rozuzlení je definitivně překvapivé a smutné zároveň. Věřím, že jakýkoliv milovník detektivek nebude litovat volby tuto knížku číst. Vřele doporučuji.

02.10.2020 5 z 5


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Definitivně jedna z nejlepších knih, které jsem kdy měla možnost přečíst. Příběh byl poutavý a rozuzlení dost nečekané. Nedá se srovnávat ani s filmem, doporučuji číst knížku buď první nebo na film vůbec nekoukat.

02.10.2020 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Příběh se mi opravdu líbil. Knížka byla velmi zajímavě a poutavě psaná.

02.10.2020 5 z 5


Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

Tady planí to, co se často říká o filmech. Někdy pokračování je lepší nedělat. Jedná se o slabší odvar "Anna krví oděná". Stále je to kniha čtivá a zajímavá, ale nelze ji srovnávat s prvním dílem a myslet si, že se jedná o dobrý sequel.

02.10.2020 3 z 5


Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Jedna z mála hororových knih, které jsem kdy četla a opravdu si ji zamilovala. Autorka dokáže skvěle popsat a navodit pocit strachu, jako byste místo čtení tento hororový příběh viděli. Definitivně doporučuji všem, co mají v oblibě hororové příběhy a rádi se bojí.

02.10.2020 5 z 5