Miru79 Miru79 komentáře u knih

☰ menu

Uteč! Uteč! Dagmar Česká

Prvních 70 stránek opravdu jako pro mladší generaci, ale potom je to "jízda" a přemýšlení, přestože hlavní hrdince je "jen" 25 let. Kniha je velmi dobrá, zajímalo by mě, zda je něco ze zážitků přímo autorky. Kde přišla na téma. A z mého názoru absolutně špatný návrch obalu, která čtenáře jen odradí, a potom název. Proč takový???

04.07.2023 5 z 5


Čisté ruce Čisté ruce Eva Kačírková

No....od autorky je to má první detektivka a musím napsat, že na styk je nutné si zvyknout. Byla psána v 90.letech a troufni si říct, že řemeslné mi až tak povedená nepřijde. Málokterá postava tak jedna logicky a přirozeně, že se až nechce věřit ději. Ve srovnání s mladší českou autorkou detektivek je styl těžkopádný. Ovšem je možné že novější počiny autorky se liší, doba přeci jen pokročila...

29.03.2021 3 z 5


Můj oxfordský rok Můj oxfordský rok Julia Whelan

Rozporuplná kniha. Čte se sice dobře, ale chvílemi těžkopádné rozhovory, skoro se nechce věřit, že by takto mezi pětadvacetiletými přirozeně probíhaly. Možná je to překladem, jak zmiňuje jiný komentář....taky se nechce věřit jednání hlavní hrdinky, které není vůbec konzistentní. Pobaví humor a celkově vtipné komentáře vytknuté do textu. Autorka má jistě rozhled a celkově se člověk něco dozví. Ale zda bych doporučila, nejsem si jistá....

29.03.2021 2 z 5


Cestující do Frankfurtu Cestující do Frankfurtu Agatha Christie

Tak tuto knihu jsem dočetla s vypětím všech sil, s úctou k autorce. Bez ohledu na to jak je nepoplatná době, byl styl a samotná zápletka strašně nudné. Pokud se vůbec o zápletce v pravém slova smyslu dá hovořit. Uf uf, zde záměr předčil výsledek.

28.01.2021 1 z 5


Nepatrně smutná žena Nepatrně smutná žena Natálie Kocábová

Nečekala jsem příliš a dostala více, než jsem předpokládala. Nesmírně příjemné setkání. Něco tak upřímného jsem dlouho nečetla a nesmírně si za to autorky vážím. Sama přiznává, že zpětně by byly texty více uhlazené, ale právě pro jejich otevřenost mají sloupky větší hodnotu. Je to život přesně takový, jaký je, byť z pera kontroverzní autorky. Navíc úžasné ilustrace knihy.

25.12.2020 5 z 5


Tvýma očima Tvýma očima Peter Høeg

A co kdyby to byla pravda...? Ze začátku úžasně čtivé, s postupujícími kapitolami těžší a těžší až jsem se v tom nakonec ztratila úplně. Není to lehké čtení a v některých momentech jen pro silné povahy. Ale bylo to po dlouhé době zcela jiné počtení a vlastně moc příjemný zážitek. S jeho peckou "Citu slečny Smilly pro sníh" to ale nemá nic společného.

08.12.2020 4 z 5


Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky Edith Unnerstad

Ohromné pohlazení po duši. Natrefila jsem na knihu náhodou v antikvariátu a tak ráda ji četla dcerám, že jsem se vždy v duchu ptala, proč se takové knihy dnes nepíší. Možná se najde občas taková, ale o čem by probůh měla být, aby to bylo tak dobrodružné vyprávění?

18.07.2020 5 z 5


Malé sladké lži Malé sladké lži Caz Frear

Ze začátku se četlo špatně a vy si říkáte, čím si ta kniha zasloužila ta mnohá ocenění....styl divný, neorientujete se,ale najednou to jde, odsýpá a vás to zajímá čím dál víc, hrdince začínáte rozumět a pomalu si spřádáte vlastní vysvětlení....a pak ho změníte, ale už jen čtete a čtete a těch skoro 400 stran je pryč a zpětně uznáte, že to asi nebude žádné top 5, ale přece jen to stálo za to.

09.05.2020 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Rozporuplné pocity. Řemeslně výborně zpracováno, čte se jedna radost a vůbec nezáleží, zda je příběh smyšlený nebo zakládající se na pravdě. Záleží jen a jen na Vás, jak k němu a s ním naložíte. Zda Vám stojí za přemýšlení nebo ho hodíte za hlavu či si zorganizujete svou vlastní výpravu na Tríbeč ????

28.04.2020 4 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Hm, ke konci to jelo jako po másle, přesto se dostavilo lehké zklamání. Věřím, že mnozí detetivkáři již odhalili dopředu nástin rozuzlení a možnou vysvětlující verzi. Takže fajn počtení na dovču s netypickým pojetím bez detektiva v pravém slova smyslu, ale na nejlepší det.román roku kdekoli to nestačí. Další tituly řady autora prověří a již vyšly, takže ráda pokusím následující chod.

24.03.2020 4 z 5


Kar Kar Miloš Urban

3/4 knihy se rochňám blahem a využívám se v tom, co na autorovi miluju - pokaždé jinak ale stále v "urbanovské" atmosféře a jeho psychonapínavým laděním. Nechci ať to skončí. Bohužel v poslední čtvrtině buď autorovi došel dech nebo na něj tlačil termín, byť je konec alespoň trochu logický. Ale to přece není podmínka....když autora milujete, není co řešit....

17.03.2020 5 z 5


Panda v nesnázích Panda v nesnázích Markéta Lukášková

Vtipná i varovná, poslední třetiny jsem se nemohla odtrhnout. Krásné 3 propojené linie. Ta z 50.let mrazivá. je to jen 70 let zpět a čte se to už jako sci-fi, že to snad ani nemohlo být možné a přitom se to v jiných formách děje jinde pořád. Kniha výrazně lepší než Losos v kaluži. Jen tak dál, držím autorce pěsti a těším se na další počin. Laťka je vysoko ☺️.

11.10.2019 5 z 5


Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Mé první setkání s autorkou a pecka na solar. Výborně napsané ale pro mne někdy až fyzicky těžké čtení. Jako matka dvou dcer chápu napsané, ovšem těžko stravitelné chování a přístup hlavní hrdinky Julie. Člověka až mrazí. Surová a výstižná realita. Teď si dám od autorky oddych a pak určitě přijde na řadu další kousek.

30.09.2019 5 z 5


Běsa Běsa Dita Táborská

Pro mě je Dita Taborská zjevení v nejlepším slova smyslu. Běsa je má první kniha, i když volně navazuje na Malinku. Kolik z napsaného čerpá autorka z reálně prožitých situací reálných osob? Velmi uvěřitelný příběh. Možná bych v určitých fázích uvítala větší doslovnost nebo více objasnění v časové provázanosti. Jinak tleskám. Proč o těchto dílech se více nemluví a nejsou na ně v metru reklamy?

05.09.2019 5 z 5


Obchodník s hudbou Obchodník s hudbou Rachel Joyce

Tak krasná a tak smutná, aspoň pro mne. Co by se stalo, kdyby autorka příběh časove nekonkretizovala a mohl se odehrávat kdekoli a kdykoli....po dlouhé době je to naprosto odlišná kniha atmosférou i samotným příběhem, tak příjemná změna od všech nutně vypointovaných konců s neočekávanými zvraty. Ideální čtení na podzimní večer, ale žádná červená knihovna. A neuvěřitelně krásně popsaná hudba s přídavkem k tomu.

14.08.2019 4 z 5