MiLiška MiLiška komentáře u knih

☰ menu

Knížka o kočkách Knížka o kočkách Václav Bárta

Souhlasím s Varjohukkou... Dnes jsme začaly číst a za mě už teď obrovské zklamání! V podstatě se dá říct, že nevím, co čtu... Od autora máme i Knížku o psech. Daruji do knihovny.

26.04.2024 1 z 5


Kdo spí ve spíži Kdo spí ve spíži Kristýna Nesvedová

Dala bych víc hvězdiček, kdybych mohla! Krásná kniha s milým, něžným, trochu poučným příběhem. Skvělé ilustrace. Doufám, že o autorce ještě uslyšíme!

31.03.2024 5 z 5


Scarlatina: Zesnulá kuchařka Scarlatina: Zesnulá kuchařka Ledicia Costas

Uf... Na knihu jsem se fakt těšila, a pak jsem se těšila, až ji dočtu... Ilustrace super, nápad s recepty taky super (i když si nejsem jistá jejich správností, přece jenom taky peču...). Chyběl mi tam pořádný děj, vtip, zápletka, napětí, prostě NĚCO... Za mě nedotažené.

17.03.2024 2 z 5


Malý čmelák Lojzík Malý čmelák Lojzík Britta Sabbagová

Knihu jsem si pořídila v Levných knihách; zaujala mě svými nádhernými ilustracemi. Dnes jsme jí s malou dočetly, moc se nám oběma líbila. (Za málo peněz hodně muziky!)

03.01.2024 5 z 5


Strašidelná chůva Strašidelná chůva Tuutikki Tolonen

Po přečtení hodnocení a komentářů zde jsem knihu málem zase odložila... Možná proto, že jsem od ní nic neočekávala, mě příjemně překvapila! Já se u ní bavila! Dcerku (5 let) by asi ještě nezaujala, i když se mě už ptala, jestli jí knihu taky někdy přečtu...

18.09.2023 5 z 5


Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, konec knihy se mi pro změnu vlekl... Hlavní hrdinky mě příliš neoslovily, zato Bleduli, Otylku a především Hesteru jsem si zamilovala! Vlastně víc se mi líbila Škola zla, Navěkové byli zahleděni jen do sebe a nic podstatného se u nich nedělo.

25.02.2023 4 z 5


Lenoši a rváči z Kloboukova Lenoši a rváči z Kloboukova Hana Doskočilová

Tuhle knihu jsem si donesla z knihobudky, knihy Hany Doskočilové mám totiž ráda. Kdyź jsem zjistila, že pojednává o kamarádství dvou chlapců, z nichž jeden je Rom, moc se mi do ní nechtělo, ale nakonec jsem knihu v rámci Čtenářské výzvy otevřela a musím napsat, že tak nízké hodnocení a tak málo čtenářů si vůbec nezaslouží! Je napsaná citlivě, srozumitelně, jednoduše a pravdivě!

16.08.2022 5 z 5


Nick & Dusty - Detektivní kancelář Nick & Dusty - Detektivní kancelář Robert D. Martin

Zakoupeno v Levných knihách... Super knížka, zasloužila by si větší pozornost! (Moji téměř čtyřletou dceru okouzlily její ilustrace, podle obrázků si nechala vyprávět příběh, zapamatovala si většinu postav a pak vášnivě převyprávěla manželovi, tedy tatínkovi...)

26.03.2022 5 z 5


Vzhůru do divočiny Vzhůru do divočiny Erin Hunter

Hned zpočátku mě sice vyděsil dlouhý seznam jmen, ale autorka dala čas i prostor, aby je čtenář postupně vstřebal. Netuším, jestli si někdy přečtu ještě další díly Kočičích válečníků, přesto hodnotím plným počtem hvězdiček.

27.01.2022 5 z 5


Případy malého detektiva Případy malého detektiva Ivana Peroutková

Knihu jsem objevila před Vánoci, když jsem ještě hledala nějaké tipy pro Knižíška. Okouzlila mě! Její ilustrace jsou půvabné! Kniha je napsána krásným jazykem... Být dítě, asi by si mě zcela podmanila.

03.01.2022 5 z 5


Mlsné medvědí příběhy Mlsné medvědí příběhy Milada Těšitelová

Mňamózní počteníčko! Originální ilustrace! Nejprve jsem objevila Velkou medvědí kuchařku, teprve pak jsem si koupila Mlsné medvědí příběhy. Ještě chybí zhlédnout večerníček. Víc takových milých, vtipných, poučných příběhů!!!

04.12.2021 5 z 5


Žoužel Žoužel Dagmar Kýrová

Kniha vydaná v roce 2021, jedna ze dvou posledních výzev, které mi zbývaly splnit. Žoužel jsem si vybrala, protože mě zaujala po výtvarné stránce (animace/ilustrace). Je to malá půvabná kniha pro malé přírodobadatele. Trochu pohádka, trochu nevšední přírodopis. Bavil mě. Knihu doporučuji, i když třeba žádnou výzvu neplníte...

22.11.2021 5 z 5


Milá Ligo spravedlnosti Milá Ligo spravedlnosti Michael Northrop

Superman a Batman, to jsou jediní dva superhrdinové, které znám. O těch ostatních jsem slyšela, hlavně proto, že miluji Teorii velkého třesku. No, chtělo by to den volna a poznat je blíže... Kniha Milá Ligo spravedlnosti je skvělý literární úlet, ale nevím nevím, co by na něj řekl Sheldon Cooper?

06.10.2021 5 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Annu ze Zeleného domu jsem si koupila před třemi lety, kdy se mi narodila moje Anna. Zkusila jsem ji číst, ale po několika stranách jsem ji zase odložila. V rámci Čtenářské výzvy 2021 jsem po ní opět sáhla a tentokrát jsem se začetla, možná i proto, že také moje Anna je tak upovídaná! Mou nejoblíbenější postavou byla však mrzutá Marilla.

05.10.2021 4 z 5


Bratři Lví srdce Bratři Lví srdce Astrid Lindgren

Ano, souhlasím, je to kniha s filozofickým přesahem, o lásce, zradě, bolesti a především odvaze. Za mě ale ne! Kniha se mi prostě nelíbila, jsem ráda, že jsem ji dnes dočetla. Splnila jsem tím další čtenářskou výzvu a už víckrát se k ní nevrátím. Nevadí mi smrt v knihách pro děti, ale tady jí bylo až moc...

17.09.2021 2 z 5


Tajný deník Adriana Molea Tajný deník Adriana Molea Sue Townsend

Vtipná oddechovka... Ani nevím, pokolikáté jsem tuto knihu už četla. Teď ji mám konečně ve své knihovně, skvělý kup v Levných knihách.

07.09.2021 5 z 5


Elementi Elementi Zora Cejnková

Kniha mě zaujala svým názvem i ilustracemi. Myslela jsem si, že jejím přečtením splním další čtenářskou výzvu, a to kniha vydaná poprvé v roce 2021. Nakonec jsem ji zařadila pod jinou výzvu: kniha, kterou po přečtení někomu darujete. Teď jen najít vhodného čtenáře... Autorka chtěla dětem přiblížit čtyři elementy, které tvoří náš svět. Co z toho vzešlo, neumím popsat. Rozhodně to nebylo COOL. Škoda.

29.08.2021 1 z 5


Indiáni z Větrova Indiáni z Větrova Markéta Zinnerová

Původně jsem chtěla dát jen tři hvězdičky, styl, jakým je příběh vyprávěn, mě moc neoslovil, nicméně s příchodem Dana do domova jsem se pobavila a konec? Ten jsem obečela... Tož tak.

23.08.2021


Čarodějův odkaz Čarodějův odkaz Ondřej S. Nečas (p)

Za málo peněz (knihu jsem pořídila za 39 Kč v jedné prodejně COOP) hodně muziky. Vtipné, milé, místy napínavé počteníčko.

21.08.2021 5 z 5


Králové Clonmelu Králové Clonmelu John Flanagan

Asi tu už vše bylo napsáno... I tomuto dílu by svědčilo méně popichování, pošťuchování (tohle slovo fakt nemusím), méně připomínání toho, co jako čtenář čtoucí celou sérii musím už vědět, méně některých popisů, prostě méně... A nemůžu si pomoct, ale připadá mi, že se z knih postupně vytratila i "fantasy".

07.08.2021 2 z 5