Lenoši a rváči z Kloboukova

Lenoši a rváči z Kloboukova https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53356/lenosi-a-rvaci-z-klo-53356.jpg 3 4 4

Kloboukov je obec, která má špatnou pověst. Proč? Protože "horňáci" ze sídliště a "dolňáci" z domků u rybníčku se nemají rádi a dělají si samé naschvály. O jedněch se říká, že jsou lenoši, a druhé nikdo nenazve jinak než rváči. A přesto tu vznikne jedno velké klukovské kamarádství - Ferka Cihláře z romského sídliště a Pepy Žilky od rybníčku. A že to kluci nebudou mít lehké, je nasnadě. Vydrží jejich kamarádství rozbroje dospělých, šikanu Lojzovy party a jiné spletité kloboukovské události? ... celý text

Přidat komentář

MiLiška
16.08.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem si donesla z knihobudky, knihy Hany Doskočilové mám totiž ráda. Kdyź jsem zjistila, že pojednává o kamarádství dvou chlapců, z nichž jeden je Rom, moc se mi do ní nechtělo, ale nakonec jsem knihu v rámci Čtenářské výzvy otevřela a musím napsat, že tak nízké hodnocení a tak málo čtenářů si vůbec nezaslouží! Je napsaná citlivě, srozumitelně, jednoduše a pravdivě!

hankafor
17.09.2018

Moc pěkná knížka o přátelství romského kluka Ferka a "gádži" Pepy, dvou zástupců skupin které na sebe nevraží a dokonce dojde i na stavbu "Zdi v Matiční ulici".
V napínavém příběhu se citlivě dotýká věci, které se menším dětem špatně vysvětlují a přitom nemoralizuje. Hana Doskočilová je naše oblíbená spisovatelka. Doporučuji také: Když velcí byli malí, Šimsa - může pomoci paním učitelkám při probírání obtížných témat s dětmi.