Strašidelná chůva

Strašidelná chůva https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367024/bmid_strasidelna-chuva-RUC-367024.jpg 4 21 7

Strašidelná chůva série

1. díl >

Zábavná, humorná, lehce strašidelná knížka v sobě spojuje to nejlepší z Roalda Dahla a Astrid Lindgrenové. Vypráví příběh obyčejné současné rodiny, jejíž život se zcela nečekaně obrátí vzhůru nohama, když se u nich na prahu jednoho dnes objeví vlasatá příšera páchnoucí močálem, která o sobě tvrdí, že se specializuje na péči o děti a bude novou chůvou jejich dvou dcer. Autorce se podařilo vytvořit okouzlující svět, ve kterém skříně mluví a příšery pracují jako chůvy, svět, jenž svou propracovaností možná připomene svět Harryho Pottera. Určeno především čtenářům ve věku 8–12 let.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Portál
Originální název:

Mörkövahti , 2015


více info...

Přidat komentář

MiLiška
18.09.2023 5 z 5

Po přečtení hodnocení a komentářů zde jsem knihu málem zase odložila... Možná proto, že jsem od ní nic neočekávala, mě příjemně překvapila! Já se u ní bavila! Dcerku (5 let) by asi ještě nezaujala, i když se mě už ptala, jestli jí knihu taky někdy přečtu...

broskev28
02.05.2021

Patřím k těm, kteří nedočetli.
Chtěla jsem zjistit, jaký příběh čeká naše čtenáře, a byla jsem zklamaná. Jestli jim rodiče budou tuhle knihu předčítat, pak by tu byla šance. Ale nemyslím, že by se do ní malí čtenáři pustili sami - téměř tři sta stran textu, i když proloženého ilustracemi, složitá neznámá jména, zvláštní způsob humoru. To asi nesedne každému; já se považuju za dobrého čtenáře, který čte ochotně mnohé, ale Strašidelnou chůvu jsem odložila - nijak mě nelákalo pokračovat.
Jedna z mála věcí, která mi tady připadala velmi trefná: Neviditelný hlas! Konverzace s modrým županem byla taky zajímavá, ale Neviditelný hlas a jeho letištní problémy mě zaujaly. Ovšem pochybuju, že by právě tohle oslovilo čtenáře v doporučeném věku . . .


evickakyticka
12.10.2020 4 z 5

Knihu jsem koupila pro pětiletého syna, který má rád strašidla. Na večerní čtení jsme se těšili. Konec byl otevřený, co se vlastně dělo dál? Děti nehledaly nelogické věci, na které jsem občas narazila, takže spokojenost.

Ladasom
26.03.2020 4 z 5

Dětské knihy čtu ráda i v dospělosti. A bubák, který je ve skutečnosti spíše roztomile zaprášená koule? Holčička, která si povídá se županem? Nikde žádní dospělí? Ideální kouzelný svět, již teď se těším na pokračování.

Hanisek
26.03.2020 4 z 5

Přesto že jsem dětským knihám už dávno odrostla. Tak si sem tam nějakou ráda přečtu. Tohle mě vážně bavilo. Hned bych taky jednoho roztomilého bubáka brala. Dobrodružný příběh s vtipným bubákem, co bydlí ve skříni a vážně asi není ideální chůva pro děti. Je tedy třeba zjistit odkud se bubáka vzal a případně ho vrátit kam patří. Moc doufám, že se dočkáme pokračování.
PS: Skoro je mi líto, že můj župan se mnou doma nemluví.

Didi71
13.12.2019 1 z 5

Me i mou desetiletou dceru to zklamalo a ve trictvrtinach knihy jsme to vzdali.... Za nas nuda 40%

MartinaF
16.01.2019 4 z 5

Bude mít kniha pokračování? Skončila víceméně otevřeně a docela by mě to zajímalo. Co k tomu dodat. Příběh je lehce strašidelný, tajemný, ale také dobrodružný. Pro děti ve věku 9 -10 let úplně ideální čtení pod peřinu. Akorát mi vadí srovnání, sice ne doslovné, s Harrym Potterem. Jinak je příběh zajímavě napsaný, plný fantazie i pátrání. Na připravovaný film jsem velmi zvědavá. Snad bude i v češtině.

Štítky knihy

strašidla pro děti od 10 let strašidelné příběhy chůva

Autorovy další knížky

Tuutikki Tolonen
finská, 1975
2018  75%Strašidelná chůva
2020  82%Strašidelná cesta
2021  94%Agnes a odemčený sen
2021  67%Strašidelný dopis
2023  98%Agnes a tajemný dům

Kniha Strašidelná chůva je v

Právě čtených2x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce10x
Chystám se číst26x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x