___michal_ ___michal_ komentáře u knih

☰ menu

Metoda Bullet Journal Metoda Bullet Journal Ryder Carroll

Povinná četba pro všechny bordeláře, jako jsem já. Pokud potřebujete v životě řád, ale zároveň se cítíte moc omezení předtištěnými diáři, metoda Bullet Journal je cestou.

07.02.2022 5 z 5


Gigolo Gigolo Dominik Král

Musím říct, že jsem od toho nečekal nic a byl jsem celkem pozitivně překvapen. Je to kniha mířená na ženy a je očividné, že má fungovat jako "PR". Ale napsané je to hezky a je vidět, že autor není jen hloupým "nabušencem", který prodává své tělo a cm v trenkách. Zajímavý vhled do světa mužské prostituce.

07.02.2022 3 z 5


Vyhraj nebo se pouč - Trenérova cesta Vyhraj nebo se pouč - Trenérova cesta John Kavanagh

Kniha cílená na fanoušky MMA. Příběh o tom, jak se John Kavanagh dostal k MMA, probojoval se k první vlastní tělocvičně i jak musel krotit divokého Conora. Pokud máte rádi bojové sporty, tohle by nemělo chybět ve vaší knihovně.

07.02.2022 4 z 5


Muž s nádherným hlasem Muž s nádherným hlasem Lilian B. Rubin

Zajímavé příběhy z oblasti psychoterapie. Hezky, čtivě napsáno a osudy "pacientů" vás chvílemi přivedou k hlubokému zamyšlení.

07.02.2022 4 z 5


Čtyřhodinový pracovní týden Čtyřhodinový pracovní týden Timothy Ferriss

Ač jsem nadšenec do motivačních a seberozvojových knih, tak této věci dávám "odpad". Podle mě je to kniha, kde má smysl jedna kapitola o outsourcingu, jinak zbytek je snůška polopravd, výmyslů a iluzí, které se dobře prodávají naivním lidem. Tim Ferriss přišel na způsob, jak podvádět v kickboxu a teď se snaží tuto "taktiku" přenést do podnikatelského prostředí. Výsledek je tragický. Pokud něčemu z této knihy věříte, poradil si s vámi Tim stejně jako s pravidly čínského kickboxu :)

07.02.2022 odpad!


Na ostří nože Na ostří nože Julie James

Chcete něco oddechového? Líbí se vám právnické prostředí? Nepotřebujete důmyslnou zápletku, ale oceníte spíše volně plynoucí romantiku? Tak tahle kniha je to pravé.

07.02.2022 4 z 5


Hra Hra Neil Strauss

Sonda do světa tzv. "Pick Up Artists" a popis "boomu" balení holek. Neil umí psát a objektivně popisuje světlé i temné stránky randění protkané zajímavými informacemi z evoluční psychologie, manipulace, NLP, chladného čtení a nespočtu dalších oborů. Je to až strašidelné zjištění, co člověk dokáže se správným návodem, a jak moc jsme jako lidé ovlivnitelní. A když necháme morálku a naučná fakta stranou, je to pořád zajímavý příběh o umění komunikace, posedlosti, přátelství, ale i chybějícím smyslu života. 5 hvězd!

07.02.2022 5 z 5


Šedý muž Šedý muž Mark Greaney

Trošku mě vyděsily kritické komentáře, ale zbytečně. Prvně si třeba ujasnit, že tohle není čtení pro většinu dam. Je to prostě čistě akční a jde to hodně do taktických detailů. Chápu, že pro někoho, kdo neví rozdíl mezi pistolí Walther a Colt911 tyto podrobnosti spíše obtěžuji. Naopak nadšence do zbraní a bojových taktik kniha potěší. Když tomu trošku "odpustíte" nesmrtelnost hlavního hrdiny, jak už to u takových příběhů bývá, dokážete se u toho fakt bavit. Jednu hvězdičku jsem ubral za "supermanství" a přežití šílených zranění, jinak bych dal plný počet.

26.07.2021 4 z 5


Letní romance Letní romance Julie James

Lehké čtení, je jasné, že v tomto žánru je jen otázkou času, kdy všechno dospěje k "růžovému "happy endu", ale i tak se mi líbilo celkové zpracování, bylo to čtivé a zábavné i bez nějaké důmyslné zápletky.

23.01.2020 4 z 5


Bankéřova žena Bankéřova žena Cristina Alger

Trošku předvídatelný konec, ale jinak pěkně napsáno. Dobré popisy prostředí, situací i vztahů. Postavy uvěřitelné, celkově celkem fajn "odpočinkovka", 75%

28.09.2019 3 z 5


Bankéři Bankéři Arthur Hailey

Peníze, moc a kontrast "hodného" a "zlého" bankéře. Zábavné čtení, které me ani chvíli nenudilo.

11.03.2019 5 z 5


SAS - Příručka jak přežít SAS - Příručka jak přežít John Wiseman

Kdybych si mohl vybrat jedinou knihu s sebou na pustý ostrov, byla by to tato. NEJLEPŠÍ survival kniha co znám.

11.03.2019 5 z 5


Minizvyky Minizvyky Stephen Guise

Princip Minizvyků je fajn, ale dal by se shrnout na dvě stránky, takže vlastně za celou knížku čtěte padesátkrát to samé dokola.

11.03.2019 3 z 5


Makléř Makléř Martin Kodýdek

Upřímně mě to překvapilo! Čekal jsem českou kopii Cityboye, ale je to originální a lehce se to čte. Oceňuji minimum zbytečné "vaty", uvěřitelnost všech událostí i styl psaní. Parádní oddechovka.

11.03.2019 5 z 5


Nezlomný - Život podle Navy Seals Nezlomný - Život podle Navy Seals Thom Shea

Pokud máte rádi seberozvojové knihy a k tomu jste i fanoušci moderní válečné literatury, tak tohle je ta pravá kniha pro vás. Vynikající kombinace naučné literatury s pořádnou dávkou akce. 5 hvězdiček!

11.03.2019 5 z 5


Král advokátů Král advokátů John Grisham

[Pozor spoilery!] Jsem trošku zaujatý, protože mě prostředí advokacie velmi zajímá. Do poloviny mě knížka opravdu bavila, poté již začínal být děj čím dál více předvídatelný. Před koncem jsem čekal nějaký zvrat, že by přece jenom nepřišel ten očekávaný pád. Bohužel skončilo to typickým mravním poučením a bez překvapení. Nicméně i tak mě knížka bavila, 90% zábavy ku 10% nudy, takže za mě 4 hvězdičky z 5

11.03.2019 4 z 5


Budíček! Ustlat! Nabít, zajistit! Budíček! Ustlat! Nabít, zajistit! William H. McRaven

Přesné, jasné a podložené zkušenostmi. Navíc psáno zábavně, bez zbytečné omáčky a motivačních klišé.

21.02.2019 5 z 5


Charisma mýtů zbavené Charisma mýtů zbavené Olivia Fox Cabaneová

Vynikající kniha, která opravdu člověku něco dá. Je plná praktických tipů a návodů, za mě jednoduše jedna z nejlepších knih z oblasti seberozvoje.

11.02.2019 5 z 5