Budíček! Ustlat! Nabít, zajistit!

Budíček! Ustlat! Nabít, zajistit! https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364806/bmid_budicek-ustlat-nabit-zajistit-jcb-364806.jpg 4 29 5

Velitel SEAL radí, co je v životě opravdu důležité. 10 pravidel, která dokáží měnit svět William H. McRaven, penzionovaný admirál námořnictva Spojených států, má za sebou velmi úspěšnou službu v ozbrojených silách USA. Třicet sedm let byl příslušníkem zvláštních jednotek SEAL, kde velel na všech úrovních. Stal se čtyřhvězdičkovým admirálem a jeho posledním pověřením bylo vrchní velení nad všemi zvláštními jednotkami armády Spojených států. V této knize předkládá čtenářům deset pravidel, které se naučil při výcviku jednotek SEAL – výcviku, který patří k těm nejtěžším na světě. Obnáší půlnoční plavání v chladných vodách u San Diega, překážkové dráhy, nekonečné posilování a dlouhé dny bez spánku. Je to něco podobného, jako kdybyste vzali všechny výzvy, jímž musí člověk čelit za celý život, a koncentrovali je do šesti měsíců.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Vojenství , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Management Press
Originální název:

Make Your Bed , 2017


více info...

Přidat komentář

jaroiva
30.05.2023 2 z 5

Nevím proč, ale nějak se mi poslední měsíc dostávají pod ruku knihy od vojáků a o vojácích.
Tahle mi ale nějak nesedla. Zdá se mi, že je spíš pro muže.
Pravidlo o ustlání postele znám od Bati - z knihy Inspirace Baťa, kde byly pro mě použitelnější poznatky. (A postel si ráno stelu od té doby, co jsem přečetla tuhle knihu G. Končitíkové).
Myšlenky jsou sice zajímavé, ale i když je kniha krátká, pro mě je kolem moc armádní a americké omáčky, která mi neseděla.

Skala317
15.06.2020 5 z 5

Áno, na trhu je v dnešnej dobe veľa motivačných kníh. Už to slovo- „motivácia“... Máme pocit, že nás niekam ťahá, dopuje, podporuje. Kričí na nás, že to zvládneme. Héééj tak už sa prestaň ľutovať a vstaň z tej postele! Makaj. Tak choď už niečo robiť, zarábať, víťaziť, dosahovať, prekonávať... Si najlepší a si víťaz... Pozor na konkurenciu...

Bŕŕŕ...

Tým som si už prešiel a táto kniha aj keď je motivačná, tak takto motivačná ako som napísal vyššie- nie je.

Takže už vieme, aká kniha nie je. No aká je?

Autentická. Pravdivá. Úprimná. Aké je jej najväčšie PLUS? Je zo života. Suché teoretické poučky tu nenájdete. Admirál McRaven sa v tejto knihe delí s navonok prostými pravdami, ktoré získal počas výcviku SEAL v USA. Tento výcvik je najtvrdší na svete. Trvá 6.mesiacov a dokončí ho len mizivé percento účastníkov. Admirál bol zaradený do skupiny 150-tich kadetov z ktorých výcvik dokončilo 33 mužov. V službe námorníctva USA bol 37. rokov a na konci kariéry velil všetkým americkým jednotkám.

Keby som túto knihu nečítal, neveril by som, že je možné zvládnuť to, čo zvládli títo muži. Keď si to neprečítate, neuveríte. Práve to je najväčšia sila tejto knihy. Je pravdivá, písaná zo života a skúseností.

Môžete si povedať. „OK, no to je vojak a ja nie som v armáde. To nie je pre mňa.“ Ak ste žena, tak si možno poviete- „To je len pre mužov...“ Odpovedám Vám. Kniha je pre mužov aj ženy, pretože pravdy v nej sú univerzálne aplikovateľné pre každého z nás bez rozdielu pohlavia, postavenia, náboženského vyznania či farby pleti.... Možno si poviete- „On to musel zvládnuť“. Odpovedám vám, že nemusel... Mohol to kedykoľvek ukončiť. A to, že my nie sme vojaci, ešte nič neznamená. Pravdy, ktoré nájdete v tejto knihe, môžete použiť vo vašom vlastnom živote a aplikovať ich podľa vašej potreby.

Áno, pre mužov má kniha istý užší význam. V dnešnej dobe pohodlia, pôžitkov, zážitkov a vymožeností, keď je veľa mužov závislých na sladkostiach, zarábaní peňazí, kariére, svojej mame, hraní PC hier, či porne- je to pre každého uvedomelého muža, ktorému nestačí to, čo ponúka táto konzumná spoločnosť- jasná výzva.

Ak sa vám zdá, že váš život je ťažký, že je nespravodlivý, že nie je fér, že toho už máte dosť- stačí sa začítať do tejto knihy... Spoznáte že to, čo sa Vám zdá práve teraz ťažké, tak ťažké naozaj nemusí byť. A asi ani nie je... Že ak človek chce, má vnútorný cieľ a zámer v srdci, dokáže veľa. Oveľa viac než si myslí, že je schopný.

No tu nejde len o to- „ niečo dokázať“. Kniha Vás pobáda hlavne k tomu, aby sme zhodnotili to, čo sa nám deje a reagovali inak. Pretože to, čo sa nám stane, niekedy ťažko ovplyvníme. No ovplyvniť môžeme vždy to - ako na veci reagujeme.

Nič nie je tak ťažké a zlé ako sa nám môže zdať. Vždy je cesta ako z toho von. Naše reakcie na to, čo sa nám deje, tvoria naše ďalšie skúsenosti.

To je odkaz tejto knihy.

P.S. Odporúčam si knihu prečítať na jeden dúšok. Tak z nej získate maximum. Prečítanú ju máte do hodiny.

P.P.S- Miestami tu cítiť trochu americký patriotizmus, no to asi k Američanom patrí. Každopádne zážitok z čítania to vôbec neovplyvňuje. Pre mňa zatiaľ asi najlepšia „motivačná“ kniha, ktorú som čítal. Bodka.


sheldon8410
01.03.2020 5 z 5

Krátká, stručná motivační kniha, ideální i pro ne-čtenáře :)

___michal_
21.02.2019 5 z 5

Přesné, jasné a podložené zkušenostmi. Navíc psáno zábavně, bez zbytečné omáčky a motivačních klišé.

SMITH
26.09.2017 4 z 5

Kniha je napísaná dobre čitateľnom tempe , okorenená zážitkami pána admirála z výcviku a služby u SEALS . Tak prišiel na 10 téz ktoré mu pomohli sformulovať jeho život . Tieto tézy sú zväčša použiteľné aj v civilnom živote s určitými obmedzeniami ...

Vojenský svet je čisto čiernobiely . My sme tí dobrí a oni tí zlí . Žiadne špekulácie ,žiadne ale , splnte rozkaz ...
Reálny život sa našťastie , alebo bohužiaľ skladá z miliónov odtieňov šedej , tak človek nemôže jednať tak priamočiaro a jasne , resp si potom musí niesť následky ...

Bolo by krásne keby sa týmito tézami riadili ľudia , resp celá spoločnosť , ale sme už dosť starí na rozprávky ...

Hmm , ale aj tak som si ráno ustlal posteľ :-)

Kniha Budíček! Ustlat! Nabít, zajistit! je v

Právě čtených2x
Přečtených47x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst28x
Chci si koupit10x