MiaErrian MiaErrian komentáře u knih

☰ menu

Esenciální oleje od A do Z Esenciální oleje od A do Z Jennie Harding

Dobrá knížka se spoustou informací a stručnými přehledy. Samozřejmě je tam hodně druhů a ke každému je jen jedna dvojstrana - takže informace ke každému oleji jsou stručné, ale orientačně jako malá příruční kniha pro úvod stačí. Člověk si stejně později už sám určí, který olejík je mu na který problém příjemný, ale pro začátečníky si myslím že tohle je jeden z nejlepších startů.

31.05.2021 4 z 5


Vztahy bez stížností Vztahy bez stížností Will Bowen

Dobrá kniha s názornými příklady, které dovysvětlují jak uplatnit principy v praxi. Četla se rychle a dobře a myslím že se nedá zužitkovat jen v extrémních případech - když je někdo narkoman, těžký alkoholik, emoční upír nebo podobně specifická "povaha". Tam tohle prostě nezabere. Jinak určitě pomáhá zlepšit vztahy mezi lidmi jenom změnou přístupu - především sám k sobě. Kniha určitě není pro lidi kteří si nechtějí přiznat problém, člověk musí být trochu otevřený a připravený to zkusit a určitě to pak funguje. Potom je to výborné pozitivní a zajímavé čtení.
Cvičení jsem dělala, bylo to zajímavé jak z pohledu toho druhého - co si myslí o mě, a tak z toho mého pohledu, že díky pozitivním afirmacím se mi povedlo některé věci změnit dokonce ještě dříve než jsem knihu dočetla do konce, takže dělat ta cvičení se skutečně vyplatí!

13.09.2020 4 z 5


Andělé Společníci v magii Andělé Společníci v magii Silver RavenWolf (p)

Vysoké hodnocení právě z důvodu, že žádnou podobnou knihu takto zaměřenou jsem dosud nenašla. Což je nejspíše chyba - vzhledem k tomu, kolik je toho v jiných knihách o magii řečeno mezi řádky, by bylo rozumnější, aby byly bezpečnější praktiky na dosah. Navíc tahle kniha toho řekne o přímé komunikaci i s vlastním andělem strážným mnohem více, než jiné knihy - a také nabízí spoustu návodů na praxi.

Málokoho napadne, že tohle je asi ta nejrozumnější a jedna z nejbezpečnějších forem magie, a že se vůbec andělé dají do magie zapojit. Ale wow, jaké to je spojení! Má to nejsilnější odezvu a zážitky jsou neuvěřitelné.

02.08.2020 5 z 5


Andělské vykládací karty Andělské vykládací karty Debbie Malone

Tyhle kartičky vnímám trochu jako mezistupeň mezi taroty a andělskými radami. Samozřejmě mají nádherné ilustrace, ale ten styl komunikace k uživateli je také dost unikátní.
Já musela k takovým kartám dozrát několikaletou praxí právě s tarotem, pak mi ale sedly naprosto okamžitě. Vykládám si z nich téměř každý den.

24.04.2020 5 z 5


Tarot Keltských draků Tarot Keltských draků Deanna J. Conway

Tarot, který si vybral mě, ne já jeho. Keltové a draci, prostě spojení které je kouzelné samo o sobě a než jsem viděla tohle balení, tak jsem netušila, že se mé oblíbené směry střetnou v jedno a bude to takto fungovat pospolu.

24.04.2020 5 z 5


21 dní perfektní komunikace s vašimi anděly 21 dní perfektní komunikace s vašimi anděly Doreen Virtue

Skvělá knížka, klidně bych uvítala i více stran!

24.04.2020 5 z 5


Andělské rady Andělské rady Doreen Virtue

Naprosto skvělé karty!
Jen si člověk na ně musí chviličku zvykat, nejsou jako tarot, který je hodně o sebereflexi. Tyhle karty mi už od prvního použití připadaly spíše jako komunikační prostředek. Taroty většinou podporují, vysvětlují a snaží se v člověku pozdvihnout i nějaké kladné myšlenky, navzdory tomu že v samotné kartě se říká že to bude vážně fuška - zkrátka aby hledal na všem zlém i to dobré. To tyto karty dělají také, ale mnohem stručněji, proto jsou výhodné pro lidi, kteří už umí sami hledat ve špatných věcech i to dobré a všechny problémy berou jako zkušenosti.
Zatímco tarot se dá dělat "jen tak" bez něčeho konkrétního, zde je vždy třeba položit otázku. A já přišla hlavně na něco zajímavého - tyto karty se dost podobají kyvadlu. Zkrátka nejsi-li připraven slyšet odpověď, tak se raději neptej :D . Porotože karty se ve své odpovědi dostávají na dřeň.

Mohu doporučit je používat jako doplněk k již jiným výkladům - někdy totiž taroty "neodpovídají" nebo odpovídají nesmysly, člověk se pak cítí zmaten a má pocit že jenom nerozumí. Ve skutečnosti se ale jenom špatně ptá - což pak nemá příležitost poznat, když si myslí, že odpovědi nerozumí. Tyhle karty, ale jednoznačně řeknou, že se ptáte špatně, což je naprosto geniální!

Práce s nimi se nedá jinak popsat, pro každého to bude jedinečná zkušenost. Pro mě to byl krok dál, a každý krok správným směrem se počítá, no ne? ;)

24.04.2020 5 z 5


Základní kniha krystalů, minerálů a drahých kamenů Základní kniha krystalů, minerálů a drahých kamenů Margaret Ann Lembo

Velice dobrá kniha encyklopedického stylu. Každý kámen má svou dvoustranu kde je popsáno, pro kterou čakru je vhodný, co kámen zastupuje, jakému odpovídá živlu, planetě, číslu, Mohsovy stupnici tvrdosti, znamení zvěrokruhu a pak má samozřejmě popisky ke každému atributu - fyzično, mysl, spiritualita, emocionalita plus vlastnosti po věděcké stránce.
Mě se ale také velmi líbí detailní část o práci s kameny - například jinde jsem neviděla takové pěkné návody nebo vysvětlení jak dělat mřížky v různých místnostech. Jsou tam samozřejmě také seznamy podle účelu.

24.04.2020 5 z 5


Kapesní lexikon léčivých kamenů Kapesní lexikon léčivých kamenů Werner Kühni

Opravdu lexikon nebo spíše encyklopedie.
Samozřejmě je tam klasický úvod - jak vybrat kámen, jak používat, jak se kameny dělí v této knize nebo jak o ně pečovat atd.

Pak je abecední lexikon, který úžasně přesně a stručně sděluje co člověk o daném kameni hledá - jestli může kámen na slunce, nebo či se smí vkládat nebo nevkládat do vody, které jsou jedovaté a které jsou vhodné k vytváření kamenných kruhů. Tohle bylo přesně to, co jsem v řadě knih marně hledala! Když mám nový kámen a nejsem si jistá jak ho očistit a nabít abych si ho nezničila - stačí zalistovat a hle, mám to. Také na rozdíl od jiných publikací je tady opravdu hodně druhů a dokonce poddruhů - většina knih pokrývá jenom ty základní kameny, ale ne když jsou kombinované.

V závěru knihy je také jedna z věcí, kvůli které beru knihu do ruky nejčastěji ze všech - seznam indikací podle tělesných i podle duševních symptomů (každý má svůj vlastní abecední seznam, takže to není nakombinované, což je přesně ono!)
Pro někoho, kdo pracuje s kameny velice často a pořizuje je kupříkladu kvůli nějakému konkrétnímu problému, je tahle kniha spásná. Stejně jako pro léčitele, kteří zatím s kameny nepracovali nebo to ještě neumí tolik do hloubky ale rádi by podpořili své postupy právě drahými kameny.

24.04.2020 5 z 5


Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii kolektiv autorů

Učí věci které bychom si měli odnést do života jako samozřejmost. Naše prababičky taky nekupovaly aviváže s esencemi extra vyšlechtěných růží a měli bělejší prádlo než bychom si svedli představit. Je to seznam jak s málem udělat hodně! A přepočet na peníze je potom opravdu velice vtipný :D

05.04.2020 5 z 5


Chcete peníze? Nechoďte do práce Chcete peníze? Nechoďte do práce Tomáš Kašpar

Tuto knihu jsem četla ještě před knihou Bohatý Táta Chudý táta, takže mohu nezaujatě říci, že je podrobnější na některé vysvětlení, jak systémy pracují a proč do nich nechodit. Není to tolik o motivaci, jako spíše vysvětlení proč a jak jsou nastaveny banky, půjčky a jak poznat co vydělává na nás. Díky tomuhle si myslím, že je to dobrá kniha. Kapitola finanční stromy - to je vlastně podrobný popis toho existujícího a zajetého, k čemu nás nabádá i Bohatý táta (ten zároveň zdůrazňuje že systém se může měnit a proto je třeba u toho přemýšlet a inovovat).
Pokud si někdo myslí, že je tam skrytá reklama na MLM, tak v tom tu reklamu cíleně vidí nebo myšlenku nepochopil. Ano, pyramidy jsou peklo, dobrý nápad a myšlenka zneužitá k čistému zisku několika málo lidí - ale principy, na kterých MLM stojí, v nezneužité formě, v podnikání dělaném s láskou, jsou dobré a spolehlivé a co víc - u lidí mají dvakrát takovou hodnotu. Vím to z praxe (chodím jen ke kadeřnici na něčí doporučení, do naší firmy chodí také lidi, kteří si otevřeně naše služby pochvalují a doporučují je známým, lidi chodí na základě zkušenosti jiných lidí) a i odborníci si na tom zakládají. Tahle kniha shrnuje tyto přednosti a naopak nabádá na dobrých vlastních nápadech stavět podnikavost a vynalézavost. To, že byl v devadesátých letech a i roky potom princip očerněn firmami které si nekladou morální mantinely, je věc druhá. Kniha se i tomuhle morálnímu problému věnuje i když jen okrajově (není to její zaměření).
Kniha byla pro mě rozhodně přínosem, udává příklady s reálnými čísly a nepracuje pouze s hypotetickými podklady.
+ !!! V této knize se navíc zmiňuje systém Tomáše Bati, což si u mě vysloužilo hvězdičku navíc

05.04.2020 4 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Dobré čtení pro začátečníky, odhodlané s tím něco dělat. Podle ní není problém pochopit, jak prokrastinace funguje. I když dělat všechna striktní cvičení podle ní je taky neskutečný žrout času. Proto už od začátku jsem si zvolila jednu testovací metodu kterou někdy plním a někdy se nedaří, ale důležité je ji mít stále na očích.
Asi nejlepší návod je na ovládání slona :D . Díky tomuhle když si plním diář, nutí mě to se nad sebou aspoň střízlivě zamyslet, jestli si toho nekupím na sebe už dost a neměla bych delegovat. Některé principy si prostě člověk vezme, aniž by musel denně zaškrtávat tabulky a dělat cvičení a plánování, a i tak mu to pomůže.
Ovšem pokud má někdo problémy i se sebereflexí, tak ty tabulky jsou vážně dobrým startem, jak se jí naučit.

22.01.2020 3 z 5


Reinkarnace: snadno a rychle Reinkarnace: snadno a rychle Jass Godly

Kniha je na jedno odpoledne, je to vzdušné čtení plné příběhů. Na těchto příkladech si člověk může udělat obrázek, jak to nějak ve stručnosti funguje. Opravdu se nejde moc do hloubky, ale i přesto je to pozitivní čtení dodávající mír a naději. Nepojednává se tu o žádném konkrétním náboženství nebo víře, autorky jsou totiž terapeutky a při vlastní sebereflexi narazily právě na minulé životy.
Je tu stručně předestřeno pár metod, jakým způsobem jde objevovat minulá vtělení, ale nic moc užitečného, pokud hledáte literaturu jenom o tomhle. Prostě několik způsobů se stručným popisem.
Ale i tak je to hezké odpočinkové čtení.

22.01.2020 4 z 5


Buddhismus pro zaneprázdněné Buddhismus pro zaneprázdněné David Michie

Opravdu je to rychlokurz, obecný a čtivý základ k myšlenkám o buddhismu. Kniha mi hodně dala, během jejího čtení člověk vyloženě cítí pozitivní naladění a chuť na sobě začít dělat, proto se i vyplatí se k některým pasážím vracet i po celkovém přečtení. Nevím jak jiní, ale mě třebas chviličku trvalo ji přelouskat, i když je spíše na jeden až dva dny čtení. Je to způsobeno především tím, že během čtení jsem měla tendenci se nad čteným tématem hodně zamýšlet, dávat si zpětnou vazbu a budovat si na tom nové pojetí hodnot. Zkrátka sebereflexe. Nejsem zarytá studentka buddhismu a proto jsem z knihy sosala více základní myšlenky než fakta, jak tohle náboženství funguje. Praktiky z ní se dají totiž pojmout do života, i když je někdo ateista, pohan nebo napůlkřesťan.

22.01.2020 4 z 5


Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Bohatý táta, chudý táta - Co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne Robert T. Kiyosaki

Kniha, kterou jsem si nemohla nechat ujít, když jsem začala hledat sama sebe a přemýšlela, jak se dostat z bludného kruhu vyhoření. Naučila mě věřit více sama sobě a postavit se i k věcem, kterým jsem se doposud opatrně vyhýbala a měla z nich obavy. Samozřejmě, tohle všechno se musí dělat s rozumem, sebekázní a střízlivostí. Dovedu si představit spousty naivních lidí, kteří to vezmou za špatný konec a kniha jim dá akorát to, že někam přijdou a budou si myslet, že celý svět si z nich náhle sedne na zadek.
Ne, takto to opravdu nefunguje a když tohle člověk pochopí, je to skvělá motivační kniha, která pozvedne, když v životě hledáte štěstí a nevíte, kam se vrtnout. Není to jenom o financích, je to o přístupu. A tohle mohu potvrdit, že bude fungovat i ve vztazích, přístupu k životu atd. Autor vlastně narazil na moudrá zjištění, kterými se řídí i jiné duchovní praktiky - nemyslím tím žádná konkrétní náboženství, protože platí ve všech a ve všem, a kromě této knihy se o nich zmiňují i v každé jiné motivační knize, jenom to pojmou z jiného úhlu pohledu (ale pracuje to stejně).
Pro někoho, kdo hledá, jak nenaletět polykačům peněz, je to naprosto ideální základní čtení! Kdo hledá něco na povzbuzení, motivaci a jak rozumět funkčnosti ve finančnictví, rozhodně by neměl vynechat. Pro každého, kdo vstupuje do života a chce se vyvarovat chybám, je to ideální doplňková kniha. A vlastně i pro rodiče, kteří si rvou vlasy, že z jejich malého pětkaře nic nebude, je tam zajímavá myšlenka na zvážení a přímo rada, jak jim pomoci a ne jak je nevědomky více lámat ke špatnému stylu života.
Jenom fakt, proč bude tato kniha hledaná a bude se omezovat její šíření, svědčí o tom, že tam jsou pravdy, které nechtějí aby se roznesly mezi většinu lidí.

22.01.2020 5 z 5


Techniky malby Techniky malby kolektiv autorů

Krásná kniha plná obrázků jak s popisky, tak s obrázky. Je tak plná tipů a rad, že připomíná přímo učebnici. Jde napříč všemi technikami malby - akvarel, akryl, olej atd. a u každých se tu rozebírá postup práce nebo opravy chyb. Nejpřínosnější je i ve svém porovnávání mezi technikami.
Takže navzdory tomu, jak je to větší investice, nemohu jinak než doporučit, protože se velice vyplatí pro každého - kdo začíná a teprve si chce vybrat techniku (protože o ní nic neví a tahle kniha zodpoví všechny otázky), nebo naopak se chce zlepšovat a narazil na překážky.

25.10.2019 5 z 5