Vztahy bez stížností

Vztahy bez stížností https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393301/bmid_vztahy-bez-stiznosti-Sw1-393301.jpg 4 82 30

Tím, že si stěžujeme, vytváříme mezi sebou určité spojení. Je snadné si společně zanadávat a přidat se ke všeobecné rozmrzelosti. Nejvíce ze všeho si ale stěžujeme na druhé lidi, což vede k negativním a nezdravým základům našich vztahů – ať už jde o rodinu, partnera, přátele nebo další lidi, které běžné potkáváme v našem každodenním životě. Kniha Vztahy bez stížností přichází s revolučními vhledy a nástroji ke zlepšení všech vašich vztahů. Naučíte se, jak si přestat stěžovat na své blízké, překonat pocity prázdnoty, zklamání a nedostatečnosti, které stížnosti způsobují, a jak si vybudovat silné pozitivní naplňující vztahy, ve kterých se budete cítit dobře. V knize najdete také informace z nových výzkumů o stěžování, inspirativní a výmluvné příběhy a praktická cvičení. Více na http://nestezujsi.cz/ „Udělejte si takovou malou mentální inventuru: vezměte si papír a sepište si všechny problémy a výzvy, se kterými se právě teď potýkáte – co vás zrovna trápí, štve, zkrátka, co ve vás vyvolává negativní pocity. Pak se sami sebe zeptejte: Co z toho se týká druhých lidí? Pravděpodobně zjistíte, že většina vašich problémů nějakým způsobem souvisí s druhými lidmi a je možné je přinejmenším zmírnit tím, že zlepšíte vaše vztahy. V této knize najdete vše, co k tomu budete potřebovat.“... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Synergie
Originální název:

Complaint Free Relationships


více info...

Přidat komentář

Lusa
09.12.2023 5 z 5

Čtivé a dobře napsané.

EatYellowSnow
12.12.2022 1 z 5

Tele-marketingové zklamání pro míň náročné

Bowen je bývalý prodejce pojištění, jenž se transformoval v klasického vysolárkovaného amerického tele-evangelistu s náušnicí v uchu a jeho text nese stopy obojího. Celková myšlenka je spíš lapidární a v podstatě lze shrnout dvěma třemi větami, ovšem Bowden - coby pastor a marketér - ji opentluje nekonečnou salvou opakujících se příměrů a natahovaných historek, jejichž častým středobodem je poněkud chvástavá centrální pointa: "Mohl jsem tehdy reagovat jako vy, impulzivní pitomec, ale neučinil jsem tak, jelikož jsem vědoucný a vyrovnaný, buďte tedy tak dobří jako já."

Víc v podstatě po kapsách nemá: kniha není nijak empirická, neobsahuje žádná objevná data, argumenty, statistiky, schémata, spíš je to jednoduché moralistní kázání pro ateistické publikum, což je dost málo, uvážíme-li, že už napsal v podstatě 4 knihy se stejnou pointou, aplikovanou různými směry. Navíc používá kruhovou argumentaci: navzájem se v podstatě vylučující teze podpírají celkové sdělení, použije se vše, co je vhod. Autor vyznívá z vlastního textu poněkud materialisticky a poklesle, jako člověk fascinovaný vlastní sebe-optimalizací a úspěchem, kdy i domnělá vyrovnanost či skromnost jsou vlastně jen projekcí narcisismu a dojetí sebou samým, taková lekce morálky z nočního teleshoppingu s vyběleným chrupem. Osobně jsem knížku opustil v druhé půlce, kdy se začalo jevit, že už nemá co nabídnout.


Allla9
14.09.2022 5 z 5

Ono se řekne, nestěžovat si, ale dodržet to není někdy jednoduché. Dobře napsaná poučná knížka.

DYRKA98
16.04.2022 5 z 5

Knihu jsem si užila byla naprosto skvělá.

ziriant
24.10.2021 5 z 5

Pokud ke knize přistoupíme s pokorou a touhou otevřít se novým možnostem, dá nám hodně. Cítím v sobě velkou úlevu a zároveň výzvu v tomto tématu do budoucna.

pablito
18.10.2021 1 z 5

Na 200 stranách napsáno, že jak smýšlím uvnitř, tak se děje venku v mém světě. Hodnocení je ale velmi relativní, byly doby, kdy mě takovéto knihy obohacovaly a díky z ně. Dneska mi připadají přeslazené a opakující to, co už někde bylo napsáno.

lenka6751
07.04.2021 2 z 5

Souhlasím s komentářem Karoli282, která píše...
Od autora jsem už četla knihy Svět bez stížností a Šťastný život a ty mě zaujaly více než Vztahy bez stížností. Čte se to velmi dobře, rady jsou užitečné, ale mám pocit, jako by se celou dobu opakovalo to samé, jen napsané trošku jinak.

pydla
28.03.2021 4 z 5

Útlá knížka plná rad a názorných situací, jak změnit své vztahy s lidmi.
Nemůžu říct, že bych souhlasil se vším, co je v knize psáno, ale i přesto mi v některých směrech otevřela oči.
Spoustu chyb děláme proto, že to tak máme v sobě zakódováno výchovou, spoustu věcí v sobě držíme a to nás ubíjí, bojíme se změn a jejich důsledků, často si raději stěžujeme, než abychom s tím něco udělali.
Proč něco měnit, vždyť to je tak těžké a důsledky bolestné.....

Karoli282
02.03.2021 4 z 5

Od autora jsem už četla knihy Svět bez stížností a Šťastný život a ty mě zaujaly více než Vztahy bez stížností. Čte se to velmi dobře, rady jsou užitečné, ale mám pocit, jako by se celou dobu opakovalo to samé, jen napsané trošku jinak.

MiaErrian
13.09.2020 4 z 5

Dobrá kniha s názornými příklady, které dovysvětlují jak uplatnit principy v praxi. Četla se rychle a dobře a myslím že se nedá zužitkovat jen v extrémních případech - když je někdo narkoman, těžký alkoholik, emoční upír nebo podobně specifická "povaha". Tam tohle prostě nezabere. Jinak určitě pomáhá zlepšit vztahy mezi lidmi jenom změnou přístupu - především sám k sobě. Kniha určitě není pro lidi kteří si nechtějí přiznat problém, člověk musí být trochu otevřený a připravený to zkusit a určitě to pak funguje. Potom je to výborné pozitivní a zajímavé čtení.
Cvičení jsem dělala, bylo to zajímavé jak z pohledu toho druhého - co si myslí o mě, a tak z toho mého pohledu, že díky pozitivním afirmacím se mi povedlo některé věci změnit dokonce ještě dříve než jsem knihu dočetla do konce, takže dělat ta cvičení se skutečně vyplatí!

TomTomis
19.08.2020 4 z 5

Knížka mě bavila o něco méně, než Svět bez stížností. I tak ale musím říci, že autor nabízí zajímavý pohled na vztahy, nabízí úkoly, které pokud někdo jen přelítne očima a neuskuteční, nesplní vlastně poslání dotyčné knihy. Tudíž se mu může zdát kniha prázdnější, než je. Přečtením textu se nestane nic, pokud některé myšlenky a úkoly nevezmete za své a nevtáhnete je do svého života.

Petrush
02.08.2020 4 z 5

Od autora se mi líbil Svět bez stížností, tak jsem se rozhodla přečíst i Vztahy bez stížností.
Autor říká, že každý z nás je nedílnou součástí každého svého vztahu a pokud chceme vztah změnit, máme změnit sebe a svůj pohled. Změnit to, co si o tom druhém i o sobě vyprávíme ve své hlavě. Nepřít se o skutečnost. Nestěžovat si a místo toho vyjadřovat své potřeby a konstruktivně hledat řešení.
V jedné z kapitol autor např. píše, že si nemáme brát komentář někoho jiného osobně. Tento komentář je sice osobní - ale pro toho, kdo nám ho sděluje (je o něm a jeho potřebě). Když dal toto autor mj. do kontextu emočních jizev z dětství, došel k podle mě velmi zajímavému poznatku, že chování rodiče je vnějším vyjádřením jeho problémů, nikoli problémů dítěte.
V jedné z kapitol se autor podrobněji věnuje stěžování a jeho důvodům. Bylo to trochu opakování ze Světa bez stížností, ale vůbec to nevadilo.
Kniha je proložena řadou vtipných citátů, konkrétních příkladů a příběhů a také různých cvičení. Ta jsem sice neprováděla, ale i přečtení jejich zadání napomáhá dalšímu porozumění autorovým myšlenkám.
Někdy mi přišlo, že si autor věci interpretuje tak, jak se mu to hodí a že jiná interpretace by byla úplně stejně dobře obhajitelná.
Celkově zajímavá knížka, která nabízí trochu netradiční pohled na vztahy.

Eridan
13.05.2020 5 z 5

Četl jsem Svět bez stížnosti a čekal jsem, zda-li mě podobné téma Vztahů bez stížnosti osloví. Oslovilo. Ano, občas jsem měl pocit, že autor použil podobnou nebo dokonce úplně stejnou zkušenost jako v první knize, ale to mu jsem ochoten odpustit. Řekl bych, že Svět byl pro mě zjevením. Něčím novým, neotřelým, zajímavým. Co však Vztahy ztratily na originalitě, to dohání jinde. Především jsou mnohem hlubší a praktičtější. Především šestá kapitola je přímo napěchována praktickými psychologickými cvičeními, takže tu teorii mnohem více zažijete a prožijete. Není to tak jen zajímavé čtení, ale především krok a cesta k transformaci. Což byl Svět taky. Ale tam se jednalo víc o senzaci, nadšení. Vztahy staví nejen na nadšení, ale hlavně na psychologii. Takže za mě ještě kvalitnější dílko než Svět bez stížnosti. Možná tím, že člověk už má základ, na kterém Bowen dále staví.

kristyna.havlov
12.01.2020 5 z 5

Výborná knížka přečtená jedním dechem. Četla jsem i svět bez stížností a totální bomba. Doporučuju všem, hodně se člověk nad sebou zamyslí a uvědomí si, co opravdu dělá a jaký je.

Dandy1
22.12.2019 4 z 5

Je to hezky napsané. Vždycky je to o nás samotných, jak se k čemu postavíme.

maja2712
19.11.2019 5 z 5

Kniha mi byla velkou inspiraci k zamyšlení, je zde uvedena řada příběhů ze života. Je citlivě napsána a leckomu muže hodně pomoci zachránit vztahy, rozbít naučené vzorce chování a začít přemýšlet a jednat malinko jinak.

Radunka78
15.07.2019 3 z 5

I když jsem měla nejdříve o této knížce horší mínění,představovala jsem si,že bude napsána trochu jinak,nakonec musím uznat,že byla inspirující se spoustou dobrých postřehů,které je ale dobré si neustále připomínat,aby člověk na všech vztazích dokázal pracovat.Proto si knihu nakonec nechám ve své knihovně,abych si tu a tam mohla připomenout,co mi přišlo jako důležité pro budování dobrých mezilidských vztahů bez stížností :-)

Martina192
10.07.2019 5 z 5

Myslím, že mi změnila život. Pomohla mi uvědomit si, že negativním žvatláním škodím v konečném důsledku jen sobě a je jedno jestli to bylo před tím ve vztazích v práci (podřízeni, nadřízení) nebo doma. Tolik energie a chuti, o kterou jsem se před tím připravovala, teď můžu využít na kreativnější činnosti. Dobrá knížka na cestě sebepoznání.

Laduška147
01.06.2019 5 z 5

Velmi inspirující. Dobře se to čte, žádné složité poučky, spousta příběhů ze života. Vřele doporučuji všem, kdo řeší vztah ať už k sobě nebo ostatním.

Vendul_ka
09.05.2019 5 z 5

Inspirativní a poučná! Tato kniha mě posunula zase o kus dál. Děkuji za ni

Autorovy další knížky

Will Bowen
americká
2017  83%Svět bez stížností
2019  82%Šťastný život
2018  81%Vztahy bez stížností
2020  87%Dopisy od Boha
2021  90%Příběhy štěstí

Kniha Vztahy bez stížností je v

Právě čtených13x
Přečtených138x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených9x
Knihotéce96x
Chystám se číst102x
Chci si koupit40x
dalších seznamech1x