Chcete peníze? Nechoďte do práce

Chcete peníze? Nechoďte do práce https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392748/bmid_chcete-penize-nechodte-do-prace-x4T-392748.jpg 4 19 10

Co chudí lidé nevědí, bohatí lidé skrývají a co vám finanční poradci, bankéři a politici neřeknou. Taktovkou dnešní společnosti je - STRACH! Je používán k tomu, aby nás udržoval trvale závislými. A závislost je příčinou většiny problémů, které v životě máme. Závislost znamená, že máte zamknuté kormidlo své lodi uprostřed bouře života. A blíží se útesy... Tato kniha ukazuje, jak kormidlo odemknout. Je majákem, ukazujícím v bouři života správnou cestu do přístavu.... celý text

Přidat komentář

kristyna.havlov
22.01.2023 5 z 5

Skvělá kniha, přečtená jedním dechem. Ach, kolik je v té knížce pravdy. Spoustu jsem toho co je v ní napsáno věděla, ale bylo tam i spoustu věcí a zamyšlení z jiného úhlu pohledu. Knihu si rozhodně nechám v knihovně a již jsem si objednala další knížku od stejného autor.

Jack Bauer
11.11.2022 4 z 5

Jelikož mám na podobné téma načteno spoustu knih tak jsem se nic nového nedozvěděl. Jen omílání dokola všeho co jsem již několikrát četl, ale název prodává. Můj velice oblíbený autor mě tentokrát trochu zklamal, možná to bylo ale tím, že jsem od knihy očekával něco jiného. Zaujal mě systém Tomáš Bati a příběh zakladetele KFC, ale MLM i když je myšlenka velice dobrá mě nebere, proč rozepisovat nebudu, to by bylo spíše do diskuze. Z knihy jsem si přesto něco odnedsl a svůj účel splnila.


GepardLady
11.11.2020

Mrzí mě, že jsem nedala na komentáře některých uživatelů níže a ztratila s knihou čas. Ta kvanta vaty se nedala učíst, navíc docela otravují ty spousty otázek (Vy si vážně myslíte, že...? Taky věříte tomu, že...? Taky vám připadá jako hloupost, když...?). Dobře, tak jsou tam zajímavé myšlenky, třeba že kdo nezištně dává a pomáhá, tomu se jeho počínání v dobrém vrátí (zkušenost, s níž se ztotožňuji). Vesměs se ale autor stejně odvolává na autory jiných knih a nakonec napíše: "O tom se tu rozepisovat nebudu, to už psal Kiyosaki. A ano, směřuje to k tomu MLM, přičemž podprahovým poselstvím této knihy je, že všichni, co chtějí chodit do práce a vydělávat na své zaměstnavatele a stát, místo aby dělali MLM, jsou osli. Ano, v tom vidím takovou tu filozofii pracovníků MLM, s nimiž jsem také měla tu čest a kteří mě nejdřív málem adoptovali a když jsem řekla, že tuhle práci dělat nebudu, protože prostě kolem sebe nemám tolik lidí, které bych "zblbla" do nákupu určitých produktů, tak mě odvrhli jako nevydařenou dceru.
Co jsem si odnesla? To, co říká každý finanční poradce - dávejte si 30 % příjmů stranou, tak, aby se vám penízky množily.
Knihu nehodnotím, protože jsem ji nepřečetla celou. Jen jsem se chtěla podělit o své dojmy, které snad pomůžou těm, kteří hledají kvalitní knihu z této oblasti , aby spíš sáhli po něčem méně tendenčním.

MiaErrian
05.04.2020 4 z 5

Tuto knihu jsem četla ještě před knihou Bohatý Táta Chudý táta, takže mohu nezaujatě říci, že je podrobnější na některé vysvětlení, jak systémy pracují a proč do nich nechodit. Není to tolik o motivaci, jako spíše vysvětlení proč a jak jsou nastaveny banky, půjčky a jak poznat co vydělává na nás. Díky tomuhle si myslím, že je to dobrá kniha. Kapitola finanční stromy - to je vlastně podrobný popis toho existujícího a zajetého, k čemu nás nabádá i Bohatý táta (ten zároveň zdůrazňuje že systém se může měnit a proto je třeba u toho přemýšlet a inovovat).
Pokud si někdo myslí, že je tam skrytá reklama na MLM, tak v tom tu reklamu cíleně vidí nebo myšlenku nepochopil. Ano, pyramidy jsou peklo, dobrý nápad a myšlenka zneužitá k čistému zisku několika málo lidí - ale principy, na kterých MLM stojí, v nezneužité formě, v podnikání dělaném s láskou, jsou dobré a spolehlivé a co víc - u lidí mají dvakrát takovou hodnotu. Vím to z praxe (chodím jen ke kadeřnici na něčí doporučení, do naší firmy chodí také lidi, kteří si otevřeně naše služby pochvalují a doporučují je známým, lidi chodí na základě zkušenosti jiných lidí) a i odborníci si na tom zakládají. Tahle kniha shrnuje tyto přednosti a naopak nabádá na dobrých vlastních nápadech stavět podnikavost a vynalézavost. To, že byl v devadesátých letech a i roky potom princip očerněn firmami které si nekladou morální mantinely, je věc druhá. Kniha se i tomuhle morálnímu problému věnuje i když jen okrajově (není to její zaměření).
Kniha byla pro mě rozhodně přínosem, udává příklady s reálnými čísly a nepracuje pouze s hypotetickými podklady.
+ !!! V této knize se navíc zmiňuje systém Tomáše Bati, což si u mě vysloužilo hvězdičku navíc

vit3400
26.12.2019 odpad!

Veliké zklamání a ztracených několik hodin četby. Achjo, kdybych si raději pustil seriál... A to ze začátku to vypadalo tak slibně, dokud autor neodhalil, že se vlastně jedná o nábor do MLM. Mrzí mě, jak je to hezky napsané a přesně tak, aby to přesvědčilo co nejvíc lidí. Nejdříve ukáže problém, omáčkou emočně upoutá a nakonec nabídne řešení v podobě MLM. Doporučuji se knize v knihkupectví vyhnout obloukem. Pokud hledáte podobnou knihu, raději volte Kiyosakiho.

Tereza911
05.12.2019 1 z 5

Za mě ne.... myšlenky dobré, ale nakonec se dozvíte o multilevel marketingu což samozřejmě není jen špatné, ale není to pro všechny... jak se z naladění celé knihy zdálo

VěraČamková
18.08.2019 5 z 5

Kniha mě zaujala, přidávám se k tomu, že jde o jednu z nejlepších knih o penězích, kterou jsem i já četla. Až tady jsem si vlastně uvědomila, co všechno dokáže s životem udělat STRACH.

kamibe
04.04.2019

Nejlepší kniha o penězích, kterou jsem kdy četla. A že jsem jich přečetla docela dost.

AnnaNes
01.02.2019 5 z 5

Kniha, která může spoustě lidem otevřít oči. Skvěle napsáno, moc dobře se četla.

Jiří.zPolňáku
19.12.2018 5 z 5

Kniha pro ty, kteří chtějí život posunout dále.
Kteří chtějí být páni svého života.
Kteří chtějí tvořit lepší svět.
Kteří tu chtějí pro své děti zanechat něco velkého.

Osobně ověřeno ^_^

Štítky knihy

manipulace (psychologie) úspěch rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy další knížky

Tomáš Kašpar
česká, 1959
2013  83%Nespěchejte do rakve
2016  81%Krutá hra o tvé zdraví
2014  88%Umíráme na objednávku?
2020  88%Očkování - hrozba nebo záchrana?
2018  78%Chcete peníze? Nechoďte do práce

Kniha Chcete peníze? Nechoďte do práce je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chystám se číst30x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x