Kapesní lexikon léčivých kamenů

Kapesní lexikon léčivých kamenů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129280/bmid_kapesni-lexikon-lecivych-kamenu-z06-129280.jpg 5 5 2

Kapesní lexikon vám umožňuje učinit bezprostřední krok do světa léčivých kamenů. Každý z minerálů je charakterizován přesně a srozumitelně včetně všech barevných variant. Symboly zde odkazují na vhodné aplikace a optimální způsob péče o léčivý kámen. Zdravotnický poradce vám pomůže rychle přiřadit ty nejosvědčenější kameny ke všem tělesným i duševním potížím.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

Taschenlexikon der Heilsteine , 2006


více info...

Přidat komentář

Eeve
17.07.2021 4 z 5

Plne súhlasím s komentárom MiaErrian. Tento lexikón je skvelým doplnkom pri práci s drahými kameňmi. Knižka má veľkosť tak akurát do ruky, obsahuje stručný, ale užitočný úvod o kryštálových sústavách, ako kamienky používať, starať sa o nich. A následne už nasleduje len naozaj veľký a obsiahly zoznam rôznych kamienkov. Chvalabohu zoradených od A po Z :) Dozvieme sa o nich, podľa priložených piktogramov, napr. či sa dá nosiť v kapse, či je vhodný k masírovaniu, ako ho nabíjať či čistiť, a podobne. A v rámci textu nájdeme telesné účinky, duševné účinky, a jeho dostupnosť.
Na konci sa nachádza veľmi užitočný zoznam kamienkov zoradený podľa telesných a duševných symptómov, takže hneď viete, na aký kamienok sa máte obrátiť v prípade potreby :) V skratke, lexikón neslúži prioritne na identifikáciu kamienkov, ale keď už ho máte, aby ste vedeli, na čo slúži, poprípade aký kamienok si v prípade potiaží zaobstarať.

MiaErrian
24.04.2020 5 z 5

Opravdu lexikon nebo spíše encyklopedie.
Samozřejmě je tam klasický úvod - jak vybrat kámen, jak používat, jak se kameny dělí v této knize nebo jak o ně pečovat atd.

Pak je abecední lexikon, který úžasně přesně a stručně sděluje co člověk o daném kameni hledá - jestli může kámen na slunce, nebo či se smí vkládat nebo nevkládat do vody, které jsou jedovaté a které jsou vhodné k vytváření kamenných kruhů. Tohle bylo přesně to, co jsem v řadě knih marně hledala! Když mám nový kámen a nejsem si jistá jak ho očistit a nabít abych si ho nezničila - stačí zalistovat a hle, mám to. Také na rozdíl od jiných publikací je tady opravdu hodně druhů a dokonce poddruhů - většina knih pokrývá jenom ty základní kameny, ale ne když jsou kombinované.

V závěru knihy je také jedna z věcí, kvůli které beru knihu do ruky nejčastěji ze všech - seznam indikací podle tělesných i podle duševních symptomů (každý má svůj vlastní abecední seznam, takže to není nakombinované, což je přesně ono!)
Pro někoho, kdo pracuje s kameny velice často a pořizuje je kupříkladu kvůli nějakému konkrétnímu problému, je tahle kniha spásná. Stejně jako pro léčitele, kteří zatím s kameny nepracovali nebo to ještě neumí tolik do hloubky ale rádi by podpořili své postupy právě drahými kameny.


Štítky knihy

kameny minerály, nerosty

Autoři knihy

Walter von Holst
německá, 1969
Werner Kühni
německá, 1949

Kniha Kapesní lexikon léčivých kamenů je v

Přečtených9x
Knihotéce15x
Chystám se číst2x
Chci si koupit5x