MCGinger
Parádní komiks, upřímně dalece předčil mé očekávání. Nádherná kresba, ujetý svět na druhé straně, super padouši...pecka. Tím, že je to obří bichle, tak jsem to zase četl asi půl roku, ale rozhodně doporučuji.
Už tady bylo hodně řečeno v komentářích. Mám rád (anti)utopie, četl jsem jich už relativně dost, ale stále doplňuju vzdělání. Některé myšlenky z Huxleyho knížky jsou fakt dobré a "nosné", ale celkově mám výrazně slabší dojem, než z Orwella, nebo (a to dávám jako tajný tip těm, kteří nejsou Orwellem nadšení) - Zamjatina (My).
No... Zase jeden z těch absurdnějších komiksů. Bavil mě, ale nevím, jestli jsem finále zcela pochopil.
Za mě asi lehce podprůměrný díl. Opravdu se mi nelíbí kresba Richarda Corbena, tak možná proto.
No, jak hodnotit...
Přiznám se, že jsem se na "kultovní" český komiks, asi jeden z nejvýraznějších z 21. století, dlouho připravoval a tím pádem jsem měl i poměrně vysoká očekávání. Film jsem neviděl, tak jsem do toho šel z čistou hlavou. Nejvíc se mi líbil asi první díl, hlavní nádraží vylo takové trochu na zamyšlení a pak poslední díl, který byl za mě až absurdní a trochu mi zkazil dojem. Alternativní konec s Němým mi připomíná Černou díru od R. Burnse. A dál nevím jak to shrnout jedním číslem.
Precizní kresba, dostatečně temný coloring, dobrý příběh. Nejvíc se mi líbili velké panely s hlavním záporákem, ty jsou pecka.
Tak letos asi nemám šťastnou ruku v ČV, druhá knížka, kterou odkládám. Vybral jsem si ji v knihobudce na základě anotace na webu a hodnocení zde. Ale teda těžce mi nesedí forma, nesnáším dlouhý nepřerušovaný text. Snad je opravdu na místě srovnání s Hrabalem, ale tam je to o něčem jiném. Tady prostě nemám náladu číst podobný obsah dalších 200+ stránek v tomto stylu.
Plně souhlasím s MARKETA_D. Snad jen dodám, že ač nejsem nábožensky založený, a osud J. Toufara mě zajímá z toho prostého důvodu, že byl umučen komunisty, tak je knížka výborně napsaná. I pro mě bylo velmi zajímavé sledovat osudy kluka i začínajícího duchovního, jehož duchovní "kariéra" i život byly tak brutálně uťaty. Výborná kniha.
(SPOILER) Čekal jsem víc. Graficky za mě dobré, ze začátku mě to bavilo, ale pak začal příběh pokulhávat. A na konci mi to spíš přišlo jako Hercule Poirot než Geralt. :)
Zcela souhlasím s Venda32, až na to, že já tak pevnou vůli neměl a cca v půli jsem odložil. Snad mi toto malé ulehčení v ČV projde.
Ze mě lepší než první díl, postavy už známe, příběh je svižnější, reference na díla světové literatury poměrně jasné. Jenom na tu povídku na konci zas nemám ani sílu ani chuť.
Upřímně jsem trochu zklamaný, čekal jsem víc. První díl mi přijde jen jako způsob, jak dát hrdiny dohromady. Mám omnibus vydání v angličtině, tak se rovnou pustím do druhého dílu a uvidím. Pokud by někdo chtěl příběh z alternativní Anglie, tak doporučím spíš Luthera Arkwrighta. Pokud detektivku s temnými kulty a historickými referencemi, tak možná spíš Hellboye. Jo a povídku na závěr jsem záměrně přeskočil, chci komiks, ne dlouhý text...
(SPOILER) Za mě zajímavý počin. Spojení více témat dohromady do docela soudržného celku, výborná lokalizace. Osobně se mi líbili i pasáže se spisem a hlavně jejich poslední část, kde se některé "skutečnosti" vysvětlily. Nemám rád otevřené konce, takže jsem byl rád.
(SPOILER) Tak komiks je to výborný, ne že ne. Ale když už jsem použil přirovnání se Star Wars v minulém dílu, tak budu pokračovat. Z posledního sešitu Renesance mám pocit, že se X-Wingy vynořily u Hvězdy Smrti, ale ani nevypálily jediné torpédo a už byla oslava. Zkrátka konec je velmi rychlý a autoři mohli potěšit fanoušky aspoň velkolepou bitvou i lépe dořešit politiku. Za to mínus jedna hvězda jinak výbornému konci série.
No začíná to být zajímavé. Lehce mi to připomíná prequel trilogii Star Wars. Trochu víc politiky a intrik než jen akce. A jelikož mám proti většině nerdí komunity rád prequely SW, tak tohle se mi líbí taky. :)
Doporučuju všem si přečíst/poslechnout. Někomu bych to doporučil víc, ale bojím se, že zrovna takoví by knížku odmítli, nepřipustili si prezentované idee a odsoudili autora. Škoda...
Jsem trochu zklamaný. Stejnojmennou knihu jsem nečetl, příběh neznám do detailů ani z jiných zdrojů, ale jsem fanda komiksů, tak jsem chtěl začít od něj. A asi chyba. Graficky je to samozřejmě výborné jako ostatní věci od Jaromíra 99, ale scenáristicky dost slabé, velmi zkratkovité, útržkovité. Přitom i komiks může dodat celistvý a detailní příběh, jen tady by možná potřeboval xkrát víc stránek. Takže nedoporučuju těm, kteří neznají příběh. A na druhou stranu, pokud znám příběh, potřebuju číst komiks?
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: