Sémě zkázy přehled

John Byrne, Mike Mignola

Obálka knihy Sémě zkázy

Hellboy série

1. díl >

První kniha o pekelném chlapci – Hellboyovi nám ukáže jeho příchod na náš svět, staneme se svědkem vraždy jeho adoptivního otce a poznáme jeho největší Nemesis – mnicha Rasputina. Zároveň poznáme i zbytek zásahového týmu Úřadu paranormálního výzkumu a obrany – rybího muže Abe Sapiena a pyrokinetičku Liz Shermanovou. Společně se postaví proti žabolidem z rodiny Cavendishů a prastarému bohovi Ogdru Džahadovi.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2002 , Calibre Publishing
Originální název: Hellboy: Seed of Destruction #1 - #4, 1994

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sémě zkázy. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

DaViD_082
14.11.2025

Hellboy patří do krátkých atmosferických povídek vycházejících z mýtů, legend či pohádek. Rozhodně ne do dlouhých románových příběhů, ve kterých vyniká, že Mignola sice atmosféru, hlášky a akci umí na jedničku, ale děj, postavy, pointování apod. nikoli.

Tady je to navíc evidentní tuplovaně, jelikož jde o počátek, takže to nemá vlastně ani žádné směrování a jde jen o mix zmateně pospojovaného děje, kde je snad vše od Lovecrafta, mimozemšťanů, alternativní historie a bozi vědí čeho ještě... Nejlepší jsou paradoxně ty dvě kraťoulinkaté povídečky na úplný závěr, to už je ten správný šestákový Hellboy v úderné podobě.

všech 37 komentářů

Související novinky - Sémě zkázy (2)

Comics Centrum: Úžasný svět grafických románů

25.06.2024

Zemřel Jan Kantůrek, překladatel Zeměplochy

23.03.2018

Kniha Sémě zkázy v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně130x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi