marketaddd marketaddd komentáře u knih

☰ menu

O Pavlovi O Pavlovi Daňa Horáková (p)

Ještě dlouho mi bude trvat, než se z této knihy vzpamatuju. Možná pak budu schopna napsat pár slov. Naprosto mě ale odrovnala míra upřímnosti a otevřenosti, se kterou autorka přistupovala k rekapitulaci svého života. Jsem vděčná, že se tak rozhodla a dala mi nahlédnout do jejího niterného světa. Bylo mi tolikrát smutno a zároveň jsem hltala tu intenzitu života, jaký prožila. Juráček byl ztracen, ale ona do poslední chvíle věřila, že mu pomůže. Úděl žen? možná...

23.02.2021


Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Tak silný příběh a tak skutečný. Konec mi naprosto vyhovoval, někdy se prostě všechno dozvědět nedá.

25.07.2017 5 z 5


Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

srdcovka

18.02.2017 5 z 5


Umění milovat Umění milovat Erich Fromm

Fromm mě tak krásně a nenásilně nutí přemýšlet o základních pravdách lásky, obzvlášť mě zaujala láska mateřská.
"Pro tento altruistický, nesobecký ráz bývá mateřská láska považována za nejvyšší druh lásky, za nejposvátnější ze všech citových pout."

23.06.2016 5 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Krásný čtenářský zážitek. Ztotožňuji se s Murakamiho vkusem přes hudbu a naprosto miluju Norwegian Wood od Beatles ♥ Závěr, kdy se Tóru vyspí s Reiko mi ale přijde přehnaný (Murakamiho tady ovládla jeho pervezní fantazie zdá se)

11.05.2016 4 z 5


Sputnik, má láska Sputnik, má láska Haruki Murakami

Já nevím, jsem dost na pochybách, jak ohodnotit tuhle knihu. Příběh byl poutavý, ale to je asi tak vše. Vůbec jsem si nedokázala představit, jak hlídač v supermarketu má sáhodlouhý monolog o morálních zásadách. Taky nevím, jak zní jméno Fialka v originále, ale určitě by bylo lepší ho použít.

21.04.2016 3 z 5


Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Giordano me nenechal odtrhnout se od cteni. Bravurne vystihl psychologii postav a situace, které jsem si zive představovala a mela u toho pocit, ze jsem je uz zazila.

11.04.2016 5 z 5


Noční vlak do Lisabonu Noční vlak do Lisabonu Pascal Mercier (p)

"Kýč je nejzáludnější ze všech vězení. Tyče mříží jsou pokryty zlatem zjednodušených, vymyšlených citů, takže je pokládáme za sloupy paláce."

11.03.2016 5 z 5