ManželéMannovi ManželéMannovi komentáře u knih

☰ menu

Od Slavkova po Waterloo: Octave Levavasseur pobočník maršála Neye Od Slavkova po Waterloo: Octave Levavasseur pobočník maršála Neye Jiří Kovařík

Naprosto skvělé - četl jsem mnoho pamětí z této doby od Marbota, přez Blaze až k Levavasseurovi a tyhle jsem prostě nejlepší.

30.07.2019 5 z 5


Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Druhý pokus, poté co jsou dceři necelé dva roky a za mě pořád stejná bída. Autor tlačí na pilu, ale odmyslím - li si určitou nadsázku, tak chlapeček je na výchovnou facku a tatínek podle líčení vypadá jako naprostý trouba.

16.07.2019 odpad!


Adolf Hitler a jeho cesta k moci Adolf Hitler a jeho cesta k moci Rainer Zitelmann

Splnilo, co jsem od knihy očekával

16.07.2019 4 z 5


Reportáž z 21. století Reportáž z 21. století Sergej Guščev

Některé představy jsou z dnešního pohledu komické, ale na druhou stranu některé reálné a pomalu se naplňují.

06.05.2019 3 z 5


Stalo se na hranicích Stalo se na hranicích KČP Klub českého pohraničí - autorská skupina

Naštěstí se objednat snad už nedá. Možná v nějaké knihovně tenhle klenot budou mít.

04.04.2019 odpad!


Zaklínač – komplet 8 knih Zaklínač – komplet 8 knih Andrzej Sapkowski

Ať se jde Tolkien bodnou. :) Sapkowski je naprosto jiný level. Násilí, intriky, politika, sex, prostě čtení pro dospělé.

22.02.2019 5 z 5


Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Celá sága přečtena po třetí v krátkém období a musím své předchozí hodnocení opravit. Sice Sapkowski nedostihl kvalitu Věže Vlaštovky, ale konec není tak špatnej.

22.02.2019 5 z 5


Sloup do nebe Sloup do nebe William R. Forstchen

No nevím, jsem z knihy trochu rozpačitej.

12.12.2018 3 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Čtu celou serii během jednoho roku 3x, a musím říct, že až nyní si to celé pořádně užívám i v návaznosti na herního zaklínače.

uživatelka Sedlmajerka mě docela pobavila, ale u všech knih se najde někdo kdo naprosto nepochopí celý záměr a směřování knihy.

12.12.2018 5 z 5


Waterloo: Deník z tažení Waterloo: Deník z tažení Alexander Cavalié Mercer

Za tu předmluvu by se měl editor stydět.

05.04.2018 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Zaklínač je a bude moje srdcovka. Zaklínačský svět je úžasný. Čtu teď celou řadu knih po audioknihách od chlapíka s přezdívkou Eco, který bohužel nestihl načíst všechny, ale přesto mě k těmto knihám přivedl. Já mu tímto děkuji. Není nad knihu, jsou tam části, které v audionahrávce ne, ale přesto mě to, tak vtáhlo, že mě málem přejelo auto na přechodu. :)

Například o epilogu u Meče osudu jsem nevěděl.
Mann

30.10.2017


Seržant Bourgogne: Válka s ohněm a zimou Seržant Bourgogne: Válka s ohněm a zimou Jiří Kovařík

Marbot a jeho paměti jsou parádní, ale tato kniha je, co se týká pohledu na život v napoleonské armádě a tažení do Ruska dokonala. Popis všech strastí celého ústupu je opravdu neuvěřitelný a člověk si opravdu říká, jak to mohl on samotný přežít.

Mann

25.08.2017 5 z 5


Tma Tma Ondřej Neff

No, nic moc. Den Trifidů, ani Vteřinu poté, to nedožene. Jediné co je na knize zajímavé, je že se to odehrává u nás. Některé části mi přijdou hodně přitažené za vlasy.

Mann

16.08.2017 2 z 5


Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Tak jsem opět vzal do ruky zaklínačskou sérii a Zaklínač mě prostě baví. Hodnocení jsou individuální, ale kam se hrabe Tolkien. Pán prstenů jsou pohádky pro děti od 8let. Zaklínač je jiný level. Legendy a pohádky převlečené do temného kabátu, sex, násilí a občas i filozofující postavy, nutící k zamyšlení. Nemyslím, že by první díl byl pouhými povídkami, bez provázanosti na další knihy. Pokud čtenář nezačne Posledním přáním, nepochopí dostatečně díly následující. Už se těším na nový seriál v americké produkci. Podílí se na tom i Sapkowski, tak snad bude lepší než jeho polský předchůdce. Pokud to vezmou správně do ruky, tak se můžeme dočkat nové Hry o trůny.

Mann

16.08.2017 5 z 5


Jitro kouzelníků Jitro kouzelníků Jacques Bergier

Knihu nebudu hodnotit, jelikož to nedokáži. Přečetl jsem ji, ale četla se mi těžko a v hlavě mi z ní nic nezůstalo.

01.08.2017


Lux Perpetua Lux Perpetua Andrzej Sapkowski

Za poslední díl hodnotím 4*, za celou sérii rovněž. Nebylo to špatné dozvěděl jsem se hodně věcí a přemýšlel více o husitském hnutí. Jinak jako románová trilogie mě to bavilo. Ne, jako Zaklínač, ale bavilo.

Mann

28.06.2017 4 z 5


Tábory v českých zemích 1945 - 1948 Tábory v českých zemích 1945 - 1948 Tomáš Staněk

Kniha poskytující informace o fungování internačních, sběrných a pracovních táborů. Pro omezenou skupinu lidí nedocenitelný pramen.

Mann

28.05.2017 5 z 5


Boží bojovníci Boží bojovníci Andrzej Sapkowski

Druhý díl husitské trilogie je o dost lepší než díl první. Více akce, krve a historie. Vždy jsem považoval husity za řezníky, kteří původní ideu přeměnili na prosté drancování. Nutno, ale dodat, že papeženci jim zdatně sekundovali. Sapkowski krásně skloubil svět magie, a reálného prostředí, jak skutečně mohlo vypadat. Pro lidi, kteří se nezajímají o historii a nemají základní povědomí o historických reáliích to asi bude trochu těžké čtení. Zaklínač to není a nikdy nebude, ale za mě 100%. Určitě stojí za přečtení.

Mann

23.05.2017 5 z 5


Krvavé země: Evropa mezi Hitlerem a Stalinem Krvavé země: Evropa mezi Hitlerem a Stalinem Timothy Snyder

Kniha jedinečným a podrobným způsobem dokumentuje historické události v komunistickém Sovětském svazu a nacistickém Německu. Nejsou zde pouze strohá čísla o počtu zabitých a popravených, ale i opravdové příběhy lidského neštěstí a naděje. Před autorem, skládám hlubokou poklonu (zvláště když si uvědomíme, že knihu napsal americký historik, který nemusí mít evropské dějiny pod kůží). Krvavé země jsou výjimečným a komplexním historickým dílem.
Mannová

22.05.2017 5 z 5


Černá sanitka a jiné děsivé příběhy Černá sanitka a jiné děsivé příběhy Petr Janeček

Zajímavé folklorní příběhy.

Mann

21.04.2017 3 z 5